rijaliti sou Gavrilovici

naterasi

Buduća legenda
Poruka
28.796
cituckam sad neke komentare na drugom forumu i kapiram da sam normalan, jer sam mislio da jedini imam ne tako fino misljenje o ovome i da jedini mislim da ovi roditelji nisu odgovorni i da je za osudu radjati decu u takvim uslovima. sta vi mislite?

slazem se sa tobom. I meni je jako zao sto zive u takvim uslovima, niko to ne zasluzuje. Ali, da, sami su krivi za to. Ako nisu u mogucnosti da obezbede deci sve sto im je potrebno, zasto ih imaju toliko?
Toj deci je tesko, sada jos teze jer ih cela Srbija gleda i sazaljeva...
Zasto 8 dece ili koliko vec? nisam redovno pratio, pa ne znam koliko ih imaju...
Mogli su i da imaju jedno-dvoje dece, mozda bi im bilo lakse... ne znam, po meni je ovo mucenje i za njih (roditelje) i za decu.

nisam gledala, uhvatila sam samo jednom u prolazu neki kadar..
prvo ne znam sta je svrha i cilj emitovanja takvog rijalitija..da nam pokazu kako neke porodice zive tesko u nemastini?
pa cela je srbija u nemastini..to nije vise ekskluzivna vest..
preko vec postoje takvi programi, ali svakodnevno snimani sa ciljem da se prati funkcionisanje porodice u takvim `posebnim` uslovima - roditelji 2 bliznakinje i 6-oro bliznanaca u jednoj porodici, porodica patuljastog rasta - i svi oni dobijaju novcanu nadoknadu za pristanak da budu izlozeni javnom pogledu i tako resavaju problem svoje egzistencije..
a sto se tice brojnosti - za nekoga je bogatstvo veliki broj dece..postujem..
ali onda ne treba nikome da se zali sto tu decu nije u stanju da izdrzava..
mozda bi se mnogi od nas odlucili da rode ne osmoro, nego troje, ali nismo bas zbog razmisljanja kako podici tu decu..
pojedini roditelji ne razmisljaju o tome da svako rodjeno dete ima taj minimum svojih potreba koje treba ispuniti, pa se desava da zarad svoje nepromisljenosti sopstvenu decu podizu u uslovima mnogo gorim nego sto vecina vlasnika obezbedjuje svojim kucnim ljubimcima..
svaki roditelj ima odgovornost prema svom potomstvu - a neki ne misle o tome.

Poslednja izmena:
cituckam sad neke komentare na drugom forumu i kapiram da sam normalan, jer sam mislio da jedini imam ne tako fino misljenje o ovome i da jedini mislim da ovi roditelji nisu odgovorni i da je za osudu radjati decu u takvim uslovima. sta vi mislite?
Imamo slično razmišljanje.Mislim, mladi danas neće ni da stupaju u brak dok se materijalno i stambeno ne obezbede.Takođe mislim da je veći deo tog novca (koji su primili u obliku donacija) mogao da pošalje neko dete na operaciju od par desetina hiljada evra koja bi mu spasila život.Oni će svakako, kako tako preživeti i živeti, ali to dete možda neće imati priliku ni svoj prvi (ili neki drugi) rođendan da dočeka.
Ne želi sad neko pogrešno da me shvati.Žao je meni njih zbog čitave situacije ali mislim da postoji prioritet težih slučajeva.
Druga stvar od koje mi se povraća jeste medijska propraćenost celog projekta.Kao činimo dobra dela uz kameru i emisiju emitovanu na jednoj od najgledanijih televizija.

Poslednja izmena:

Meni su na jednom forumu dali opomenu (žuti karton?) kada sam rekao šta mislim o tome, jer je to protivno pravilima foruma.

