rikno mi hard.

Get data back
a možda ti je hdd u gpt formatu pa ga zato ne možeš formatirati , tada moraš da obrišeš sve particije pa zatim da ih opet formiraš i foirmatiraš ali samim time reci zbogom podatcima
Snejkse brate, sve što si napisao je netačno. Ne znam kako si uspeo baš sve da omašiš. :lol:

GPT se formatira normalno, isto kao i MBR. (Tj. ako je disk ispravan, što ovaj nije, i ako particija nije zaključana ili sistemska, ali to opet nije problem prevazići.)
Ne moraš brišeš particije da bi formatirao GPT.
Ne moraš da ih ponovo "formiraš" (mislio si na kreiranje pretpostavljam)
Formatiran disk i dalje sadrži praktično sve podatke. (naravno, nisu tako lako "vidljivi", ali mogu da se izvuku jednostavno)

Jedino si potrefio za Get data back, solidan softver za kućno spasavanje podataka.

Snejkse brate, sve što si napisao je netačno. Ne znam kako si uspeo baš sve da omašiš. :lol:

GPT se formatira normalno, isto kao i MBR. (Tj. ako je disk ispravan, što ovaj nije, i ako particija nije zaključana ili sistemska, ali to opet nije problem prevazići.)
Ne moraš brišeš particije da bi formatirao GPT.
Ne moraš da ih ponovo "formiraš" (mislio si na kreiranje pretpostavljam)
Formatiran disk i dalje sadrži praktično sve podatke. (naravno, nisu tako lako "vidljivi", ali mogu da se izvuku jednostavno)

Jedino si potrefio za Get data back, solidan softver za kućno spasavanje podataka.
očigledno se nisi sretao sa ovim
srećom ima i rešenje

očigledno se nisi sretao sa ovim
To mi je posao, naravno da sam se sretao s tim.

Razlog tog problema je pokušaj instalacije W10 na sistemu koji nema UEFI (ili je forsiran legacy BIOS)... a svi novi računari koji imaju (U)EFi bez problema mogu da instaliraju sistem na GPT particiju. Već desetak godina svaki računar ima UEFI, znači ovo na videu je bila baš neka matora krntija.

Naravno, sve to nema nikakve veze sa onim što smo pričali, a to je da se GPT formatira isto kao i MBR. Formatiranje particije je jedna stvar, kreiranje particije je druga, a instaliranje Windowsa sasvim treća.

digo sam ja ruke od toga odavno...uzeo sam skoro ssd,super mi je sad. jedino mi krivo sto sam uzo 128gb. kako se puni,tako pada brzina,isto kao kod hdd. skoro da sam ga napunio,pala je i vise nego duplo. sa 400 i nesto mb/s na oko 180-200mb/s

To mi je posao, naravno da sam se sretao s tim.

Razlog tog problema je pokušaj instalacije W10 na sistemu koji nema UEFI (ili je forsiran legacy BIOS)... a svi novi računari koji imaju (U)EFi bez problema mogu da instaliraju sistem na GPT particiju. Već desetak godina svaki računar ima UEFI, znači ovo na videu je bila baš neka matora krntija.

Naravno, sve to nema nikakve veze sa onim što smo pričali, a to je da se GPT formatira isto kao i MBR. Formatiranje particije je jedna stvar, kreiranje particije je druga, a instaliranje Windowsa sasvim treća.
Ista greška se pojavljuje i kada želiš da instaliraš windows 7 posle windowsa 8 , ako je hdd bio u gpt-u- nema šanse bez konvertovanja da staviš sistem gore
grešiš sa pričom o krntijama isto se javlja i na novim mašinama

Back