DellBoy-011
Elita
- Poruka
- 22.568
Pa nisam ti ja sekretarica, pretraži malo, informiši sea sto nema zakona o novoj carinskoj tarifi i zasto je u budzetu predvidjen isti prihod po osnovu carina za sledecu godinu kao i u ovoj?![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nisam ti ja sekretarica, pretraži malo, informiši sea sto nema zakona o novoj carinskoj tarifi i zasto je u budzetu predvidjen isti prihod po osnovu carina za sledecu godinu kao i u ovoj?![]()
Pa nisam ti ja sekretarica, pretraži malo, informiši se![]()
a zasto onda i b92 i djilasov list press kao i list danas pisu da od toga nema nista?![]()
Pa budi Tihi malo realan. Dobro znaš da je jednostrano primenjivanje bilo kod sporazuma čista glupost. Kada se nešto jednostrano primenjuje, za to nije potreban nikakav sporazum - jednostavno doneseš odluku o tome i gotovo. Odlažu ukidanje carina - koje nije ni trebalo da usvajaju "jednostrano".
a sto nema zakona o novoj carinskoj tarifi i zasto je u budzetu predvidjen isti prihod po osnovu carina za sledecu godinu kao i u ovoj?![]()
Kako može Miškoviću, ako na njega aludiraš, da ne odgovara ukidanje carina na bilo šta, kada čovek dovlači u ovu zemlju sve, od igle do lokomotive?Znači, čista je glupost samo zbog toga što nam za to ne treba sporazum? Ne razumem tu logiku...
Zašto ne kažeš koje bi bile pozitivne strane te jednostranosti? Siguran sam da ih znaš. I pretpostavljam da znaš kakav tretman imaju mnogi naši proizvodi koji se izvoze u EU?
Naravno da su odustali od toga, jer ta jednostranost ne odgovara jednom jako važnom čoveku koji mnoge konce u rukama drži u Srbiji.
Srećan sam samo što su uopšte razmišljali o tome...
Kako može Miškoviću, ako na njega aludiraš, da ne odgovara ukidanje carina na bilo šta, kada čovek dovlači u ovu zemlju sve, od igle do lokomotive?
Počinješ da prevazilaziš "sam sebe". Da mu neko konkuriše, jer će se ukinuti carine???? Pa opet ce uslovi biti isti za sve. A sta sada rada Merkator, Idea, Vero, Intereks, Metro? I drugi uvoznici novih automobila? I jos jednom - kakve to veze ima sa carinama?
A šta evropske zemlje rade nego štite svoju poljoprivredu? Zašto onda uslovaljavanja i kvote ako je reč o slobodnoj trgovini? Zašto su rumunski seljaci morali da unište onoliko vinograda? I čemu onda tolike subvencije u poljoprivredu upravo u najrazvijenijim zemljama sveta? Hej, planiraju da do 2014. ukinu carine na sve poljoprovredne proizvode, a kako stvari stoje do tada vas ni na belu listu nece staviti. Status kandidata najranije 2010. Znate li koliko je godina Turska u pregovorima, statusima, stanjima, dogovorima...
Aha, sada je Mišković postao poljoprivredni proizvođač, odjedared?
Čuvanjem poljoprovrede, pored seljaka, čuvaš "gluposti" tipa suverenitet zemlje i socijalni mir, u slučaju ekonomske krize ili čak i bukvalno prehranjivanje naroda u slučaju rata...
Neko ne moze da uvozi sa sadasnjim carinama, a moci ce da uvozi kad se ukinu? I taj neko nije Miskovic, vec neka njegova konkurencija? Budi-bog-s-nama i tvojom logikom. Da, nervoza, u pravu si. Ti i tvoji istomisljenici sjebacete sve sto valja u ovoj zemlji.
Ukinu carinu, niza cena, veci broj kupaca strane robe - veca zarada za Miska.
A sitnice tipa manja prodaja domace robe, manje ljudi koji ove rade i slicno, verujem da te ne zanimaju. Trgovinski sporazum, takav kakav je, u celosti, nije povoljan za nas, a jednostrano primenjivanje je kao kada sam sebi pucas u nogu. Obaveze druge strane u tom sporazumu, one koje se nece primenjivati, imaju ulogu da ublaze negativne efekte ovog dela sporazuma koji cemo jednostrano primenjivati.