Imamo slično razmišljanje.Mislim, mladi danas neće ni da stupaju u brak dok se materijalno i stambeno ne obezbede.Takođe mislim da je veći deo tog novca (koji su primili u obliku donacija) mogao da pošalje neko dete na operaciju od par desetina hiljada evra koja bi mu spasila život.Oni će svakako, kako tako preživeti i živeti, ali to dete možda neće imati priliku ni svoj prvi (ili neki drugi) rođendan da dočeka.
Ne želi sad neko pogrešno da me shvati.Žao je meni njih zbog čitave situacije ali mislim da postoji prioritet težih slučajeva.
Druga stvar od koje mi se povraća jeste medijska propraćenost celog projekta.Kao činimo dobra dela uz kameru i emisiju emitovanu na jednoj od najgledanijih televizija.

A što da mi bude žao? Što su retardirani bezmozgaši rešili da se kote ko zečevi? Što smatraju da je lepo/normalno imati osmoro dece u dva kvadrata?
I još kao šatro oni poboljšavaju natalitet i budućnost su ove zemlje? Neka hvala. Dete koje odrasta imajući jedva šta da jede i obuče, ima 0,1% šanse da se obrazuje, da intelektualno i duhovno napreduje. i šta dobijaš time što ga donosiš na svet? Daješ čovečanstvu još jednog u nizu siromašnih i neobrazovanih. :roll:

Umesto što ovakve budale veličamo, treba ih u zatvor a deca da im se oduzmu. Pošto očigledno nisu sposobni da budu roditelji.

Neka svako radi sta hoce. A rijaliti je glup ne zato sto su oni neodgovorni roditelji, nego zato sto je ideja tog rijalitija glupa, kao i sve sto rade oni neprofesionalci sa Pinka. Ne umeju ni zanimljiv Kich da naprave. Kopija onog americkom sa onom iskompleksiranom majkom koja je toliki kontrol frik da je muz pobegao od nje glavom bez obzira, a ona posle po drugim rijalitijima glumi ostavljenu jadnu i hrabru zenu dok joj decu cuvaju bebisiteri. E tako nesto je zanimljivo, ovo nase je pateticno.

Ali ako ce ljudi da dobiju neku kintu zbog toga- super zbog njih.

Tema je konkretna. Znaci ova porodica vec ima 8 dece. Deca nisu nista kriva u celoj prici i treba im se pomoci, na svaki moguci nacin.
Slucajno sam naletela na pocetku prikazivanja i odgledala nekoliko prvih epizoda, dok nisu promenili termin. I dok nije sve otislo u golo, bezobrazno reklamiranje svih onih "dusebriznika". Tad se videlo koji je izistinski cilj snimanja ove emisije. Da je cilj pinka bio samo da im pomogne, mogli su to mnogo diskretnije da urade i zahvale se na kraju dariteljima - bilo cega. Medjutim pateticno su izdigli nebitno u prici i Gavrilovici su ispali samo podloga za njihove niske namere.
Meni licno, porodica uopste nije izgledala nesrecna, ili da im nesto fali. Pa znam decu iz bogatih porodica koja su besna, nezasita, nevaspitana, losi djaci.
Gavrilovici na pocetku, kao da nisu shvatali sta im se desava, ali posle ih je ponela ocigledno nekakva potpisana obaveza, jer se izgubila pocetna spontanost u njihovom ponasanju.
Bas me zanima kako se doslo do njih, s obzirom da sam procitala negde da oni uopste i nisu trazili neku pomoc.

Mislim da cu roditi dete kad budem imala para da mu kupim patike, farmerke, da ga posaljem na ekskurziju i odskolujem ga

A što da mi bude žao? Što su retardirani bezmozgaši rešili da se kote ko zečevi? Što smatraju da je lepo/normalno imati osmoro dece u dva kvadrata?
I još kao šatro oni poboljšavaju natalitet i budućnost su ove zemlje? Neka hvala. Dete koje odrasta imajući jedva šta da jede i obuče, ima 0,1% šanse da se obrazuje, da intelektualno i duhovno napreduje. i šta dobijaš time što ga donosiš na svet? Daješ čovečanstvu još jednog u nizu siromašnih i neobrazovanih. :roll:

Umesto što ovakve budale veličamo, treba ih u zatvor a deca da im se oduzmu. Pošto očigledno nisu sposobni da budu roditelji.

