riki rubio - cudo od deteta

Novi Sad ili nikad:
Hvala, prvi put da me je neko 'prozvao'. Podforum 'kosarka' je mesto gde ljudi caskaju o svom hobiju, pracenju kosarke i njenih tendencija u razvoju, vidim da ti je ovo prvi i jedini komentar na podforumu pa se ne moze govoriti o kredibilitetu govornika.

Navedio sam podatke 'o i oko' Rubia kao nacin za analizu, statistika kao premise. Nevidim kontekst u 'navlači ironijom druge na sekiraciji'!? Inace, 3 komentara posle mog su od najucestalijih forumasa iz teme NBA, a ovde je bilo reci o Rubiu kao NBA potencijalu.
Zakljucio si da on poznaje slabije kosarku od tebe, samo po broju postova!? :shock:

Igrao sam protiv Rubia... Mali je mozak... Mislim da je najveci potencijal u Evropi, posle jos jednog naseg igracha 89-god i jednog Rusa, takodje 89- godiste... Ne lazem da sam igrao protiv njega, i kao juniora u Juventudu i kao juniora u Spanskoj reprezentaciji...

Novi Sad ili nikad:
:) O kosarci chat-ujem amaterski kao hobi i ne klasifikujem se u znanju!!!!!

Hteo sam da kazem da autor komentara mozda nema najbolji utisak o duhu podforuma 'Kosarka', to se mozda moze videti iz cinjenice da mu je to prvi post i da je mozda prvi put ovde, 3-i forumasa koji su postovali posle mene su jedni od najstalnijih posetilaca podforuma, ljudi sa kojim sam ucestvovao u diskusijama na temi "NBA", "Milicic"... odjednom umesto diskusije definicija 'navlaciti ironijom na sekiraciju'!? Hajd' da se nastavi o Rubiu..... 35 minuta utakmice Alikante - Huventud proslo, Rubio 0 poena...
Ma i to sto kazes, da se okrenemo kosarci.
Rubio je talenat, ali mora jos da uci, ipak mlad je on i zelen, jos uvek :lol:

Kada mali Rubio bude nesto pokazao onda cemo da pricamo.
I nema on neku tako svetlu buducnost, sada se veoma pomera
granica visine igraca i ima puno igraca na njegovoj pozicji koji mnogo, ali mnogo bolje
igraju od njega.
Neka je on talenat, ali neiskusni igraci se ne kale u evroligi vec u drugoligashima i domacoj ligi.
Kosharka je danas neshto mnogo vishe od talenta i potencijala. Ima toliko igracha
boljih od ovih "super talenata", "potencijala evrope" ali danas kosharku igraju tatini sinovi
i gde ode sva kosharka, u propast.
A shto se tiche Rubia nishta se ne brinite, imamo i mi "super igrache" i "talente" koji uzimaju mesta u igri pravim igrachima. :)

Malo srecem sa teme ali necu vishe smarati,

Em ima dosta, da ne kazhem puno igraca koji ne zasluzuju da igraju za prvi tim em uzimaju mesta pravim igracima koji se lade na klupi.Vec sam rekao da se neiskusni igraci ne stavljaju da igraju evroligu ili u dobrim klubovima vec se kale u slabijim klubovima, jedno je igranje u mladjim kategorijama, a neshto potpuno drugo igrati profesionalnu kosharku pred publikom.

A da ne pricham o gomili dece, momaka koji igraju na ulici basket ili kosharku, mnogo veci talenti, rodjeni za sport ali nemaju uslove , ili finansijke ili neke veze da zaigraju u velikim klubovima i pokazu shta znaju.Obichno ih roditelji stavljaju u neke shkolske, privatne klubove koji se ne bave kosharkom vec nechim sasvim drugim.

Ranije je svako mogao da igra(dodushe pre 30-tak godina) i u Zvezdi i u Partizanu i bilo gde, svako ko je pokazivao sve svoje sposobnosti a ne pare, tada se treninzi nisu naplacivali,kao danas -clanarina, plus svi igrachi su morali biti(ne bash morali) obrazovani ljudi koji ce na kraju kosharkashke karijere da rade neshto a ne kao danas - niko nije zavrhio vishe od nekog razreda gimnazije. Ranije su skoro svi bili sa diplomama, elektroinzenjeri, lekari , ekonomisti.Dodushe danas je to gotovo nemoguce ali sve to pokazuje gde je otishao sport danas.

Back