Ribolov kao najbolji hobi

Sasvim je normalno da ribolovci to tvrde za svoj hobi . To ce reci i lovci i planinari za svoj hobi . Imao sam poznanika koji je
cesto govorio o nemanju smisla u zivotu , kako nema drugarstva i slicno . Gledao sam ga i nisam mogao da vjerujem .
Bio je moje godiste , imao stan u svom vlasnistvu i radio u knjizari kao prodavac .U istoj zgradi mu je bila i knjizara i stan .
Knjizara u prizemlju a stan na petom spratu . Reklo bi se idealno . Stalno je kukao i poslije radnog vremena obilazio kafane .
Nije imao nikakav hobi i bio je neozenjen .Naravno , isao je po kafanama iz dosade .Volio je da filozofira i da tupi .
Namjerno koristim taj izraz jer mu filozofija nije imala pokrica .Htio sam da ga vodim na pecanje na Dravu i Dunav . Da mu pokazem
svijet o kojem on nema pojma . Odbijao je , mada sam mu nudio da cu doci po njega i vratiti ga pred stan poslije ribolova .
Govorio je da su pecarosi glupani i da ne moze da zamisli gluplju aktivnost od gledanja u vrh stapa .
Jedno jutro su mi javili da se bacio kroz prozor i poginuo .Imao sam neki tup osjecaj . Nisam ga ni zalio vec sam imao i nalete bijesa
sto ga nisam olesio od batina i silom odveo na pecanje . Danas bi mozda bio ziv !

Hahaha a ovde na Savi kraj pristaništa
desio se pre mesec dana ovakav slučaj
jedan strasni ribolovac neku ribu uhvatio
i toliko se zaneo da je vidi da je u reku upao
i udavio se bre ,bilo je veče
dok ga nadjoše i izvadiuše bilo je kasno
sudbina druže, sve je sudbinma
ništa se tu ne može....

Некад био, на пролеће настављам.
Само да обновим прибор.
Близу имам три реке, плус Скадарско језеро
са другаром, професионалцем за крапове (скадарски шаран).

А и појавила се нова врста рибе:
Албанци пустили кинезе, ови се мешају са краповима
и већ има великих, како да кажем: Кинеских крапова

Ту је најмање битно да ли ћеш шта уловити.

А на пијаци кинез од пола кила-кило 1€/комад

Kad pises KINEZ , vjerovatno mislis na tostolobika ? Problem je sto se nevjerovatno brzo siri .
Moj kolega je u jednom rukavu usao camcem u jato . Kaze da se nikad u zivotu nije uplasio
toliko jer su iskakali po merar dva iz vode . Uskakali su mu i u camac , a ubio je veslom
nekoliko komada od 5 kg .Najveci uhvacen u Dunavu je imao oko 40 kg .

Ne, novi KINEZ.
Pravi kinezi su mali,
a ovi mešani sa krapovima idu i do 4 kg.
A ima malih kineza na pijaci kol'ko hoćeš 1E/kom,
al' pola od toga kosti.
Najgore je što krapovima pojedu svu hranu.
A njih su ih Kine doneli albanci i pustili u Skadarsko jezero.
pa se ovi mrestili sa krapovima (tako crnogorci zovu ono što
je tebi šaran). U stvari krap je skadarski šaran.

I ne da ima kapitalaca, nego.....

Imam prijatelja, ribolovac, oprema mu vredi, brat bratu,
nekoliko hiljada €.
Plus čamac, šator...
Često mi pokloni po nekog krapa..

E sad, dal' je ono što mi zovemo kinez, to što ti kažeš, neznam.

Poslednja izmena:

Back