Rešenje za Srbiju

Meni nije jasno zasto ovoliko MUSKARACA u Srbiji toliko cezne za autoritarnom vladavinom, za cvrstom rukom. To je zenski nacin razmisljanja, priroda muskaraca bi trebalo da se suprotstavlja svakom nametanju autoriteta.

Zakljucujem da su sve muske pristalice "cvrste ruke" u politici u stvari latentni homoseksualci ili bar da su u vise-nego-bliskom dodiru sa svojom zenskom stranom.

(ukoliko je lyon69 zensko, pitanje i dalje vazi za fasiste na forumu)

Ma zakljuci sta hoces, i dalje ostaje cinjenica da smo nesposobni da vladamo sami sobom. Pogledaj samo istoriju. Ne vredi, imamo podanicki mentalitet, a takvom mentalitetu najvise odgovara tutor.
Kao u Bosni.
Evo, da ti ne ostanem duzan, i ja zakljucujem da su takvi kao ti koji veruju da u ovoj zemlji moze da vlada bilo kakva prava demokratija, ustvari impotentni :grin:

Svedjani su pocetkom 19. veka IZABRALI francuskog marsala Zan Batist Bernadota kao svog prestolonaslednika i Svedska je od tada imala samo mir i prosperitet. Dinastija Bernadot i dalje "vlada" Svedskom. Dakle nije utopija, samo su neki narodi pametniji a neki gluplji.

Eto vidis, zamiljiva prica. Ima ih dosta vezanih za Svedsku, price o napretku uglavnom. Dobro, onda utopija za Srbiju danas.

i ostale banana-države koje nisu bile sposobne da izaberu dobre političare u poslednjih 20 godina:

1. angažovati tim uspešnih i dokazanih svetskih političara i administratora, plaćati ih odredjeni procenat bruto nacionalnog dohotka, potpisivati ugovor sa njima na 5 godina i raditi sve sto oni kažu

......ili....

2. zamoliti neku uspešnu zemlju da vodi Srbiju umesto naših političara (isto na 5 godina). Ja predlažem Irsku koja je iz siromaštva, bez ikakvih bitnih prirodnih resursa (za razliku od Rusije) postala jedna od najbogatijih država Evrope. Nemaju prljave ruke (za razliku od Nemačke, Rusije i bivših kolonijalnih sila) a imaju čak i svoje Kosovo...

Naravno Srbi kao Srbi će pre da jedu kamenje nego da dozvole mogućnost da je neko drugi bolji od njih u bilo čemu pa i u vođenju države...

Meni se cini da Irska nije dobar primer. Oni su procvetali posle prestanka irskog terorizma (IRA), sto navodi na sumnju da je mir placen debelo i isplacen. Irci su bili crnci zapadne evrope i nije bilo realnog razvoja privrede pre primirja.

...kada bi u ovoj zemlji vlast poslala par ministara, naravno sa sve dokazima iza resetaka onda bi imali neke samse da polako postanemo civilizovana drzava... u ovoj zemlji je najveci problem sto ljudi misle da su posten i budala "braca"

...i obavezne ostavke za svaki "propust" ministarstva
...a te vojne hunte i protektorati vam nisu dobra ideja

Back