Restart

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Postoji li u psihologiji neki termin za osobe koje nisu sposobne da zavrse neke stvari do kraja?
Tipa, bilo koj MMORPG da sam igrao, krenem, stignem max level, smorim se i pocnem iznova. A onda odustanem na pola i opet iznova. Nekako, osetim uzbudjenost da radim nesto sveze, od pocetka a onda me smori i to isto opet...

To vazi kako u igricama, tako i u privatnom zivotu. U igricama je to haoticno.

@ariodante @Neprilagođena @bmaxa @Lorelajn

Postoji li u psihologiji neki termin za osobe koje nisu sposobne da zavrse neke stvari do kraja?
Tipa, bilo koj MMORPG da sam igrao, krenem, stignem max level, smorim se i pocnem iznova. A onda odustanem na pola i opet iznova. Nekako, osetim uzbudjenost da radim nesto sveze, od pocetka a onda me smori i to isto opet...

Pa ne znam u zivotu obicno zavrsim sto pocnem, a retko koju igru, mora bas da bude svemirska :P

a ne znam....no cesto vidjam to...

ja nisam taj tip...sklona sam godinama da igram...i tek kad vidim da nema vise gde da se napreduje ostavim tu igru, nadjem novu ili ne igram uopste...

dakle kontra tebi :D

valjda ti znas koji su tvoji porivi...ako imas otvorenih 100 tabova, klikces tamo vamo trazeci uvek nove sadrzaje, nove stimulanse...onda je to valjda posledica ovog naseg konzumerskog drustva...

valjda bi ti trebala neka visa/veca/uzvisenija motivacija, cilj za koji bi smatrao da vredi grindati satima, odradjivati dosadne questove, sta god...kako u igri tako i u zivotu :)

mada evo ne znam...kasno je...ovo je prvo izaslo iz mene :mrgreen:

Pa ne znam u zivotu obicno zavrsim sto pocnem, a retko koju igru, mora bas da bude svemirska :P
Igra mi se ona, FreeLancer bese? Microsoft je ju je publishovao, cek da nadjem..... https://en.wikipedia.org/wiki/Freelancer_(video_game)

J... to bilo pocetkom 2000tih...

Odradih Witchera III do kraja...A sad ni za sah nemam strpljenja bas, a kamoli za mmmmmmmmoprtpgtpg....
Ali dobro, igracemo se....igraces se.... ne znam sta da ti kazem, sem eto, igraj se koliko treba, a radi koliko moras.....

a ne znam....no cesto vidjam to...

ja nisam taj tip...sklona sam godinama da igram...i tek kad vidim da nema vise gde da se napreduje ostavim tu igru, nadjem novu ili ne igram uopste...

dakle kontra tebi :D

valjda ti znas koji su tvoji porivi...ako imas otvorenih 100 tabova, klikces tamo vamo trazeci uvek nove sadrzaje, nove stimulanse...onda je to valjda posledica ovog naseg konzumerskog drustva...

valjda bi ti trebala neka visa/veca/uzvisenija motivacija, cilj za koji bi smatrao da vredi grindati satima, odradjivati dosadne questove, sta god...kako u igri tako i u zivotu :)

mada evo ne znam...kasno je...ovo je prvo izaslo iz mene :mrgreen:
Lepo rečeno. Fala curo, bok. :mrgreen::heart:

Lepo rečeno. Fala curo, bok. :mrgreen::heart:
to je ono...bolje da cutim jel :mrgreen:

a svi imaju te periode...jezim se kada cujem da nekome sve brzo dosadi...shvatam to kao pristup koji samo ocekuje daj daj daj daj...od zivota, ljudi, igrice, cega god...

a svima se desi...samo covek treba da shvati da je u njemu problem...ne u drugima...

graditi nesto...bilo sta...zahteva vreme, pozrtvovanost, dosadne etape...probleme...pa makar to bio i neki lik u nekoj mmorpg...
mislim znas o cemu pricam...to su 1000 sati grinda, pve...da bi zablistao u pvp recimo :)))

a onda...dato nam je sada da biramo izmedju 100000000 igara, da partnere menjamo svaki dan po narudzbini iz kataloga sa pijace...pa mozemo ziveti i tako...ako nekoga to cini sretnim...uvek novo, novo, novo...bez investicije drugih stvari sem para...neka :)

to je ono...bolje da cutim jel :mrgreen:

a svi imaju te periode...jezim se kada cujem da nekome sve brzo dosadi...shvatam to kao pristup koji samo ocekuje daj daj daj daj...od zivota, ljudi, igrice, cega god...

a svima se desi...samo covek treba da shvati da je u njemu problem...ne u drugima...

graditi nesto...bilo sta...zahteva vreme, pozrtvovanost, dosadne etape...probleme...pa makar to bio i neki lik u nekoj mmorpg...
mislim znas o cemu pricam...to su 1000 sati grinda, pve...da bi zablistao u pvp recimo :)))

a onda...dato nam je sada da biramo izmedju 100000000 igara, da partnere menjamo svaki dan po narudzbini iz kataloga sa pijace...pa mozemo ziveti i tako...ako nekoga to cini sretnim...uvek novo, novo, novo...bez investicije drugih stvari sem para...neka :)
Nikada ne krivim druge za svoje neuspehe, probleme i padove.
Kapiram šta želiš reći. Tako je to kad trenutno nemaš job i onda imaš previše slobodnog vremena da se glupiraš. :mrgreen:

Pa to je i normalno jer je proces bitan, a ne vrh. Kad si stigao na vrh gotova je zabava. Mada ja sam igrao igrice iznova i iznova više puta, ali generalno najviše volim brze i gde se stalno nešto rešava u sekundi, kao one stare Super Mario Bros igrice, skočiš na kornjaču i saleti te druga i padne ceo trud u vodu. A prešao si na sega-megi tipa pola igrice, kroz vodu prošao, potukao one aždaje, sve ti je išlo na ruku.

Sećam se kad sam prvi put okončao GTA San Andreas, i onaj osećaj depresije što je gotovo, kako sam bio naložen. Big Smoke, Ryder, OG Loc, Sweet, CJ, Cezar, Kendal... ko da su mi familija bili. I posle sam igrao i dobar je osećaj ali kad završiš spopadne te užas jer nema više zabave. Fora je kad rešavaš te misije, pa jedva čekaš drugu, pa se sjebeš, pa se sladiš još više jer ne možeš da sačekaš, pa se navučeš i udri do jutra.

Nebitna je terminologija ili kako se nešto stručno zove,...već koliko ti predstavlja i stvara probleme u životu.
Slab karakter, nedostatak fokusa i interesovanja, nedostatak discipline ili strasti,...disciplina napr. čeliči duh!
Postaješ otporan na mnoge gluposti, koje nekog drugog smore i izbace iz takta.
I sve se može kad se hoće ili mora!
Jer postoji rešenje za sve.
Meni je napr.največi problem pokrenuti se na nešto, kad krenem više nema frke!
Fanatično idem do kraja, pa ko preživi pričaće!

Back