Respekt

ta prababa umrela na porodjaju 1926,a pradeda pred kraj 30-ih,babu ocuvala njena baba koja umrela kad se rat zavrsio dakle 1945...Sa papetove strane prababa i pradeda poumirali sedamdesetih...
Posto je u mojoj familiji mislim siroj razlika u godinama medju pojedinim clanovima velika i doslo je do nekih paradoxa...Naime ja sam stric jednom dvadesetogodisnjaku,a moja mladja sestra od trines' mu dodje tetka...

Najvise od svih postujem moga djeda,koji jes' preminuo ali i mrtvog ne moze niko da ga nadmasi.
Znao je sta hoce,znao je da te nasmeje do suza,uvek pozitivac iako je bio bolestan...i to bas zajebano
A i bolelo ga je uvo,i dalje je ziveo u fullu,i dalje je cugao rakiju stalno..
dok nije umro..

koga poštujete?

milin na tip ljudi, grupu ljudi ili neku konkretnu ličnost na osnovu njihovih osobina, načina života ili uspeha u životu?

ne ono dužno poštovanje niti idoli tipa zvezde, nego kome skidate kapu zbog gorenavedenih stvari

ne,ne po uspehu sigurno ne,po nekim ''zvanicni merilima '' ne vagam ja na taj nachin.

poshtujem...odvaznost,petlju. bez ozbira da li si bivsi narkoman na lecenju,da li si neko bez srednje i jedva sa osnovnom skolom ko se probio i mlati pare zbog svoje snalazljivosti i jer je odbio da prima udarce lying down.
poshtujem....fanaticne ljude. koji su u stanju da unishte sebe zbog svog cilja,koliko si fanatican to samo dokazuje koliko zelis tu stvar i da si odlucan,i nesutrasiv,i da ne poznajes strah
nema veceg dokaza da ti je stalo kad se ni smrti ne bojis,ni sebe da unishtish
poshtujem....saosecajnost...jer nema mnogo ljudi tu osobinu :)
poshtujem....strast
poshtujem snagu da se pomiris sa stvarima koje ne mozes menjati,jer je to mudrost,koju ja nemam

poshtujem svaku osobu koja mi je bliska,jer inace ne bi bili i dan danas pored mene.
u principu,ne gledam ja to nishta po krutim merilima '' e sad ne moze da ima te i te osobine,ne moze da bude pokvaren,ne moze da krade '' da bi imao moje postovanje-ne. to shto je neko pokvaren ne znaci da je do srzi
ako vec za njega kazu da je losh covek,ja gledam malo u izvrnutom ogledalu,i pronadjem osobine koje ja vidim vrednima...cinjenica-nashi izbori cine nas-ali ne mora da znaci. Niko nije skroz losh ili skroz dobar-zavisi da li je covek u loshijem periodu ili dobrom. svako ima andjela i demona,samo koji ce ga kad jache obuzeti...Ja kad ne znam za sebe,umem biti uzasna osoba, ali to nije cela moja priroda-umem da budem kvarna,da nekad moje ponashanje ne slici meni,jer mi je takvo stanje uma,ili period,umem da se svetim,umem da zelim zlo drugima koji mi nishta nisu cinili,umem biti ogorcena,besna,da zelim nekom smrt,da neko bude dobar i ja se namerno igram sa njim. Pa shta-covek sam. Umem takodje biti i saosecajna,i zaustaviti sebe na vreme pre nego shto nekom ucinim neshto nazao,umem se boriti za ljude za koje se niko ne bori,i da budem zmaj za ljude do kojih mi je stalo,umem biti ljubomorna ali umem u sebi da pozelim osobi koju volim da bude srecan,makar ne i samnom. I shta to treba da znaci,samo jer ponekad ispoljim svoje mane,samo jer prozivljavam neshto teshko u zivotu,pa se ne ponasham karakteristicno sebi,zaboravim sebe...ko sam bila,sad treba neko da prestane da me voli,poshtuje?

ja sam imala drugarice koje su bile uz mene i kad sma bila dobra,i kad sam ih slusala,bila uz njih,ali su bile uz mene i kad sam ih ja zapostavila,kad nisam htela da se javljam njima skoro godinu dana jer mi je takav bio period-ne jer sam ja po prirodi losha zla osoba koja hoce da ih odsece iz zivota. I shta sad,one su trebale reci ''ko je j.ebe,nije joj stalo do nas,idemo od nje'' ? ili jedna moja drugarica,koja se promenila u totalno drukciju osobu,daleko od one fine,dobre,saosecajne osobe koja je bila. I ja sad treba njoj da kazem ''nisi ta koja si bila,idem''. ne ide to tako,bar ne kod mene.

jedino...ne poshtujem kukavice. I one koji nije da ne mogu,vec nece da se bore zaz sebe,i koje zivot drzi za gushom.

Poslednja izmena:
I ne postujem beskicmenjake. ( pod ovim podrazumevam ljude koji su ti ''bliski'' a sve cekaju kako da podmetnu ti nogu )
Kad zabadaju noz u ledja- lojalnost je kod mene jako jaka,dakle izdaja je veliko ne i sve shto osecam prema toj osobi ce se transformisati u mrznju

poshtovanje nije neka kategorija,svi cinimo greske,svi se nekad ponashamo u neskladu sa samim sobom,zbog jedne osobine,rechi,dela,ukoliko ja volim tu osobu kao coveka,nemoguce je moja anklonost prema njemu nestane.

^
Realno Sranje,svaka cast ;)

ja sma te razumela 'realno ovo je sranje '' :lol:

hvala :)

pa ja tako razmisljam,poshtovanje nije kategorija, ako zavolis coveka zavoleo si samu srz, a srz se nikad ne menja,makar koliko slojeva stavio. ako neko ode od tebe zbog novog sloja koji nije lep,ili zbog nacina na koji se taj sloj ispoljava.... nikad nije bio ni blizak. jer da ti je blizak razumeo bi da niko nije satkan od smao crnog ili belog-razumeo bi daljudi umeju da padnu,da budu loshi,podli,da osete zavist,da izdaju prijatelja iako nishu hteli,da lazu prijatelja-jer se previshe boje d abi ga razocarali-jer su ljudi,ljudi. Ako znash njegovu srz,na ruho ne obracas paznju a svi moji prijatelji imaju istu srz-borbenost,odvaznost,lojalnost.

a da li su lagali Miru,Peru ili Janciku zabole me. samo da su mene obavestili. I ako su kojim slucajem lagali mene,da mi kazu zashto. a nikad mi se nije desilo da su me lagali bliznji,jer to spada pod lojalnost.

ja konkretno opet,prolazim kroz period gde ne licim uopshte na sebe. ne znam shta mi je,ponasham se neprijateljski prema drugima,ponekad sam pogana,bresnim,imam postupke koji su za mene cudni...to ne znaci da sam ja takva.

Poslednja izmena:

Back