[REŠENO] Excel problem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ekspozicija

Početnik
Poruka
27
Ćelija bi trebalo da prihvati do 32.767 znakova (Excel 2003) ali neće. Kopirao sam tekst (oko 1.000 znakova) u ćeliju i vidljiv je u formula baru ali u ćeliji nije. U print preview se takođe ne vidi ceo tekst. Ako smanjim font smanji se i ćelija, ako povećam ćeliju naprave se "margine" a tekst se i dalje ne vidi. Dodao sam novi red i merdžovao ćelije al' opet neće. U formatu ćelije je čekiran wrap text. Ćelije su u tabeli borderovane. Šta sam propustio?:think:

Kopirao odakle.

Kopiraj prvo u notepad, pa onda ponovo odatle u excel, tako ces izbeci formatiranja iz izvora.

Ako se ne vidi u print preview tu su samo dve stvari - da prosiris celiju i smanjis skaliranje sa 100% na neku manju cifru pa vidi da li se onda vidi ceo tekst.

Ćelija bi trebalo da prihvati do 32.767 znakova (Excel 2003) ali neće. Kopirao sam tekst (oko 1.000 znakova) u ćeliju i vidljiv je u formula baru ali u ćeliji nije. U print preview se takođe ne vidi ceo tekst. Ako smanjim font smanji se i ćelija, ako povećam ćeliju naprave se "margine" a tekst se i dalje ne vidi. Dodao sam novi red i merdžovao ćelije al' opet neće. U formatu ćelije je čekiran wrap text. Ćelije su u tabeli borderovane. Šta sam propustio?:think:

pa nisi nista, to su ogranicenja koja excel 2003 ima... nisam ni ja znao ali me je zainteresovalo pa sam pogledao

https://excel.tips.net/T003163_Character_Limits_for_Cells.html

kaze da postoje dva resenja: da ne kopiras tekst u celiju vec u text box.. ili da formatiras tekst u wordu pa da ga kopiras u excel kao word objekat

trece resenje je da predjes na visu verziju excela koja nema to ogranicenje

Zahvaljujem na pomoći: operacija uspela! Tekst je bio iz novijeg paketa, sa ekstenzijom .docx, pa kad sam ga prebacio u stariji, kopiranje u Excelu je prihvaćeno u celosti. Čudi me samo što je stariji Excel uopšte prihvatio ekstenziju .docx (skraćeno za cca 20%) što je i stvorilo zabunu. :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back