Rim - iskustva

Ja sam jednog leta u nekoj radnji kod Spanskih stepenica lepe stvarcice kupila za male pare,al bio je pocetak avgusta i vreme rasprodaja.
Paste i pizze su mi tamo uvek lepe,al definitivno im je sladoled nesto sto sam ja zapamtila...za dva eura smo dobili kornet sa brdom sladoleda i svo cetvoro smo se posteno zasladili...obozavam italijanske sladolede :zaljubljena:

Sto se tice razlike u ceni kad stojis i sedis,to se nama desilo letos u Barceloni...kad sedis u basti jedna cena(visa) a kad sedis unutar restorana druga (niza)
Da male debele konobarice naplate setnju tamo vamo :lol:

- - - - - - - - - -

ja od kada sam popio kapucino u jednom kaficu na nekom ludom malom skveru u Trastervere vise necu piti dok se ne vratim opet u Rim :D
7.5e je bio ali vredi svaku paru :D ...

Najskuplju kafu smo pili na trgu Svetog Marka u Veneciji
doduše,na uvce nam je svirao gudački kvartet,al ipak nas ošišaše :lol:
Moj muž kaže da smo ispali neiskusni turisti,al meni nije žao,svaki gutljaj je bio čisto uživanje :lol:

Ja sam jednog leta u nekoj radnji kod Spanskih stepenica lepe stvarcice kupila za male pare,al bio je pocetak avgusta i vreme rasprodaja.
Paste i pizze su mi tamo uvek lepe,al definitivno im je sladoled nesto sto sam ja zapamtila...za dva eura smo dobili kornet sa brdom sladoleda i svo cetvoro smo se posteno zasladili...obozavam italijanske sladolede :zaljubljena:

Sto se tice razlike u ceni kad stojis i sedis,to se nama desilo letos u Barceloni...kad sedis u basti jedna cena(visa) a kad sedis unutar restorana druga (niza)
Da male debele konobarice naplate setnju tamo vamo :lol:

- - - - - - - - - -

Najskuplju kafu smo pili na trgu Svetog Marka u Veneciji
doduše,na uvce nam je svirao gudački kvartet,al ipak nas ošišaše :lol:
Moj muž kaže da smo ispali neiskusni turisti,al meni nije žao,svaki gutljaj je bio čisto uživanje :lol:

Turisticko pravilo broj jedan: Nikad ne pij kafu na Trgu svetog Marka! :)
Inace,u onim malim ulicicama pored trga,Venecija zna biti iznenadjujuce jeftina.Samo koji korak dalje,a ugodjaj isti. :)

Turisticko pravilo broj jedan: Nikad ne pij kafu na Trgu svetog Marka! :)
Inace,u onim malim ulicicama pored trga,Venecija zna biti iznenadjujuce jeftina.Samo koji korak dalje,a ugodjaj isti. :)

Pa kažem ja da smo ispali turisti nevidjeni :lol:
al nema veze,svaka škola se plaća. Mi smo prošli jeftino,pili smo samo kafu...samo dva stola od nas,njih petoro je naručilo komplet ručak i šampanjac.
kladim se da su im uši bridele kad su videli cifru na računu :lol:

i koliko Vam je Marko naplatio kafu? :D zivo me zanima...
elem meni je bilo neverovatno da su svi furali neku marku cipela H...Hogan i polako ih vidjam po BG...tada su a to je 2012. bile svuda po rimu od 90-130e...nemam predstavu koliko su ovde

i koliko Vam je Marko naplatio kafu? :D zivo me zanima...
elem meni je bilo neverovatno da su svi furali neku marku cipela H...Hogan i polako ih vidjam po BG...tada su a to je 2012. bile svuda po rimu od 90-130e...nemam predstavu koliko su ovde
Ma ne secam se...znam da je to bila cifra nenormalna za Italiju...10-15 eur za dve kafe,otprilike
i posebna stavka na racunu ...% za muziku :lol:

Ja imam anegdotu iz jednog,naravno skupog, kafea na Trgu svetog Marka u Veneciji.Bilo nas je nekoliko u drustvu.
I,posto se meni hitno islo u wc,a nije bilo vremena da ga trazim po onim ulicicama :),jedan moj prijatelj pita konobara mogu li ja uci u wc od tog kafea.
Naravno,on kaze da mogu,ali da svi ostali sjedu i popiju piće jer u wc mogu uci samo gosti kafea.Da ne pominjem koliko tu košta piće,skuplja pita nego tepsija. :)
I tada mu ovaj moj drug na mjesavini engleskog i italijanskog,sa uvrijedjenim izrazom lica poče objašnjavati da smo mi tu maloprije sjedili i da smo bili gosti i da valjda mozemo otici u wc kad smo već toliko platili piće. :))
Jadni konobar se zbunio i poceo da se izvinjava,jer naravno u onoj guzvi pojma nema ko je sjedio,a ko ne.
Posle smo se tome smijali...ne znaju talijani na koga su naletili :))

Back