[REŠENO] [PROPLEM] Brzina µTorrent-a

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

NikolaDexter97

Početnik
Poruka
45
Zdravo svima !
Imam jedan problem. ''Ceo'' svoj zivot koristim ovaj program za Download raznih programa,igrica,filmova,anima itd. Pre par dana,pronasao sam neki sajt (zaboravio sam mu ime,ali mislim da nije neki sa Torrentz,niti sa baka.bt, Coalgirls...) i sa njega skinuo animu pod nazivom ''Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai''. U pocetku,sve je bilo u redu,brzina je bila normalna od 180kb/s do 580kb/s,ali na 98.9% brzina je naglo pala ! Vecina torenta nakon velikog broja pauziranja ili gasenja programa (uTorrent>File>Exit) prekine da radi,ili izgubi takozvane ''Peers'',i boja ''polja'' postane crvena,u takvom slucaju uvek prekinem/ugasim/izbrisem torrent (torrent>Remove And>Delete .torrent + Data). Ne bih zeleo da se to desi i sa ovim torrentom jer ipak skidam 18GB i ne bih zeleo da ih skidam opet ! Brzina torrenta trenutno je 0.01kb/s-0.07kb/s-a,sto je presporo ! Pa me sada zanima,da li neko zna kako da ubrzam ovaj torrent,jer mi je ostalo jos samo 156mg za preuzimanje ! Molim vas pomozine i hvala unapred !

Detalji:
Operativni sistem: Windows 8
Verzija µTorrent-a: 3.3.1
Screenshot:
2hqb3h4.jpg

hahaha koji baksuz si covece :dash:

jesi skidao aplikaciju koja je imala dosta sidera/licera?

probaj da ogranicis brzinu upload-a, nekad to pomaze, ides desni klik na to sto se skida i properties, Upload rate stavi na 5kb/s

Hvala na brzom odgovoru,uradio sam ovako: torrent>Properties>Maximum Upload rate (kB/s): [0: default]>5

I skini sve zahteve za Updating-e, Upgradinge....

Taj deo mi i nije bas najjasniji,da li mozes da mi kazes to malo jasnije. Ne razumes se ja u torrente bas toliko....

Pogledaj kolone "seeds" i "peers" za taj torrent. Seeds su oni koji imaju kompletan torent i stavili su ga na raspolaganje drugima. "Peers" su oni koji nemaju kompletan torrent. Sto je vise "seeds" imas vece sanse da se uparis sa nekim od njih i da nastavi skidanje. Koliko vidim "health" mu je 0"nula" Verovatno su tih 2-3 od kojih si skidao brzinom 180-580 iskljucili kompijutere ili su se uparili sa drugima pa sada nemas od koga da skidas. Budi uporan, ne gasi komp i ne diraj podesavanja za koje ne znas cemu sluze.

Poslednja izmena:
Nisi jedini za utehu,nedavno skinuh 99,8 % i onda spade na 0,3 kbps,preostalo 1w 3d Čekao dva sata i obrisao sve .
Ponekad uspe da pauziraš ili stopiraš par minuta i ponovo pokreneš,ili ograničenjem upload-a kao što je pomenuto ali nije to trajno rešenje. Privremeno se ubrza i opet nakon izvesnog vremena se vrati na isto.

Nisi jedini za utehu,nedavno skinuh 99,8 % i onda spade na 0,3 kbps,preostalo 1w 3d Čekao dva sata i obrisao sve .
Ponekad uspe da pauziraš ili stopiraš par minuta i ponovo pokreneš,ili ograničenjem upload-a kao što je pomenuto ali nije to trajno rešenje. Privremeno se ubrza i opet nakon izvesnog vremena se vrati na isto.

Al ste nestrpljivi... nista ne brises, skinuce ga pre ili kasnije.

Ili jednostavno sajt prati odnos download-upload pa si ispunio kvotu za skidanje ako nisi ništa (ili dovoljno)uploadovao pa su te blokirali.
Ovaj torrent je vec imao 0 seeders - 179 (tako nesto) lechers,i pored svega toga sam ga stavio da se skida,i kada sam video brzinu,uceno mi se kao dobar torrent... Ali izgleda da cu morati da ga izbrisem

Ne bih voleo to da uradim,nisam bas tako lako nasao ovaj torrent da bih mogao da izaberem neki drugi itd. vec sam dosta trazio da bih nasao nesto kvalitetno. Nadam se da ce se skinuti !