Da znas. Nikad mi nisu bili jasni takvi ljudi. Imamo i decko i ja siguran posao, nije problem da napravimo dete, ali hocu neke stvari da zavrsim, da uzmem svoj stan i ne zivim ko podstanar, treba mi u kuci .... stvari. A to j...m se pa nekom kukam kad dodje dete, pa to mi je... Msm, ne znam sta da kazem

Ebt, kakav je to rijaliti? :eek:
Šta, snimaju ih svaki dan kako žive u bedi? :eek:

dakle, dno dna od rialitija i od medijske eksploatacije i promocije. ja sam gledala deo jedne epizode gde majku vode na sredjivanje- zubi, frizura, pedikir , manikir. kao da su je izvukli iz pecine, gde dodira sa civilizacijom nije imala i samo potenciraju kako ona nikada nigde nije isla na sredjivanje i te fore. ajd to, nego sto je Mitrovic iskoristio bedu i siromastvo jedne porodice kako bi promovisao svoje dobrocinstvo i humanost:roll:
ako si vec hteo da pomognes porodici, moglo je to bez kamera i ne znam koliko epizoda:confused:

Ebt, kakav je to rijaliti? :eek:
Šta, snimaju ih svaki dan kako žive u bedi? :eek:

Otprilike... I onda ce da im poklone racunar (a oni nemaju struju). Msm, tako nesto. Ne gledam, al ovo malo sto sam uhvatila mi je se smucilo, bas, bas Moje macke zive daleko bolje (i nema na TV-u da vide kako super odgajas zivotinju),, ali koristiti to u medijske svrhe.. Jad i bedu... Ma idi

Poslednja izmena:
ne moraju na tv-u da budu sve spanske serije i idealno..
nemam nista protiv ni da se prikazuje necija beda, s ciljem da se pokaze kako ljudi zive..i kad imaju i kad nemaju..nemam nista protiv ni ako takva emisija ostavi jak utisak na gledaoce, da se neki donator pojavi i olaksa malo zivot onima koji ne zive savrseno..
al imam protiv da nekoga vode kao mecku bozanu i da prikazuju nesto sto je snimljeno bez ikakvog koncepta i plana..
kao sto je uostalom i vecina emisija na tv pink uredjena..

na prvoj tv je gradjevinski rijaliti..i ok mi je..sa malo toga, naprave mnogo onima koji nemaju skoro nista..
original se emituje na b92 - cisti horor!!! americki kic koji se placa bombardovanjem i ubijanjem tudje dece da bi njihova u takvim akcijama dobili neophodno i od ptice mleko..uglavnom kuce ne adaptiraju, nego ruse do temelja i prave sizofrene objekte u kojima neko treba posle da zivi..s obzirom sta prave, isti takvi ameri se u njih useljavaju histerisuci pre toga i padajuci u trans - o maj god, o maj god, o maj god..
(sve sam mislila na pocetku da su ljudi uzasnuti onim u sta su im kucu pretvorili, al sam posle ukapirala - za koga je i dobro je :roll:) e ovaj na pinku je ko taj americki rijaliti..

da svi čekaji stalne poslove i stabilno materijalno stanje, niko ne bi ni rađao decu.
i sad će neko ko nema dece da se proserava kako nekom drugom treba oduzeti decu? da ih ne zlostavljaju, možda?
gladni su, žedni, nemaju šta da obuku? pa 30% ljudi u srbiji nema šta da jede.
a što se tiče obrazovanja duhovnog i intelektualnog napretka, materijalni status nije nikakva prepreka. osim ako nisi od onih koji vrše selekciju na prihvatljive i neprihvatljive po tom, ili rasnom osnovu. :mrgreen:

Poslednja izmena od moderatora:
Ali da na tren zanemarimo očiglednu netrpeljivost (sa obe strane), i da mi odgovoriš iskreno? Preskočićemo mogućnost elementarnih nepogoda i ratova, ali u sadašnjim mirnodopskim uslovima, da ti i muž jedva sastavljate kraj sa krajem, rodila bi desetoro dece, svesno i odgovorno, a znaš da sutra ih nemaš čime hraniti? Rizikovala bi pod parolom "gde ima za dvoje ima za troje, petoro.."? Čisto sumnjam.

Poslednja izmena od moderatora:

Back