Rešenje za Albance - Na silu uzvratiti silom !

PartizanBeograd

Veoma poznat
Poruka
10.918
Jesmo hrišćani i jeste danas (juče) bio Božić, znam da je hrišćanski moto "ko tebe kamenom ti njega hlebom"

Ali to mora da prestane u slučaju Kosmeta

Koliko god smo mi popustljivi prema njima oni se jednostavno iživljavaju nad Srbima, jer jednostavno mogu. Vide da mi Srbi ne radimo apsolutno ništa, mi smo glineni golubovi a oni su ljudi sa puškama u čijoj smo milosti i nemilosti

Dajte mi svu moć u Srbiji na godinu dana (nešto kao Vučić) i omogućio bi da više nijedan "kosovski zvaničnik" ne hapsi Srbe tek tako, niti im zabranjuje dolazak na Kosmet

Kako ? Lepo. Uhapsiš 9-oro Srba na Kosmetu zato što ti "izgledaju opasno" ja ću u Preševu sutradan da uhapsim 10 Albanaca zato što su u prošlosti imali kaznu za parking

Ne dozvoliš Srbima da uđu na Kosmet, ne dozvolim ja šiptarima da uđu u centralnu Srbiju (bilo iz Makedonije bilo sa Kosmeta)

Samo na ovaj način možemo da nateramo šiptare da poštuju Srbe, tužnim okicama to sigurno nećemo. Dok ne osete oni malo na svojoj koži kako je to iživljavati se nikad neće prestati da rade to što rade

Jesmo hrišćani i jeste danas (juče) bio Božić, znam da je hrišćanski moto "ko tebe kamenom ti njega hlebom"

Koliko god smo mi popustljivi prema njima oni se jednostavno iživljavaju nad Srbima, jer jednostavno mogu. Vide da mi Srbi ne radimo apsolutno ništa, mi smo glineni golubovi a oni su ljudi sa puškama u čijoj smo milosti i nemilosti

Dajte mi svu moć u Srbiji na godinu dana (nešto kao Vučić) i omogućio bi da više nijedan "kosovski zvaničnik" ne hapsi Srbe tek tako, niti im zabranjuje dolazak na Kosmet

Kako ? Lepo. Uhapsiš 9-oro Srba na Kosmetu zato što ti "izgledaju opasno" ja ću u Preševu sutradan da uhapsim 10 Albanaca zato što su u prošlosti imali kaznu za parking

Ne dozvoliš Srbima da uđu na Kosmet, ne dozvolim ja šiptarima da uđu u centralnu Srbiju (bilo iz Makedonije bilo sa Kosmeta)

Samo na ovaj način možemo da nateramo šiptare da poštuju Srbe, tužnim okicama to sigurno nećemo. Dok ne osete oni malo na svojoj koži kako je to iživljavati se nikad neće prestati da rade to što rade

Moje mišljenje je da treba uzvratiti većom silom, a ne istom.
Ako to prođe, onda to može imati smisao.

koliko smo godina vodili pogresnu politiku(jeli gov.na) sad mormao imati drugaciji pristup, i cekati da se to drustvo samo urusi.

To je slicno Republici Srpskoj Krajini.
Nikada ona ne bi pala da se nije prvo sama urusila.
Navikli ljudi da ne placjau poreze i dazbine, navikli da se lako bogate.
Kada je doslo vreme da se stvara nesto, a ne smao zivi od pomoci, onda je pocelo da propada i na kraju su ga hrvati dokusurili.
Nikada hrvati sa svim pomagacima ne bi porobili Srpsku Krajinu da se ona nije sama urusila.

Ista je prica i sa Kosovom.Privreda ne radi, drustvo podeljeno u suprotstavljene klanove koji kontrolisu kriminal.
Minumum zivota se odrzava od donacija spolja.
To se stati jednog dana...........I onda ce se to drustvo samo urusiti.........
Uz to ce izgubiti podrsku spolja, jer ce svi shvatiti da je to smao jedan veliki parazit.....
Treba cekati.............Samo na to trenutno ostaje.

koliko smo godina vodili pogresnu politiku(jeli gov.na) sad mormao imati drugaciji pristup, i cekati da se to drustvo samo urusi.

