Reverzibilno , kretanje ka fetalnom...

Slika0079.jpg
[/IMG]

...to o ponovnom rađanju razumem .. to zagovara srpsko pravoslavlje ... tako je stefan nemanja ubio brata i postao veliki župan - pretor, vizantijskog carstva ; njih lagao pa ga za štranjku vezivali i vodali odrpana ko kera po konstantinopolju ; posle je za njih genocidirao bogumile - tek onako to voleo čovek da radi - išlo mu od ruke ; pa se posle smirio i prikupio energiju za ponovno rađanje .. nakon toga se prekrsti u simeona i kao prekrst posta monah časni - sveti čovek i proglasiše ga za sveca ( njegovi učenici i karakterni naslednici ) .. danas ga slave mnogi - a mnogi i što ga ne slave , čine kao on .. ( uzoran je svoj srpštini ) ..
..evo ti onaj obrezani kusturica ... rođeni muhamedanac .. svud srbe predstavljao kao cigane čergare koji kradu i prodaju decu -- manijaci koji ratuju i u podzemnom svetu .. ali za dve planine i ~ 30 mil. evra iz budžeta prekrstio se i gotovo sagradio manastir na tim planinama koji čuvaju američki rendžeri .. i tako se rodi najuticajniji i najprevoslavniji srbin ... o tome i knjige sajamske pišu ...

.. a pošto meni ta ozbiljnost srpštine ne paše ; mislim takve rabote zbog kojih je i đavo pobegao iz srbije ( pa sad njegov posao rade najveći srpski sinovi / prekrsti po uzoru na sv. simeona ) , ja sam neozbiljan do koske .. kao dvorska luda .. štaću ..takav sam , kakav sam !

Poslednja izmena:
Ma ljudi , sama simbolika fetalnog položaja , metafizički donosi zaklučak o tome kako je to najčedniji položaj , stanje u kome treba svako da ostane , metaforički !
Zašto se kad je čovek u problemu , u bolesti , u ludilu , upravo grči u taj fetalni položaj ? Jer tu podsvesno oseća sigurnost ...Nema to nikakve veze sa srbovanjem , niti "popovanjem" , niti sa reinkarnacijom (ali neka svako tumači kako želi), to je čista fiziološko-genetski urođeni nam refleks !
Kada bi sve grmelo i prštalo od haosa oko vas (hipotetički) , voleo bih da vidim kako bi se tako ogoljeni , u strahu ...poneli , i kako bi se bez umišljaja našli , i voleli naći iznova u kolevci svog pre-rođajnog stanja !!!:ok:

Tol;bt182481:
pa nismo vidoviti da osetimo sve aspekte tvoje rečenice...iliti šta je pesnik 'teo da kaže...asocojacija onoliko
a bolje daj neki uvod pa da se prikačimo..ovako svako svoj bes potura kao primarni :)
Nie ni bitno ko kako tumači šta je pesnik hteo da kaže ...zato sam i napomenuo neka svako tumači kako želi ! Moje obrazloženje , je moje bez ikakvog besa i ljutnje :ok::bye:

...e sad vidim sliku ... a kad vidim nisam u obavezi da se složim ... naročito ne sa samim sobom ( mada o reinkarnaciji u srpštini ne menjam stav od alfe do omege ) ... inače ova sličica gura me u majku slobodu .. ovaj štos iskoristi onaj francuz ( mislim ovo sa dojkom i grč )... no treba razmisliti !

Back