Rikverc

onaj ko je izmislio parking senzore i kameru za urikverc, spasio je debele ljude, gledam na sva tri retrovizora, ali se na pistalicu oslanjam, branik spasava od niskigh prepreka, dejih bicikla i raznih gluposti sto se nevide iz auta........

ja po crnogorski :lol: jer nema sanse da ubodem kako treba preko retrovizora,uvijek se bocno priblizim previse ...osim kad vozim drugov BMW ..njega moram na retrovizore pa se koncentrisem debelo :lol:

ti si skoro pa profi ;)
gledam samo dve retrovizora, odvikao se od srednjeg

Ti na srednjem i onako ne vidis nista :)

Obicno gledam pozadi, ali koristim i retrovizor, npr. pre jedno 20-ak dana sam vozio jedno 200 m u rikverc, uzak put, naisao auto u suprotnom smeru, pa sam se spustio nizbrdo do prvog mesta gde mozemo da se mimoidjemo, i mahom sam gledao u desni retrovizor, posto je bio neki kanal sa desne strane, pa da ne upadnem :)

Najvise praktikujem crnogorski nacin :lol:

ja po crnogorski :lol: jer nema sanse da ubodem kako treba preko retrovizora,uvijek se bocno priblizim previse ...osim kad vozim drugov BMW ..njega moram na retrovizore pa se koncentrisem debelo :lol:

Često spominjete 'crnogorski' znači da ima 'crnogorski' i 'srpski' rikverc? :zcepanje:

Obicno gledam pozadi, ali koristim i retrovizor, npr. pre jedno 20-ak dana sam vozio jedno 200 m u rikverc, uzak put, naisao auto u suprotnom smeru, pa sam se spustio nizbrdo do prvog mesta gde mozemo da se mimoidjemo, i mahom sam gledao u desni retrovizor, posto je bio neki kanal sa desne strane, pa da ne upadnem :)

Kod mene uslovi su uski i odlično izlazim u rikverc kao između dva automobila. Moraću na jedan teren da to isprobam.

sa strane ima tri ima ina sredinu da vidi kompletan prednji kraj ,, ali ovdeje rec o RIKVERC

Taj retrovizor moze da bude i sa strane, npr. desne, kod stuba. Isto se vidi kao i da je na sredini, samo sto je ugao malo drugaciji.

- - - - - - - - - -

Često spominjete 'crnogorski' znači da ima 'crnogorski' i 'srpski' rikverc? :zcepanje:

Kod mene uslovi su uski i odlično izlazim u rikverc kao između dva automobila. Moraću na jedan teren da to isprobam.

Stvarno je bilo zgodno za retrovizor, malo sam ga spustio, vidis kanal i zadnji tocak i samo pratis kako krivuda kanal, tkao krivuda i put, mada povremeno treba baciti pogled pozadi, jer ako naidje neki auto neces ga videti u retrovizoru.

Taj retrovizor moze da bude i sa strane, npr. desne, kod stuba. Isto se vidi kao i da je na sredini, samo sto je ugao malo drugaciji.
- - - - - - - - - -
Stvarno je bilo zgodno za retrovizor, malo sam ga spustio, vidis kanal i zadnji tocak i samo pratis kako krivuda kanal, tkao krivuda i put, mada povremeno treba baciti pogled pozadi, jer ako naidje neki auto neces ga videti u retrovizoru.

Imaću ovo na umu. :ok:

Ja koristim samo retrovizore,sva tri,sve aute sto vozim imaju parking senzor tako da mi je dovljno u vecini slucajeva samo retrovizori sa strana.A kad mi stigne novi auto necu morati ni retrovizore da koristim jer ima opciju za samoparkiravanje :) ja samo sedim i posmatram a auto sve radi umesto mene.

Zavisi od prilike, od potrebe... Posto to obicno bude radi parkiranja - sve pomenuto koristim, kako kad. Ako se parkiram "u nizu" onda retrovizori da ubodem pravac a okrenem se i gledam nazad da vidim rastojanje (citaj: nemam parking senzore :mrgreen: ). U parkingu na kom parkiram uglavnom udjem na mesto unapred. Kada se odatle isparkiram uglavnom gledam levo-desno da ne naidje neko, retrovizori nisu od pomoci.

Kako kad.
Najviše na lijevi i desni retrovizor.
Srednji koristim kada prilazim nečemu čemu ne mogu ocjeniti koliko imam prostora ili ako vidim da mi je neki pješak prošao u jednom od retrovizora pa da vidim kuda će.

Okrenem ali bez grljenja suvozača kada se parkiram da vidim kako stoji.
Vrata nisam otvarao nikada, ali jesam par puta prozor, kada sam se parkirao na jako tjesnom prostoru, i to zato što ne vidim točak najbolje u retrovizoru, a sa te strane je bila strimina, ako bi se strmekno odo na krov. :)

Da li je neko imao zaebancije dok se nije navikao na one retrovizore što im je jedan dio zakrivljen, pa uvećavaju sliku.
Ja prošle godine parkiram auto, i pretim taj dio koji je zakrivljen, vidim ja ima jedno pola metra prostora, milina. Kad sam stao, pogledam jedva da bi mogao izađi iz auta. E aj onda popravi se. :hahaha:

Back