Nikakva mudrost, nestalo ti seeds-a, pusti podešavanja, neće ti pomoći... nego ostavi pokoji request na par sajtova gde postoji taj torent, da ga ponovo aktiviraju kompletnog i da dovršiš skidanje...
Kao sto si (predpostavljam) video u temi,izgubio sam link sa kojeg sam skinuo taj torrent,a ni ne mogu ga nace,jer nije nikakav popluaran piratski sajt. U svakom slucaju,ne bih voleo ni da se logujem na piratske sajtove i da komentarisem,jer sam uvek imao neki los predosecaj sa takvim stvarima !

Al ste nestrpljivi... nista ne brises, skinuce ga pre ili kasnije.
To moze da znaci i da ce se skinuti i za 5 minuta a i za 50 godina ! Verovatno me do tada prodje ''ljubav'' za anime :)

Pogledaj kolone "seeds" i "peers" za taj torrent. Seeds su oni koji imaju kompletan torent i stavili su ga na raspolaganje drugima. "Peers" su oni koji nemaju kompletan torrent. Sto je vise "seeds" imas vece sanse da se uparis sa nekim od njih i da nastavi skidanje. Koliko vidim "health" mu je 0"nula" Verovatno su tih 2-3 od kojih si skidao brzinom 180-580 iskljucili kompijutere ili su se uparili sa drugima pa sada nemas od koga da skidas. Budi uporan, ne gasi komp i ne diraj podesavanja za koje ne znas cemu sluze.
Trazio sam po internetu svakakve stvarcice samo da bih mogao da ubrzam torrent,ali nista od toga nije pomoglo ! Pa sam posle morao da sve restartujem na normalu ! Mada nisam se puno mucio jer sve sto treba je ugasiti uTorrent i poci ka: C:\Users\IME/NAZIV RACUNARA\AppData\Roaming\uTorrent i izbrisati fajlove: settings i settings.dat.old

Ova mi se anima cini super,i volim sve to sto volim da imam skinuto na racunaru ! Ovaj torrent ima dosta giga ! I ovo nije najgora stvar koja mi se desila ! Pre nedelju dana skidao sam torrent Bleach od 1 do 275 epizode u HD (naravno ne prve epizode) i nakon par puta pauziranja i gasenja torrenta,zablokirao je na 89.0% sa porukom FINDING PEERS,probao sam sve trikove ali ni jedan ne pomaze ! I taj torrent cu morati da skidam ponovo ! Torretni su jako zaje**na stvar.....

to se zilion puta desavalo iako pise da je dobar moze da trazi pass ili da ne moze da se otpakuje,no stress
Ne skidam nikakvu igru,pa da mi ne radi ili treba krek.
Ne skidam nikakav program,pa da mi treba Premium nalog.
Ne skidam nikakvu .rar ili .zip fasciklu,pa da mi treba sifra za odpakivanje.
Skidam samo 16 epizoda anime,ni u kakvoj fascikli,vec odpakovanu. Tako da ne shvatam tvoj post.

:cry:nah,anima mi se nije skinula,proci ce me volja,kmee

To sam rekao kao odgovor,jer je korisnik napisao da ce se torrent skinuti pre ili kasnije,ja sam (ako si video) odgovrio na tu temu: ''50 godina ! Verovatno me do tada prodje ''ljubav'' za anime''. Jer ne znam nikog ko sa 70 godina gleda anime ili makar uziva u njema kao tinejdzer,uglavnom hvala ti na tvom odgovoru,i ovo nije sekcija za anime,tako da treba da se vratimo na temu.

Torrent mi se idalje skida istom brzinom. Necu ga gasiti,niti dirati nista ! Internet mi normalno radi,probacu da ga stopiram,pa cu ga upaliti za par dana. Mozda se nesto stvarno promeni !

dobro bate opusti se sta se jadas,rekose ti ljudi budi strpljiv ako nije neko ko seruje na vezi mozda se pojavi neko drugi i onda skine za sec,jel ti jasno sad kako to funkcionise?i opet imaj u vidu da se moze ne skinuti ako je los fajl a tako te zavlaciti doveka,aj cao

Ma razumeo sam te ja odmah :D Odlucio sam se da obrisem torrent,pokusacu da nadjem neki drugi :D Hvala svima na odgovorima !

Moze LOCK

-NikolaDexter97

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back