.. znala sam ..
.. elem .. ja bih sad da obrazložim .. ako može ..
.. a autori slobodno nek se smeju .. ako nađu za shodno ..
.. daklem .. sanjati se može svašta .. i sasvim realne stvari ..
.. ali .. u njima onda fali onog nečega što razlikuje san od jave ..
.. tako da su iz mog izbora odmah ispali radovi koji bi mogli proći i kao java ..
.. za laidu sam se odlučila odmah .. daleko mi je ispred ostalih ..
.. najpre .. likovno .. deluje mi kao likovni haiku ..
.. a drugo .. zadivio me kontrast .. s par linija i mrvom boje ispričati jednu .. veličanstvenu priču ..
.. treće .. i najvažnije .. sanjala sam jednom baš takav san ..
.. drugi rad s moje liste .. broj osam ..
.. obrnut red .. najpre zato što mislim da sam odmah prepoznala osećaj iz sna .. taj .. užas ..
.. drugo .. zato što me malo podsetio na .. ovo ..
.. olga ..
.. e .. ona će se možda smejati ..
.. za olgin sam glasala na osnovu onoga kako sam shvatila ..
.. dakle .. meni to liči na malo jato ptica kojima su nikle noge olovnih vojnika .. i ne mogu poleteti .. i onda marširaju kraj nekog zida zagledane visoko u nebo ..
.. i onda je dobila bod .. najpre zbog toga što su prisutni tipični elementi sna .. a drugo .. zato što mi se dopada kako je likovno rešeno telo tih ptica ..
.. a nije više od jednog boda .. zato što sam mislila su te noge koje marširaju mogle biti bolje ..
.. za to sam se treće mesto inače .. kolebala ..
.. u igri su bili i ona pečena glina .. i ovaj lik iz bunara ..
.. e sad .. ta forma gline .. liči na nešto što bi san mogao smisliti ..
.. a ovaj s bunarom mi je legao više tematski .. nego likovno .. mada mislim da likovno nije loše odrađen ..
.. ja sam ga razumela kao .. na svetlost dana izbija nešto iz mračnog bunara podsvesti .. onaj moj podsvesni .. ja ..
.. i to me je malo odbilo od glasanja za tu sliku .. jer ja to ne smatram nužno mračnim .. dakle .. razlog neglasanja za ovaj rad .. koji smatram dobrim .. je čisto subjektivan ..