limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 38.692
Nije logika,vec si imao keca iz matematike,priznaj.Zato sam i napisao brzinska logika, koja je možda pogrešna.
Prvi pogled, red prvi, drugi,. ...pa tako.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije logika,vec si imao keca iz matematike,priznaj.Zato sam i napisao brzinska logika, koja je možda pogrešna.
Prvi pogled, red prvi, drugi,. ...pa tako.
Žao mi je što moram "priznati"...ali imao sam 5.Nije logika,vec si imao keca iz matematike,priznaj.![]()
Kako nema matematike,kad su ciste jednacine u pitanju?Logički je problem ,nema tu neke matematike.Ovo bi bio zadatak sa IQ testa npr
Ja rešila bez jednačine , samo sam posmatrala .Kako nema matematike,kad su ciste jednacine u pitanju?
I ne vidim kako se moze rijesiti bez matematike.
krug =4 , trougao = 4, kvadrat = 4 , zvezda = 8Решите ову логичку загонетку
Pogledajte prilog 1192778
Погледајте још логичких задатака
https://forum.krstarica.com/tags/logicki-zadaci/
Čist matematički zadatak 2x2 jednačine sa 2 nepoznate.Ja rešila bez jednačine , samo sam posmatrala .
Prvi i treći red i drugi i četvrti red.
Napisala sam bez neke matematike jer su u pitanju bili prostiji brojevi .
krug manje trougao je 4krug =4 , trougao = 4, kvadrat = 4 , zvezda = 8
dakle
4 + 4 - 8 + 4 = 4
Da x + y = 8, x - y = 4 , 2x = 12 , da krug je 6, trougao je 2 , pogresio samkrug manje trougao je 4
I za to posmatranje si upotrijebila matematiku...samo nesvjesno.Ja rešila bez jednačine , samo sam posmatrala .
Prvi i treći red i drugi i četvrti red.
Napisala sam bez neke matematike jer su u pitanju bili prostiji brojevi .
Гријешиш, али не могу ти објашњавати. Обрисаће.I za to posmatranje si upotrijebila matematiku...samo nesvjesno.![]()
Objasni slobodno.Гријешиш, али не могу ти објашњавати. Обрисаће.![]()
Jesam naravno , ne sporim ja to , mislim da ne razumeš šta hoću da kažem ( ili nisam objasnila kako trebaI za to posmatranje si upotrijebila matematiku...samo nesvjesno.![]()
A pa dobro to...nisam ni ja rekla da je visa matematika.Jesam naravno , ne sporim ja to , mislim da ne razumeš šta hoću da kažem ( ili nisam objasnila kako treba)
Ono što pokušavam da objasnim je da je to matematika iz osnovne , nije potrebno neko predznanje osim računa do 12.
Zavisi šta podrazumevaš pod jednačinom.Ali kvadrat opet moramo naci iz jednacine.
Upravo to su jednacine.Zavisi šta podrazumevaš pod jednačinom.
Zvezda - kvadrat = kvadrat.
Znači zvezda = kvadrat + kvadrat.
kvadrat + zvezda = 12, znači kvadrat = 12 / 3 = 4.
Zvezda je kvadrat * 2, znači zvezda je 4 * 2 = 8.
Trougao je jednostavan, uzmeš razliku između sabiranja i oduzimanja i podeliš sa dva.
da ponovimPogledajte prilog 1193056
Занимљиво је како много хаоса направи сасвим мало искакање из уобичајеног „паковања” школског задачића који смо сви (или бар велика већина нас) лако рјешавали у основној школи... Само се мало „испреплету” једначине, умјесто уобичајених х,у у задатак унесу сличице и... ето белаја.
Ово није никаква логичка загонетка него најобичнији системи 2 једначине са 2 непознате – први и трећи ред су један систем (непознате су круг КР и трокут ТР), а други и четврти ред други систем (непознате су звијезда ЗВ и квадрат КВ).
Дакле, онако „суво школски”:
1. КР+ТР=8
3. КР-ТР=4
Очито је ово најлакше збројити јер се +ТР и -ТР поништавају па добијемо 2КР=12, односно КР=6, а онда је ТР=2.
2. ЗВ-КВ=КВ
4. КВ+ЗВ=12
Овдје је из 2. очито да је ЗВ=2КВ па кад то уврстимо у 4. добијемо КВ+2КВ=12, 3КВ=12, КВ=4, а онда је ЗВ=8.
ТР+КР-ЗВ+КВ = 2+6-8+4 = 4
„Бистрија” дјеца ће угледати да је почетно ТР+КР већ дато у 1. (КР+ТР=8) па тај систем неће ни рјешавати јер се нигдје не тражи вриједност сваког лика тј. сличице појединачно.
Овакви примјери су одлични јер јасно разграничавају дјецу која су усвојила елементрано знање из овог подручја математике и МИСЛЕ док гледају задатак од оне дјеце која су математику покушавала „бубати” рјешавањем слиних сличних задатака и чим нешто искочи из уобичајеног вањског обличја (иначе суштински потпуно неважног), запетљају се не знајући шта би с тим...
Ja jednačine pamtim malo drugačije, za ovo ti nije potrebna ni olovka, samo malo logike.Upravo to su jednacine.![]()
Nije bitno kako ih pamtis,bitno je sta su u sustini.Ja jednačine pamtim malo drugačije, za ovo ti nije potrebna ni olovka, samo malo logike.![]()