[REŠENO] Računar ne daje sliku na monitoru.

• Začetnik teme Začetnik teme Dz3ga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dz3ga

Početnik
Poruka
10
Kupio sam nedavno nov računar evo linka od specifikacija : https://www.tehnomedia.rs/it-uredja...v9iA7MsTcTxbw73mySJ9Ctznx6TNevpV14rlx_bUkXGHA
Jednom sam ga već slao na reklamaciju jel se bukvalno zapalio posle 3 dana korišćenja igrao sam Fortnite.
Poslao sam ga i čekao mesec i pol dana da vide šta je ispalo je da je matična i grafička.
Naime vratili su mi ga i ja ga lepo priključio lepo je radio na youtube-u i ostalim sajtovima.
Konačno odlučim da o5 startujem Fortnite.
Igrao sam možda 2h kad se računar odjednom ugasio.
Prvo se nije hteo upaliti pa posle nekoliko pokušaja upalili su se samo cooleri od napajanja ,grafičke i procesora ,ali slike na monitoru nije bilo.
Nije do monitora probao sam na bratovom kompu.
E sad šta bi to moglo biti i zbog čega mi novi Računar crkava drugi put.?

Grafika ti se zagreje.. instaliraj neki program za pracenje temperature.. ne znam nekad je bio neki CPUID il tako neki program
Pratio sam u cpuidu sam primetio skokove voltaze da nije do struje mada nebi trebalo.
Inače više se ne pali računar uopšte nzm da li da šaljem na reklamaciju jer sam ga otvarao nzm oće li prihvatiti,ali poznanik mi je već rekao da je kućište loše da je napajanje slabo i daće temperature biti problem.

Verovatno ima problem sa napajanjem tj. kucistem...Sto otvaras racunar u garanciji?
Probaj da reklamiras, mozda imaju serijski problem pa ti prihvate garanciju.....jer, ako ih tuzis preko nekog advokata
mogu da dobiju kaznu i losu reklamu....posto su losa firma uvek mozes da kazes da su pred tobom oni otvorili racunar...

Verovatno ima problem sa napajanjem tj. kucistem...Sto otvaras racunar u garanciji?
Probaj da reklamiras, mozda imaju serijski problem pa ti prihvate garanciju.....jer, ako ih tuzis preko nekog advokata
mogu da dobiju kaznu i losu reklamu....posto su losa firma uvek mozes da kazes da su pred tobom oni otvorili racunar...
Ja smem da ga otvaram nema nalepnicu na poklopcu kućišta ,ali sam vezice bio skinuo nema šta šaljem ga na reklamaciju razmišljao sam da tražim povrat novca zato što da sam kupovao deo po deo polovno mogao sam mnogo bolje da prodjem za te pare,hvala vam svima.

Ja smem da ga otvaram nema nalepnicu na poklopcu kućišta ,ali sam vezice bio skinuo nema šta šaljem ga na reklamaciju razmišljao sam da tražim povrat novca zato što da sam kupovao deo po deo polovno mogao sam mnogo bolje da prodjem za te pare,hvala vam svima.
Ako je pod garancijiom,bolje salji,jer ce oni kako tako da ga srede,a ovako i kod tebe kuci stoji i ne radi.Mozda ce zavrsiti pre.Budi malo stroziji u diskusiji sa njima,kada ga budes odneo.

Ako je pod garancijiom,bolje salji,jer ce oni kako tako da ga srede,a ovako i kod tebe kuci stoji i ne radi.Mozda ce zavrsiti pre.Budi malo stroziji u diskusiji sa njima,kada ga budes odneo.
Dajem Ocu da priča sa njima on je dosta strog prvi put je bilo reči da neće da prihvate reklamaciju pa sam dao njemu da priča sa njima pa je zapretio sam trgovinskom inspekcijom i onda su prihvatili,nema šta tražim pare nazad .

Pozdrav koje mi napajanje preporučujete pošto ću sastavljati iz delova komp pa da što bolje prođem da može sve da tera.
Hmm, kvalitetno napajanje od 500W. Nisam trenutno u toku, imaš dosta na drugim forumima koji se bave isključivo računarskim hardverom. Ako si član nekog od njih samo postavi koju konfu imaš i koji ti je budžet i odmah će ti se javiti ljudi sa preporukom. Vidim da je trenutno popularno, po ceni od oko 7-8000 din:

https://www.eponuda.com/kompjuteri-napajanja/seasonic-ss520gb-520w-cena-186464
https://www.eponuda.com/kompjuteri-...t-se-530w-sps-530mpcbeu-napajanje-cena-277292
https://www.fsplifestyle.com/PROP161000095/

600 W MS Industrial Platinum Pro 600 80+ Bronze to piše ali nema 600w ima 550 i nije nikakav platinum.
To sam primetio da su me zajebali.
Vidi I ovako...To jeste napajanje od toliko koliko pise..ali zavisi koliko ampere daje na kojoj grani...Nekad bilo bitno za nke graficke...Takodje..to sa 80 + itd..to znaci>da napajanje 100 % vremena moze da isporucuje MAKSIMALNO 80 % dejklarisane snage-80 % od 600=odbij 20%=480 W toliko moze da isporucuje NON STOP tj. KONSTANTNO, pod opterecenjem..! 600 W moze samo na pikove tj jedan deo rada..

Ta oznaka u opste ne znaci to. Naravno teleca glava poput tebe nista ne kapira. Racunar za rad koristi jednosmernu struju. A mreza je neizmenica. I ta konverzija nije 100% efikasna nego dolazi do gubitaka energije u vidu toplote. Napajanje ima hladjenje bas iz tog razloga. Da je teleca glavno taj proces 100% efikasan onda ne bi dolazilo do grejanja.

Vidi I ovako...To jeste napajanje od toliko koliko pise..ali zavisi koliko ampere daje na kojoj grani...Nekad bilo bitno za nke graficke...Takodje..to sa 80 + itd..to znaci>da napajanje 100 % vremena moze da isporucuje MAKSIMALNO 80 % dejklarisane snage-80 % od 600=odbij 20%=480 W toliko moze da isporucuje NON STOP tj. KONSTANTNO, pod opterecenjem..! 600 W moze samo na pikove tj jedan deo rada..
Тј. тих 480 W може да издржи тренутно на пола секунде, никако константно. Константно је већ 250-300 W проблем.
На та кинеска напајања, макар и од 600 W, је проблематично качити било шта јаче од 560 или 1060. То су конфе до рецимо 200 W.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back