[REŠENO] Pad fpsa u igricama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nemanja Spasovic

Početnik
Poruka
15
U pitanju je problem sa racunarom. Kad igram neku igricu fps sa 150ak mi padne na 40ak i drzi tako par sekindi i onda se opet vrati na 150 i tako svakih 15ak sekundi (za to vreme cpu i gpu usage padne sa 70ak na 20ak), stavljao sam jaca napajanja i nista, takodje sam i menjao cooler i nista. Konfiguracija: Amd fx 4130, 8gb ram, amd hd 7770.

Inace vidi tvoj i fx 83...

577740

577742

dobices dva extra jezgra i 4 treda

Evo upravo sam probao da lockujem na 60fpsa CSGO i opet drzi lagano sa 40% usage i odjednom padne na 15% i fps naravno padne

Average bottleneck percentage: 55.7% - dobio sam ovaj rezultat

Razumem da je dosta bolji ali ne mogu da razumem zasto sve radi lepo i fluidno i tera na cak 100-150 i odjednom padne, mislim da ako ne moze da podrzi da bi od pocetka trebalo da bude mali fps, a takodje nebitno da li stojim i gledam u nebo u igrici ili trcim pucam, uvek se isto desava

Ne mogu da razumem da ne moze da podrzi CSGO na low podesavanjima , to cak i 3-4 puta slabiji racunari podrze

Evo upravo sam probao da lockujem na 60fpsa CSGO i opet drzi lagano sa 40% usage i odjednom padne na 15% i fps naravno padne

Average bottleneck percentage: 55.7% - dobio sam ovaj rezultat

Razumem da je dosta bolji ali ne mogu da razumem zasto sve radi lepo i fluidno i tera na cak 100-150 i odjednom padne, mislim da ako ne moze da podrzi da bi od pocetka trebalo da bude mali fps, a takodje nebitno da li stojim i gledam u nebo u igrici ili trcim pucam, uvek se isto desava

Ne mogu da razumem da ne moze da podrzi CSGO na low podesavanjima , to cak i 3-4 puta slabiji racunari podrze
Da ali i dalje ne kapiras sta znaci usko grlo ...

To je verovatno mali vram na toj 7770.

Znaci baferuje podatke pa stane ili uspori, stucne jer nema veci kaacitet za obradu ...

Razumem i slazem se da je usko grlo, ali zasto onda i CPU usage padne? I ako biste mi pomogli da shvatim sta je vram, ne razumem se...
video ram , znaci memorija na samoj grafickoj kartici za obradu slike ... uprosteno...

ako gpu ne moze da obradi onda ni cpu nema potrebe da radi brze ... logicno

7850 sa 2GB vrama i ici , imas jeftino olovne na Kp ... ili nvidiju neku u tom rangu..

Problem je 99% CPU Throthling koji je podešen u BIOS-u, dakle do CPU-a je problem glavni.

Ako si pokušavao da radiš OC cpu-a ili pomeraš voltažu, predlažem da vratiš na normalna default podešavanja jer matična ne dozvoljava tu temperaturu koju CPU dostiže.

Zbog toga postoji opcija CPU- thrm throttling koja je najverovatnije uključena i podešena da radi na 25% efikasnosti.

Ovo moraš da pronađeš u BIOS-u kod pristupaš tokom resetovanja sistema.

Menjao sam kulere, pastu, uvek se isto ponasa, bas ovih dana sam pratio i kada se desi taj pad fpsa sa temperature oko nekih 55 60 se poveca na 250, e sad koliko je to realno to je pitanje, inace sam merio i sa hwmonitorom i sa afterburnerom i sa ostalim programima, u svim pokazuje isto, medjutim da je tako verovatno bi posle ove 4 godine ili crkao ili bi se racunar gasio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back