Eh, odlucio sam krenuti u pohode na forumima da vidim iskustva drugih i preporuke u vezi REUME!! Zamolio bih vas da kazete svoja iskustva a u nastavku teme cu napisati s kakvim simptoimima se mama susrece. Znam, najbolje je konsultovati se s doktorima, no i nakon sto je to uradjeno mojoj mami je sve gore i stvarni mi je tesko da je gledam kako je boli, kako sve manje i manje moze raditi. To se posebno ogleda ako pogledam unazad godinu-dvije gdje sada ni 70% toga ne moze da obavlja jer joj je tesko i jednsotavno se brzo premori :?
Sto se tice doktorskih analiza i misljenja na kraju nalaza ovo pise:
ZAKLJUČAK : Mikroskopske promjene odgovaraju kasnom, sklerotičnom stadijumu sklerodermije.
ZAKLJUČAK: hemangioma hepatitis, calculus renis dex, Calcučlus renis sin, Hexdronephrosisi incip, sin
DIjagnoze : Scelerosis systemica
Sto se tice samih simtpoma oni se ogledaju u:
Oteknute ruke, bolovi u zblobovima, ne moze savijati sake do kraja, samo polovicno, bolovi iz ramena, bolovi od članka ka koljenima, slaba cirkulacija, cesto je uhvati groznica(temperatura) koja je drži možda svega jedan dan, no tako je jaka, da jedva ustane uopste ... te je najgori UMOR koji je jako brzo savlada.
Da li imate kuci remuasa, da li ima slicne simtpome ili mozda iste !? Sta koristi i sta pomaze !? Mozda se moze i po dijagnozi nalaza nesto skontati, ja ne znam stvarno, znam da mi je tesko gledati i da se maksimalno trudim da olaksam kada sam kuci, ali mora postojati neko rijesnje da joj se olaksa
Hvala dobrim ljudima na savjetima!!
Reuma, problem s zglovcima
Sto se tice doktorskih analiza i misljenja na kraju nalaza ovo pise:
ZAKLJUČAK : Mikroskopske promjene odgovaraju kasnom, sklerotičnom stadijumu sklerodermije.
ZAKLJUČAK: hemangioma hepatitis, calculus renis dex, Calcučlus renis sin, Hexdronephrosisi incip, sin
DIjagnoze : Scelerosis systemica
Sto se tice samih simtpoma oni se ogledaju u:
Oteknute ruke, bolovi u zblobovima, ne moze savijati sake do kraja, samo polovicno, bolovi iz ramena, bolovi od članka ka koljenima, slaba cirkulacija, cesto je uhvati groznica(temperatura) koja je drži možda svega jedan dan, no tako je jaka, da jedva ustane uopste ... te je najgori UMOR koji je jako brzo savlada.
Da li imate kuci remuasa, da li ima slicne simtpome ili mozda iste !? Sta koristi i sta pomaze !? Mozda se moze i po dijagnozi nalaza nesto skontati, ja ne znam stvarno, znam da mi je tesko gledati i da se maksimalno trudim da olaksam kada sam kuci, ali mora postojati neko rijesnje da joj se olaksa

Hvala dobrim ljudima na savjetima!!
Reuma, problem s zglovcima