Rezanje DVDa

anjica

Početnik
Poruka
25
E ajde da mi neko pomogne s mojim problemom molim vas.
Naime, problem je u tome sto ja nemam vise pojma kako da narezem film na CD. Imam dosta domacih filmova pa mi zauzimaju sav protor na D, hocu malo da ga oslobodim njih pa mi palo na pamet da ih narezem na CD posto imam rezac. Imam i program za to, NERO koji me uzasno nervira.
E sad, uzela sam prazne CD za rezanje DVDa, na njima stoji da ima 120min da se snimi i 4.7GB za rezanje. I fino stavim CD u rezac i pokrenem NERO. Znaci idem na VIDEO/PICTURES pa na VIDEO CD. Tu se pojavi moj prvi problem pise: THE PEGASUS IMAGXPRESS LIBRARY IS NOT INSTALLED. PLEASE REINSTALL NERO.
I ima opcija OK, kad je kliknem sve bude ok :D i onda mi kaze da je CD 750MB, a ne 4.7GB kao sto stoji na CD.
Ajde preskocim to reko da vidim koliko ce filma da nareze i kliknem na NEXT pa na BURN i krene da ENCODING VIDEO i to jedno 3h traje, ako ne i vise i fino usred tog encoding djavla komp se ugasi.
Eto mog problema, I AKO MOZE NEKO DA MI DA SAVJET, PREDLOG...MA BILO STA BILA BIH MU JAKO ZAHVALNA!!!
pozz

Prvo da nesto razjasnimo. Ti imas CD rezac, znaci ne mozes da rezes DVD-jeve na njemu. Drugo, obicne *.avi fajlove mozes da rezes kao data disk, znaci ne trebaju ti nikakve egzibicije. Ako hoces da napravis VCD od AVI-ja onda moras da uradis konverziju iz formata u format a to je opet prica za koju NERO nije najpodesniji. Mozda neke full verzije i rade takve bahanalije, ali ti je podesnije da nabavis neki od programa za konverziju video formata. Ako rezes DVD-jeve to je onda druga stvar, ali razdvoji u svojoj glavici sta radis.

Back