REŠAVANJE PROBLEMA NASILJEM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pričamo o moralu, već o efikasnosti.

Izgleda da osobe koje su nasilne bolje prolaze u životu. Još ako uspeju to nasilje da asertivizuju onda je to vrhunski.

pa sad, neki dopadnu i zatvora
a neke nalupaju neki drugi
valjda moras da si uvek malo nasilan nekako prema sebi npr... oces da se razvlacis u krevetu a moras da ustanes

- - - - - - - - - -

mozda je dosadno ako je ravno a ovi sto preteraju kao ostali ih smire
psiholoski nevidljivo

pa sad, neki dopadnu i zatvora
a neke nalupaju neki drugi
valjda moras da si uvek malo nasilan nekako prema sebi npr... oces da se razvlacis u krevetu a moras da ustanes

- - - - - - - - - -

mozda je dosadno ako je ravno a ovi sto preteraju kao ostali ih smire
psiholoski nevidljivo

Mene Pantić zajebo za pare. Dimitrije Pantić, službenik, mlađi referent. Zamisli.

Došao sam, krenuo da ga bijem i onda je on izvadio pištolj, a i staramajka je krenula da me bije, kao i njegova žena. Loše sam prošao taj put.

Šta mislite o upotrebi nasilja kao načinu rešavanja problema?

Mislim da je nasilje jedino efikasno, sve ostalo je gubljenje vremena.

Nasilje nije najefikasniji vid resavanja problema ali je zato najbrzi, bas kao sto si rekao "gubljenje vremena" , brute force poklanja vreme, ali ostavlja haos za sobom koji ti se kasnije moze obiti o glavu.

Zaboravio si kljuc , mozes probati da demontiras bravu , ili jednostavno da nogom roknes vrata i udjes k'o gospodin covek. Vrlo brzo si resio problem oko ulaska u prostoriju, ali si zauzvrat dobio promaju, trosak za nova ulazna vrata i eventualno prijavu za uznemiravanje komsiluka, plus , ko ce to sve da cisti ? : p

Pa mozda jeste resenje, iako nije korektno sto to kazem, kada te neko maltetira, iznova i iznova, i mescima ga molis da prestane, i vidis da ne ide nigde, i onda ti pukne film i onda te ostavi na miru mozda, a ako te tada ne ostavi sta ces onda?
U ostalim slucajevima, ne vidim zasto bi iko potezao za nasiljem, pa nismo pecinci pobogu, a nasilje je maska za manjak argumenata. Sad se ja na slazem sa nekim oko neceg i ne mogu da imam po mom, ok, dva samara i eto po mom, osim ako nije neki veci i jaci od mene, onda obrnuto.

da ali imas nevidljivo nasilje koga nisi svestan, neko meko nasilje, tako da otkud znam, uradi i cuti

Pa, imaš. Ali, nasilje je nasilje. Bilo ono tebi meko, manje meko ili ono baš..tvrdo nasilje. Ali "izgradiš" u sebi taj zid; da te malo šta dotiče. I pomera. Samo ono šta ti dopustiš i dozvoliš. I kome. Da ti se kao čovek približi. Čim si istog prisutva već svesna, već si u prednosti, čuvaš sebe. Takva i tog tipa greška nazovi, može samo jednom da ti se desi i da te skupo košta. Tu nema ćutanja, samo delanja...a to je ignorancija i sklanjanje. Nisam videla, da je iko dobro prošao u tom slučaju, a da je nastavio sa tim šta je radio, a da neko nastradao nije. Prema tome, pamet u glavu...odnosno, hvataš tutanj na vreme, dok još možeš izvući "živu glavu" . :) Nijedno nasilje nije neprimetno i nevidljivo; zapravo je vrlo primetno i uočljivo, samo se stvara takav privid, jer uglavnom odgovara onome ko ga vrši, da se takvim prikazuje, kao da je neprimetno, znaš. A, zapravo je vrlo vidno, primetno i očigledno...i školski primer nasilja. I sve je to tako...dok je na tuđoj koži. Čim bi njih čačnuo neko na isti ili na ono šta je njima drago, da vidiš kako represija poprima drugačije metode i razmere. Naravno, potpuno suprotne od vršene. Zato što su u pitanju drugi...a ne taj neko...do juče..možda ti.

:hvala:

Ja sam išao kod Pantića da tražim svoje pare, i onda je on izvadio pištolj i pretukao me, zajedno sa svojom ženom i staramajkom koja me je tukla štapom.

U tom slučaju Pantić je postigao svoj cilj koristeći nasilje, jer je zadržao svoje ukradene pare a ja se iz straha nisam usudio da mu ponovo dođem na gajbu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back