Ringle

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.341
provalio sam da ne znam da li sam ikad koristio vise od dve , eventualno tri ringle u isto vreme.
zasto onda prave sporete sa 4?
ja se ozbiljno mislim da se prebacim na ugradne ringle one mini, sa dve ringle..
da li nekad koristite sve cetiri ringle u isto vreme?

Nikad,ali svaka ima svoj smsao za upotrebu.Ona mala za djezvu za kafu,pa ekspres,koja sluzi za neko brzo podgrevanje hrane,onda jos jedna te velicine,koja sluzi za tiganje,ili manje serpe za kuvanje i ona najveca je za lonac kada se kuva kupus, ili sarma za krckanje.Mislim da je retko ko odjednom ukljucivao sve 4.

provalio sam da ne znam da li sam ikad koristio vise od dve , eventualno tri ringle u isto vreme.
ja se ozbiljno mislim da se prebacim na ugradne ringle one mini, sa dve ringle..

Скоро сам мењао ринглу на шпорету, нису скупе, лако се мењају.
Е сад о проблему који ти постављаш:

Шпорет има више рингли зато што нека може да цркне,
па док је не замениш ...

Више рингли се истовремено користи само ако ти је прикључак трофазни,
ако је монофазни можеш само две, иначе искаче осигурач ...

И најважнији разлог "вишеринглости":
оне су различитих величина и снага.

Она на којој куваш сарму је највећа,
мања је за чорбицу
најмања за џезву.

Постоји могућност да је четврта "експрес",
значи велика, јака, 2000 вати ...

Opsta upotreba. Mislis da stoje neke serpe na njima ovako dok ne operem. 😂
Ма углавном се ова највећа рингла ретко употребљава. Те две средње су стандардне за шерпе од 2 L рецимо. На њима се највише кува.
Мала експрес рингла је углавном за чај, кафу, кад ти треба да мања количина воде брзо проври.

Постоји могућност да никада ниси мењао ринглу,
али с обзиром да си претпостављам техничко лице - саветујем да се усудиш !

Највише два шрафа држе целу горњу плочу са све ринглама.
Шрафови су или са стране или позади.

Када дигнеш плочу видећеш како су рингле причвршћене (једним шрафом).
У сваку иде четири жице, сликај телефоном ситуацију (да не памтиш где иде која боја).

Цена рингли је до 1200 динара и мање у продавницама "Електротехне".
Има на бувљаку јефтиније ...

И најважније, немој да ти се деси ко мени пре неки дан
када сам дигао плочу, пита ме син:
"Ћале јеси искључио осигурач ?"

Остао сам слеђен, јер нисам !!!

Kod mene je sporet prikljucen na tofaznu.Jedna za rernu,druga za dve ringle,a treca za preostale dve.Ne bi preporucio nekome ko ima monofazni prikljucak da koristi duze,recimo ekspres rimglu i rernu u isto vreme.

Ne.
Ali su korisne, ako koja pregori. 😁
Jedino što više nikada neću kupiti šporet sa ravnim plotnama.

Da sve 4. kada je neki svecani rucak sa vise osoba, radi brzine pripreme

Četiri nikad, jer imam kombinaciju 3 na plin/1 na struju, ali tri koristim. Recimo, na najvećoj kuvam krompir za pire, na srednjoj dinstam neko meso, a na najmanjoj lagano vri supa. Ili na srednjoj kuvam gulaš, na velikoj barim testeninu, na maloj kuvam sultijaš... Tih kombinacija sam se sad setila, ali da, koristim tri.

37cb9f0f69c8012f1dbce9e812e786ee--kids-safety-safety-first.jpg

Back