.artemis
Zainteresovan član
- Poruka
- 242
Imam jednu FAT32 particiju na koju treba da dodam fajl od 40GB, ali pošto na FAT32 ne može više od 4GB, može li se nekako ta particija pretvoriti u NTFS, a da ne moram da evakuišem sve fajlove sa nje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Preobaj konvertovanje,ne gube se podaci.Imam jednu FAT32 particiju na koju treba da dodam fajl od 40GB, ali pošto na FAT32 ne može više od 4GB, može li se nekako ta particija pretvoriti u NTFS, a da ne moram da evakuišem sve fajlove sa nje?
najsigurnijeЈа бих радије пребацио фајлове негде док не обавим касичну конверзију фајл система.
A usput napravi i Backup tih podataka!najsigurnije
Mislim da je BRŽE i sigurnije ako se podaci prvo prebace na neki spoljni disk nego da konverziju radi sa podacima! Moglo bi potrajati, em je riskantno?Probaj nešto od ovoga. Mislim da može i ako imaš instaliran neki id programa za particije (MiniTool Partition Wizard, Acronis Disk Director...)
Imam jednu FAT32 particiju na koju treba da dodam fajl od 40GB, ali pošto na FAT32 ne može više od 4GB, može li se nekako ta particija pretvoriti u NTFS, a da ne moram da evakuišem sve fajlove sa nje?
Pitanje je bilo bez prebacivanja...Mislim da je BRŽE i sigurnije ako se podaci prvo prebace na neki spoljni disk nego da konverziju radi sa podacima! Moglo bi potrajati, em je riskantno?
A odgovor je: To je ZADNJE što mu preporučujemo!Pitanje je bilo bez prebacivanja...
Ojha, uspelo je uspelo! ("mno-go smo ja-ki") Setio sam se da imam jednu FAT particiju sa ne baš mnogo važnim fajlovima, i uzeo sam je da mi bude zamorče. Uputstva sa strane koju si preporučio su odradila stvar (jedino što sam morao da nađem englesku verziju jer prevod gotovo da nisam uopšte razumeo), i particija od oko 100 GB je konvertovana za oko par minuta; svi fajlovi su ok.Preobaj konvertovanje,ne gube se podaci.
https://support.office.com/sr-latn-...e-u-ntfs-fa1d020b-afbc-466f-8454-6b31fbe89f7a