RESTORAN SINDJELIC: JEDNO ISKUSTVO

Poznajem jednu curu kojaje radila tamo kao hostesa. Izdrzala je citavih mesec dana. Inace je gazda bas tezak lik i napisao je knjigu, nesto kao prirucnik za ponasanje osoblja, konkretno sam ja listao taj prirucnik za ponasanje hostesa. U njemu se kaze da je hostesa duzna da pridje stolu gde se nalazi dete (ili detetu sto je ona radila) i diskretno zamoli roditelje da obuzda svoje dete u koliko ono ometa druge goste, a tek posle da ih zamoli da napuste ako oni nisu u stanju da to urade. U restoranu vlada krajnje paranoicna atmosfera, radnicima se brani da se druze, dok kod hostese ne sme da pridje niko. Ne sumnjam da je dobra klopa,ali posle ovakovog saznanja oklevam da ikada udjem cak i kada mi finansijske mogucnosti to budu dozvoljavale. Inace rad se zasniva na stajanju na vratima od 14h do 00h zvanicno, nezvanicno se ostaje dok ne izadje poslednji gost (mora ga ispratiti neko). Kad su rodjendani radi se od 12h. Za 30 dana imala je 1 slobodan dan. Primila je platu od 30000 sa stimulacijom (radila 30dana X 10h min, imala je oko 310 radnih sati - TOTALNO NELEGALNO) i sutradan dala otkaz, a gazda je bio u fazonu sve ste vi iste, zabadate coveku noz u ledja, ostavljate coveka na cedilu.

Back