To je slicno Republici Srpskoj Krajini.
Nikada ona ne bi pala da se nije prvo sama urusila.
Navikli ljudi da ne placjau poreze i dazbine, navikli da se lako bogate.
Kada je doslo vreme da se stvara nesto, a ne smao zivi od pomoci, onda je pocelo da propada i na kraju su ga hrvati dokusurili.
Nikada hrvati sa svim pomagacima ne bi porobili Srpsku Krajinu da se ona nije sama urusila.

Ista je prica i sa Kosovom.Privreda ne radi, drustvo podeljeno u suprotstavljene klanove koji kontrolisu kriminal.
Minumum zivota se odrzava od donacija spolja.
To se stati jednog dana...........I onda ce se to drustvo samo urusiti.........
Uz to ce izgubiti podrsku spolja, jer ce svi shvatiti da je to smao jedan veliki parazit.....
Treba cekati.............Samo na to trenutno ostaje.

Na tu pricu mozes da se popisas ako to vreme nespreman docekas, a vidimo kako se Srbi spremaju, sve cetri u vazduh i politika lezi hlebu da te jedam. :ok:

Moje mišljenje je da treba uzvratiti većom silom, a ne istom.
Ako to prođe, onda to može imati smisao.

Отприлике > Ко тебе каменом...ти њега СТЕНОМ...да му више ...НЕ ПАДНЕ НА ПАМЕТ...
think.gif

Али тако нешто могу да си приуште само ..СНАЖНЕ ЗЕМЉЕ...РЕСПЕКТОВАНЕ...и са ..ВЕЛИКОМ БАТИНОМ...
naughty.gif

SFRJ...је била таква земља док је..НИСУ РАСТУРЛИ...прво изнутра, а после споља...
think.gif

. . .

Чиста педагошка мера. Неко релативно хумано решење са постепеном стратегијом чини ми се да не постоји. Узмимо фиктиван пример, да имамо војску (100.000), да смо колико толико опремљени и да имамо бар осигурану дипломатску залеђину, ко ће на интернационалном нивоу за пар дана све кочити и успоравати. Па кад то стоји, онда сачекати повољан тренутак хаоса после неког већег догађаја, где су они сами са собом залуђени и за пар дана што већи део становништва протерати. Без освета и сличног, једноставно генерално чишћење без икаквог даљег мрљања, изузетак су водеће личности у њиховој "политици" и криминалу. Док се они снађу и изаберу нове заступнике, већ је направљена 5м висока бетонска зидина од Скадра, дуж Дрина па све до Црног Дрина. Битан фактор би било време, што краће то боље. Јер када је ствар завршена, нема више никакве ни рокаде ни враћања потеза, стање на терену се мора прихватити и онда смо ми у сасвим другој позицији у "преговирма". Али реално погледано, скорије то неће бити, иако нас довољно добровољаца, који би се прикључили регуларној војсци и из стопа кренули доле...

Poslednja izmena od moderatora:
Чиста педагошка мера. Неко релативно хумано решење са постепеном стратегијом чини ми се да не постоји. Узмимо фиктиван пример, да имамо војску (100.000), да смо колико толико опремљени и да имамо бар осигурану дипломатску залеђину, ко ће на интернационалном нивоу за пар дана све кочити и успоравати. Па кад то стоји, онда сачекати повољан тренутак хаоса после неког већег догађаја, где су они сами са собом залуђени и за пар дана што већи део становништва протерати. Без освета и сличног, једноставно генерално чишћење без икаквог даљег мрљања, изузетак су водеће личности у њиховој "политици" и криминалу. Док се они снађу и изаберу нове заступнике, већ је направљена 5м висока бетонска зидина од Скадра, дуж Дрина па све до Црног Дрина. Битан фактор би било време, што краће то боље. Јер када је ствар завршена, нема више никакве ни рокаде ни враћања потеза, стање на терену се мора прихватити и онда смо ми у сасвим другој позицији у "преговирма". Али реално погледано, скорије то неће бити, иако нас довољно добровољаца, који би се прикључили регуларној војсци и из стопа кренули доле...

