[REŠENO] Pregravanje procesora, MOLIM ZA POMOC

• Začetnik teme Začetnik teme panz0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

panz0

Početnik
Poruka
7
Imam AMD Athlon 64 X2 4200+ radi na 2.2 ghz, nije overklokovan, uzeo sam ga pre par dana. Ploca je ASUS M2N-MX-SE PLUS i na njoj je do pre par dana radio AMD Sempron LE 1200 @2,11 ghz. E sad ja sam stavio ovaj novi athlon i vratio isti kuler, odmah skinuo speedfan da mogu da pratim temperature dok radim nesto na kompu, i zakljucio, da kad nista ne radim temp je oko 39-42C, cim zapocnem neku igricu temperatura ide cak i do 80C... u cemu je problem?

problem je u speedfan-u ,ocitaj sa everestom ili sa hwmonitor-om
ako je to ovaj cpu
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon 64 X2 4200+ - ADA4200DAA5CD (ADA4200CDBOX).html
onda ne sme da predje 71c,jesi li ocistio staru pastu i naneo novu?

mislim da su ti amd-ovi stock cooleri krs u poredjenju sa intelovim

Totalno se slazem sa tobom, ti kuleri sto amd daje uz svoje procesore, ne bih nikome dao, nego svima preporucio da uzmu drugi! Inace, "penz0", da li si stavio novu pastu?!

Imam AMD Athlon 64 X2 4200+ radi na 2.2 ghz, nije overklokovan, uzeo sam ga pre par dana. Ploca je ASUS M2N-MX-SE PLUS i na njoj je do pre par dana radio AMD Sempron LE 1200 @2,11 ghz. E sad ja sam stavio ovaj novi athlon i vratio isti kuler, odmah skinuo speedfan da mogu da pratim temperature dok radim nesto na kompu, i zakljucio, da kad nista ne radim temp je oko 39-42C, cim zapocnem neku igricu temperatura ide cak i do 80C... u cemu je problem?
problem je u hladnjaku , ja sam slično prošao kada sam bratu menjao durona 1200 na socket A iliti socket 462 i stavio bartona 2500 a ostavio isti hladnjak i cooler , čim sam nabavio odgovarajući hladnjak sa bakarnim jezgrom po dimenzijama sam ustanovio da je hladnjak veći za 1.5 cm da su veća perajca tj hladnjaci i da je kuler većih dimenzija i posle ga je normalno hladio inače dok nisam nabavio hladnjak sam stavio jedan mali kuler od 4 cm sa straneda duva kroz rebra pričvrtivši ga sa dva šrafa .
Pogledajte prilog 253175
inače štok kuleri koji su dizajnirani za sempron su malo manji od onih za full procesore čini se da je neznatno mala razlika ali utiče definitivno a i kuleri na njima su jači.
e da može biti i problem sa naleganjem hladnjaka , jednostavno pasta nije popunila sve i ostao je mehur od vazduha i zato loše hladi , rešenje je da ponoviš postupak čišćenja i ponovo staviš novu ternmalnu pastu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back