reumatoidni artritis

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Reumatoidni artritis je nasledan i prenosi se na žensku decu.Ne obavezno ali su velike šanse da se prenese.Moja jedna koleginica ga ima.Koristi neku mast koju kupuje kod privatnika i košta 70€ jedna tuba.Njoj je žarište u desnom zglobu šake.I odatle kreće da se širi.
Kada se dobro oseća ne boli je ništa sem tog zgloba.
Znam i da pije neki lek.Ali ne znam kako se zove.
Inače.Dobra stvar je da prilikom trudnoće normalno prekida se taj lek ali oz nekog razloga nema ni potrebe da se pije jerse bolest za vreme trudnoće sasvim smiri.
Pre trudnoće je obavezno konsultovanje sa svojim lekarom.
Boles ako se ne varam utiče i na degenerizaciju sočiva u oku.
To bi bilo otprilike sve što znam.
Bolest je doživotna i ne može da se izleči ali može da se zaleči i značajno uspori.
Nema mesta panici ili bilo kakvom očajavanju.
@Affro*

Temperatura od artritisa koji se uzaludeo od mog naglog kretanja prethodnih par dana i upale mišića od dugog ne kretanja zbog anemije.
Prvo sam besna jer pored sarkoma i tolike hemoterapije mene snađe i artritis. Da znam da je nasledan, imala ga je moja majka, degeneratuvni, jako bolan i težak. Mislim da je popila fabriku lekova protiv bolova, a retko kad je bila bez bola. Strasno. Koristila je fastum gel po ko zna koliko mesečno ni to nije naročito pomagalo.
Videcu sa svojim lekarom sta ce preporuciti, da treba mi.uput za ocnog i reumatologa, nalaz krvi pa polako. Jedino što znam je da je kretanje obavezno, a ja vrlo često nisam mogla ni po kući 😢

Temperatura od artritisa koji se uzaludeo od mog naglog kretanja prethodnih par dana i upale mišića od dugog ne kretanja zbog anemije.
Prvo sam besna jer pored sarkoma i tolike hemoterapije mene snađe i artritis. Da znam da je nasledan, imala ga je moja majka, degeneratuvni, jako bolan i težak. Mislim da je popila fabriku lekova protiv bolova, a retko kad je bila bez bola. Strasno. Koristila je fastum gel po ko zna koliko mesečno ni to nije naročito pomagalo.
Videcu sa svojim lekarom sta ce preporuciti, da treba mi.uput za ocnog i reumatologa, nalaz krvi pa polako. Jedino što znam je da je kretanje obavezno, a ja vrlo često nisam mogla ni po kući 😢
Treba da probas mast od gaveza.Dosta smanjuje bolove,a i kada se cesce utrljava,moze i da oporavi zglobove do izvesne mere.

Evo ga nalaz krvi
Screenshot_20230222_194820_Drive.jpg

Nisu, da, sasvim sam zadovoljna...da kupicu gavez.
Mazi zglobove i na rukama i na nogama,ako imas problem.Sve dok ne osetis poboljsanje,a kada se malo poboljsa,onda mazi,svaki drugi,treci dan.Kada osetis olaksanje,prestani,a ako pocnu problemi ponovo,onda izpocetka,ali pocni cim osetis i najmanji bol,jer ce tako pre da deluje.Samo da se zglobovi ne zapostave.

Back