Naravno da to necemo uraditi bez diplomatske zaledjine+posle tako neceg da izbukvalisem mora se racunati na barem 20ak S sistema najnovije generacije i jos mnogo cega slicnog a za to uz najbolje namere brace Rusa pa i da nam poklone pola trebaju milijarde i milijarde z:D

Naravno da to necemo uraditi bez diplomatske zaledjine+posle tako neceg da izbukvalisem mora se racunati na barem 20ak S sistema najnovije generacije i jos mnogo cega slicnog a za to uz najbolje namere brace Rusa pa i da nam poklone pola trebaju milijarde i milijarde z:D
Прво наше редове по кратком поступку да пречистимо. Онда оне "ситније" ствари у довољним количинама сами да произведемо, а оно остало са стране да купимо. Људство од само почетка да се за акције припрема и онда само кренемо. Руси би онда само морали већ пре првог корака САД да осуде, да опет нешто чачкају на своју руку и да треба сачекати да се ситуација разјасни шта се то доле дешава. И пре него што је интернационала доле стигла, већ је све решено. Знамо како се одвијала Олуја, а сад лепо свим тим гомнима полако да враћамо рачуне, њиховим оруђем.

. . .

Велики светитељ из Русије Св. Филарет московски је говорио да треба љубити непријатеља, али да непријатеља оточаства треба сатрти.
То значи да не можеш да прескочиш и да љубиш непријатеља, а да твој ближњи истовремено страда како данас раде Срби у вежини које баш брига за Косово важно да носимо фирмирану гардеробу.

Србија није у стању да узврати било каквом силом.Тренутно је највећи домет Србије да тражи од Брисела да утиче на Албанце да уклоне неки споменик у Прешеву.

z:lol:
Тиме што је дебели Дачић покренуо питање шиптарског споменика са лажним претњама од чега нема ништа и онда га поверио на решавање страним амбасадама само смо показали да не контролишемо још један део територије.

Тиме што је дебели Дачић покренуо питање шиптарског споменика са лажним претњама од чега нема ништа и онда га поверио на решавање страним амбасадама само смо показали да не контролишемо још један део територије.

...ali su zato i on i ostali bili po raznim folk showima za NG i Božić i drinkali do besvesti...

Подржавам! Одувек сам био присталица ПОЛИТИКЕ РЕЦИПРОЦИТЕТА........:zcool:

Дебели ратлук СВАКОГА ДАНА ПОКАЗУЈЕ СВЕ ВИШЕ КОЛИКО ЈЕ ЈЕДАН НЕОЗБИЉAH !!!

Resenje za Albance jeste saradnja sa njima i nista drugo ...

A šta smo to pokušavali od 1945-1990.g. ?
Ako tada nije bilo tolerancije i razumevanja onda nikada nije ni bilo. Čak je Albanac bio godinu dana i predsednok SFRJ a imali su apsolutno sve kao i svi ostali !

Da si bar malo proučavao prošlost i to onu veoma blisku ne bi bulaznio takve budalaštine. Objasni mi zašto su se šiptari bunili i divljačili 1946,1948,1954,1956,1966,1968,1972,1981... kada su imali sve ? Zašto su u to vreme blagostanja za njih proterali sa Kosova i Metohije preko 500.000 Srba ?

Šta miliš da li su to mogli da urade samo pod direktnom podrškom tadašnjeg srpskog marionetskog dela vlasti ili onako tek sami ?
Kakva je vlast koja i danas stoji na strani šiptara i dozvoljava dalji pogrom Srba sa Kosova i Metohije a sada vidimo da su počeli i iz pomoravlja da poteruju ?
To je vlast koju ti podržavaš !!! A sada reci ko si ti kada svojim delima pokušavaš da aboliraš dalji genocid i zločine nad Srbima ? Ne zaboravi da i ti direktno sada učestviješ u genocidu nad Srbma.
Takvi su se u 2.SR zvali nacisti i balije.
A danas ? DEMOKRATE.

Poslednja izmena:
Srbija je samo neku malo veću silu upotrebila u drugoj polovni 1998.g i ekspresno potpuno unuštila terorizam, šiptarsko divljaštvo i Al Kaidu u Srbiji.
Tada je Divlji Zapad vrištao isto kao sada kada im Asad uništava njihove ljubimce i teroriste iz Al Kaide.

Samo sada kada budemo krenuli od vas neće ostati ništa. Neće biti klintona, olbrajt, šena .... biće neki drugi divljaci ali neće smeti ni da zucnu !

Lopta je okrugla !

