jedno vreme sam se zaludjivao njima, dok nisam skapirao koliki kapacitet za neverovatne i neproverene stvari se trazi od citatelja/slusaoca da bi se zaista prihvatilo bilo sta od onoga sto se tamo tvrdi. bio sam mlad,puno mladji.

pamtim da sam cak ovde na krstarici prenosio prevod njihovih tekstova i `seansi`!
u sustini, sve sto tamo stoji je jedna grandiozna nju-ejdz bajka, nalik osrednjoj knjizi naucne fantastike, ili kakvoj savremenoj seriji. da budemo precizniji - strukturi koja radijalno (ne bas kao tv-serija, sto je linearno) siri svoje dejstvo,odn.pipke uticaja na razlicite pojedinacne stvari i teme, a centralnu stvar iz koje izviru ti krakovi cini famozna prica o 1. sedam gustina postojanja,tzv.`denziteti` - duhovno ka materijalnom i vice versa, 2. paralelne dimenzije, odn. svetovi, tipa, paralelna Zemlje gde se istorija odigrava drugacije, i slicno; 3. vanzemaljci, povezani ili ne sa tackom jedan, kao i ljudi povezani sa vanzemaljcima, kao i konstanta fenomena putovanja kroz vreme, povezana i sa (buducim) ljudima i vanzemaljcima;

4. prica o opredeljenju duse, tj. izborom slobodne volje, koja vazi i za ljude i za vanzemaljce

: da li smo sebicni (OKP), odnosno opredeljeni ka sebi - sto dovodi do degeneracije odredjene vrste, bila ona fizicka ili duhovna, cim se tumaci pojam zla, ili smo okrenuti ka drugima (OKD), sto neguju sve vrste koje se u svemiru razvijaju, sto objasnjava pojam dobra.u povratku na tacku 1. ovo znaci da postoji ukupno 14 dobrih ili losih varijacija postojanja unutar pomenutih 7 nivoa egzistencije,odn.denziteta.
sve ostale price se manje-vise objasnjavaju kroz prizmu ove cetiri tacke, bio to cudesno visednevno odsutstvo Agate Kristi, tj. njen nestanak u jednom periodu njenog zivota, takodje nestanak pilotkinje Amelije Ekhart, ili pitanje ko je ubio cuvenu plesacicu Crnu Daliju....da ne pominjem Nostradamusa, i jos tako neke istorijske licnosti ili dogadjaje. ili fabulozno poreklo naseg Nikole Tesle!

gledaj..argentici su vrlo plodonosan narod. tolike ljude od maste, nobelovce, knjizevnike je izrodila. neko bi rekao sama zemlja je cudesna... stoga me ne cudi da se neko od njih nije dosetio da napravi dajdzestirani spin-of velikih Borhesovih prica o coveku, kosmosu, zemlji i smislu zivota, o transcedenciji. Razumi, tako nesto je za njih mozda kao za nas turbo-folk izveden iz tradicionalne, originalne muzike.

mastoviti umovi podlozni uticaju to lako zaborave, kao ja u pocetku.

i nema teorije da je bilo sta sto tamo pise vrednije od ijedne zbirke prica Borhesa ili Kortazara. A sve to mozes vrlo lako zakljuciti: nijedno znanje koje ti je tamo izneto i fabulozno predstavljeno nije zaista vanzemaljsko, dobijeno nekakvim `kanalisanjem`sa Duhovima Visih Sfera... ono ti je zapravo konglomerat vec postojeceg ljudskog znanja

...uz gomilu namastanih i neproverivih skaski, koje opet sve zajedno sustinski usko i nemastovito orbitiraju oko one navedene 4 tacke. i to je zaista sve...zali boze vremena. data nam u zivotu zvaka, mi je raspakujemo, bacimo je niz put, a divimo se foliji i sarenom pakovanju,koje te moze biti i laze, jer na njemu pise da je zvaka s ukusom jagode, ili naradze, a ovo voce nije taknuto u procesu proizvodnje...malo sam i ja dao po metaforama, ali kapiras..