Restoran

da li narucujete senior porcije?

• da

glasova: 0 0,0%
  • ne

glasova: 1 100,0%

• Ukupno glasova
    1

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.823
Kada idete u restoran da li naručujete senior portiu ili normalnu porciju?

Pitam jer sam ishla u subotu na vecheru, bilo nas je 10 osoba sa mamom, bilo kako bilo svak je sebi odabrao shta zheli da jede

moja mama odabrala steak , pitam mamu "hocesh senior porciju jer ovde ima 350 gr. mesa"

kazhe da netje mozhe ona to pojesti

naravno da nije mogla jedva pola pojede

Kada idete u restoran da li naručujete senior portiu ili normalnu porciju?

Pitam jer sam ishla u subotu na vecheru, bilo nas je 10 osoba sa mamom, bilo kako bilo svak je sebi odabrao shta zheli da jede

moja mama odabrala steak , pitam mamu "hocesh senior porciju jer ovde ima 350 gr. mesa"

kazhe da netje mozhe ona to pojesti

naravno da nije mogla jedva pola pojede

Сениор порција је мања?

U Srbiji imas uglavnom opcije normal i velika, a zenama ce u vidjenijim kafana poznatim po standarno velikim porcija preporuciti pola porcije. Uvek mozes da pitas konobara kad dolazis prvi put da li su porcije velike i on ce ti preporuciti celu ili pola. Ako provali da si "strankinja" uvalice ti dve porcije

a zasto ti je bezveze?

bas si selja :D
platila si, to je tvoje i ako je veca porcija sigurno necu da ostavljam..naravno, ne pricam o dva zalogaja..meni nekad ostane i pola porcije.

pa shto onda idesh u restoran? ako ne mozhesh pojesti sjedi brate kuci

mi ovamo kad idemo ne jedemo po chitav dan da se mozhemo izboriti sa porcijom koju smo naruchili

dokt ti to provozash kroz beograd i donesesh kutji, ubacish u frizhider i onda se setish u neka doba da je ostalo iz restorana

to je izgubilo shmek

pa shto onda idesh u restoran? ako ne mozhesh pojesti sjedi brate kuci

mi ovamo kad idemo ne jedemo po chitav dan da se mozhemo izboriti sa porcijom koju smo naruchili

dokt ti to provozash kroz beograd i donesesh kutji, ubacish u frizhider i onda se setish u neka doba da je ostalo iz restorana

to je izgubilo shmek
Cekaj, zar to u Nemackoj nije uobicajeno? U Austriji jeste. Osoblje jednostavno zna da su za neke ljude porcije prevelike i kad mu das znak da hoces da platis i on vidi da nije pojedeno uvek pita: “Da vam zapakujemo?“

Jeste kod starih osoba

Oni uvek ponesu sto nisu mogli pojesti

Ja ne nosim
Joj, luda si sa ovim komentarima. :) :)

Stvar navike i nesto drugacije kulture.
To ranije ni u Srbiji nije bio obicaj da ti zapakuju. Cak se smatralo neumesnim da tako nesto trazis.
A onda sam dosla ovde i videla da je to normalno. Trebalo mi je neko vreme da se naviknem.

U Americi su to podigli na jos visi nivo. Bar po onom sto su mi prijatelji pricali. Sve se lepo zapakuje u posude od plastike koje posle i kod kuce mozes da koristis.

Back