Nisam bas za to so predlazes.
Radi se o grupi mafijasa koji su podrzani od strane pojedinih uticajnih politickih krugova, pretezno na zapadu.
Novac kojim se manipulise ima poreklo sirom celog Sveta, GRO istog je u Swajcarskoj gde su Albanci dominantni u finansijskom ali sve vise ipopulacionom smislu.
Ako NESTO ne uradimo na globalnom planu, takve intervencije na lokalu nam nece mnogo pomoci.
Poenta je u tome sto su ti ljudi koje bi ti hapsio u principu takodje neke vrste pijuna, lovaca i konjeva na sahovskoj tabli.
Vrh kosovske vlasti su kraljevi a ruka i mozak se nalaze rekao bih negde izvan, tamo odakle novac i poice.
Ustvari oni posupaju u dogovoru sa kraljevima na tabli.
Resenje KIM problema moze se postici SAMO dejstvom na globalnom planu a pre svega izmenom geopoliticke stvarnosti Sveta koja je u toku i o kojoj smo vec 1000 puta govorili ovde.

Ono sto bi drzava MORALA da uradi je da UKLONI SPOMENIK.
SPOMENIK je..., SVAKO IOLE PRAVICAN bi rekao u najmanju ruku BEZOBRAZNO postavljen.
Drzava NE SME da trpi spoenik onim koji su se borili za njeno rasturanje.
A sa tim grupama i politickim krugovima se obracunati na globalnom planu a ne preko naroda, ovog ili onog.
Mislim da bi Rusi mogli da nam pomognu u tome ali jos uvek nisu u mogucnosti da to urade, iz raznih razloga.
ZA SADA, nema nam druge nego da DAMO SVE OD SEBE da Srbima na KIM bude zivot sto podnosljiviji a za ostalo CE MO MORATI d asacekamo.
Do tada, da se STROGO vodi racuna sta se potpisuje i ugovara.
Na zalost, takva je stvarnost, buducnost bi mogla biti drugacija, videcemo, za sada ovo... , po meni.

Овде су побркани лончићи и на ово се позивају разне секте које погрешно тумаче Јеванђеље.
Када се каже ко тебе каменом ти њега хлебом то се не односи да онога који укида слободу твојих ближњих па да га ти наградиш јер се ту ради онда о најобичнијем кукавичлуку и себичном интересу. Највећи хришћански идеал је да свој живот даш за другога, зато СПЦ Црква никада није била против војске, да је подржавала секташе и дезертере.

Митрополит Пергамски Зизијулас о рату

Какав је истински хришћански став према рату, и према “дужности убијања”. Како може хришћанин да почини убиство и у којим околностима?

Ово је врло сложено питање. Наравно, принцип је - не убити никога. И ја лично мислим да је исправан став не убити некога ко тебе напада, већ само онога ко напада неког другог, за кога сте ви одговорни, и који не може да се сам брани. Мислим да вам је дозвољено да одбраните ту особу, да сте обавезни да је одбраните. И стога, ако је то неопходно, убићете. То није прихватљиво, то није лепо, али ћете починити убиство, неизбежно. У супротном, допустићете да ваша мајка, или ваше дете, или неко други буде убијен, а ви ћете их убити тиме што их нисте бранили. Не убијате само оружјем и пуцањем, већ и ако допустите да неко буде убијен због ваше неактивности. То је једна од трагедија нашег постојања, да не можемо учинити оно што је исправно, јер постоје такве сложене ситуације у нашем животу. Али критеријум је увек - љубав. Заиста. Љубав ствара одговорност, а одговорност може чак водити, да тако драматично кажемо - и ка вашој личној вечној осуди - ради другога. То је оно што је Св. Павле написао Јерејима : “Радије бих био сам осуђен, само ако би то спасило моје Јевреје”. Значи, ако убијате, ви дефинитивно чините грех. А онда је то ствар Божије милости да просуди да ли ће рећи: “пошто си то учинио из љубави према неком другом, опраштам ти”, или не. То је проблем са етиком, морализмом: ви креирате принцип и онда обавезујете Бога да га се придржава. Тако, ваш принцип је да не убијете, или да убијете у извесним околностима, и онда Бог мора да вам опрости ако убијете под тим околностима. Али истина је да ви морате преузети ризик да будете вечно осуђени. За време рата за независност Грчке многи свештеници су се укључили у борбе, и убијали. Али када се рат завршио они су једноставно окачили свој епитрахиљ на зид рекавши ”Сада не могу да служим Литургију, јер сам убица”. Тако су признали да су под Божијом судом. Етика претендује да има одговоре на сва таква питања, али то није тачно. Само Бог зна по каквим критеријумима ће нам опростити или нас осудити.

Back