Retraumatizacija, dajte savjet

Meni nije jasno kako ste tako svi sigurni da je sala u pitanju. Ja bi volio da shvatam stvar bezazleno kao vi ali nisam. Nadam se da ste procitali dio o dogadjajima prije koji su mi se desili. Za mene je ono uvreda.
Zato sto mi realno sagledavamo stvari,a ti zbog svojih trauma imas taj osjecaj "napada",cak i ako neko nije stvarno htio da te uvrijedi.
Nisam citaka prethodne komentare,prije nego sto sam ti odgovorila,a sad vidim da svi mi imamo isto misljenje,sto je rijetkost na forumu.🙂
Dakle,kao sto ti neko rece,ne pravi od muve medvjeda.Ne polazi od toga da svako zeli da te uvrijedi,nego oprosti ljudima,cak i ako su malo grublji u ophodjenju ili se sale,jer iz kasnijeg ponasanja mozes zakljuciti da te koleginica nije imala namjeru vrijedjati.

Ovaj post i sljedeći nakon njega nisu povezano s prethodnom situacijom!

Dragi forumaši,
Prije četiri godine na jednom kolegiju sam doživio podmuklu uvredu od strane asistenta na vježbama. Taj asistent je samo jednom bio na vježbama. Uvreda je bila jako lična. Zlostavljač je uvredu isticao tokom čitavog časa. Drugi studenti su na to šutili jer je svima bilo jasno da to nije šala (nažalost kod nas mnoge uvrede i poniženja se upakuju kao da je šala) već uvreda.

Uskoro nastupa kolegij gdje je zlostavljač asistent nekoj od grupa, nažalost postoji velika mogućnost da ću ja potrefiti u grupi gdje je zlostavljač.
Toga sam svjestan te strah i tjeskoba rastu kako se vrijeme kolegija približava.

Šta da radim?

1. da odem u referadu i zamolim gospođe da me ne stavljaju u njegovu grupu, da li da im ispričam istinu ili da prikrijem razlog zašto želim drugog asistenta

2. da pustim sve niz vodu

3. da reagujem nakon što nam pošalju spisak pa da tražim premještaj u drugu grupu ako se desi da sam u grupi gdje je zlostavljač

4. nešto drugo

Uvreda koju sam doživio pogodila bi i zdravu osobu, sa zdravim sampouzdanjem i osjećajem vrijednosti.
Uzmite u obzir da imam stalnu tjeskobu, povremeno periode sniženog raspoloženja i prisilnih misli tako da takve situacije me dodatno pogađaju. Uprkos svemu tome funkcionišem normalno.

Poslednja izmena:
Šta da radim?

1. da odem u referadu i zamolim gospođe da me ne stavljaju u njegovu grupu, da li da im ispričam istinu ili da prikrijem razlog zašto želim drugog asistenta

2. da pustim sve niz vodu

3. da reagujem nakon što nam pošalju spisak pa da tražim premještaj u drugu grupu ako se desi da sam u grupi gdje je zlostavljač

4. nešto drugo

Ako te je neko uvredio pre 4 godine i ti se sećaš uvrede, normalno je što si sada neodlučan.

Mislim da je opcija 3. najbolja. Na taj način ne puštaš sve niz vodu i ne moraš da objašnjavaš pravi razlog zbog koga ne želiš tog nasilnika.

vazno mi je da mi se ne govori u lice kao sto mi je ona jucer rekla.
ja sam upoznao jednog kepeca na poslu; zamisli kada on sam za sebe kaze da je midget?
momak, po svemu ostalom je sasvim okey, nista mu ne fali samo je eto nizak

u srbiji bi sigurno trpeo uvrede, ali ovde, bar na poslu, nije... ima devojku, pametan, ama nista mu ne fali osim sto je nizak [cini mi se i devojka da mu je niska]

ti moras sam da se suocis sa sobom kao ovaj moj kolega, jer uvek ce biti ljudi koji ce uvrediti, i onih koji nece, koji ce paziti; shvatas?
znaci, skupis hraborts i odgovor, jeste imam tanak glasic, i?

ovaj niski, secam se da sam napravio salu da smo u krevetu, u horizontali svi jednaki, nisam znao sta bih mu drugo odgovorio kada sam rece za sebe MIDGET

suoci se, prvo sa sobom, pa sa drugioma, ohrabri se i odgovori, nema potrebe da vredjas na uvrede, samo reci: i sta sa tim? kazi da kome smeta tvoj glas, moze da se dopisuje sa tobom, da ne mora da te slusa, ako hoce, smisli nesto, bar nisi glup

Poslednja izmena:

Back