Rerna ne grije kako treba

Jugoslav Čvarak

Buduća legenda
Poruka
32.350
Imam neko tursko gov*no od sporeta (Beko), prije jedno pola godine se deformirao gornji grijac (spustio se), a prije mjesec dana je prslo unutarnje vatrostalno staklo u milijun komada.
Grijac i staklo sam zamijenio (navodno original dijelovi, osim ako zvaljavac od trgovca ne laze), majstor kaze da ne zna zasto je prslo staklo, misli da je bilo doslo do kratkog spoja, zamijenio je gornji grijac i staklo, ali sada rerna vise ne grije kako treba, maksimum koji postigne je oko 175 stupnjeva, neovisno o tome koristim li onu opciju za vruci zrak ili gornje i donje grijanje.
Zna li netko sta bi moglo biti ili da kupujem novi sporet?

Imam neko tursko gov*no od sporeta (Beko), prije jedno pola godine se deformirao gornji grijac (spustio se), a prije mjesec dana je prslo unutarnje vatrostalno staklo u milijun komada.
Grijac i staklo sam zamijenio (navodno original dijelovi, osim ako zvaljavac od trgovca ne laze), majstor kaze da ne zna zasto je prslo staklo, misli da je bilo doslo do kratkog spoja, zamijenio je gornji grijac i staklo, ali sada rerna vise ne grije kako treba, maksimum koji postigne je oko 175 stupnjeva, neovisno o tome koristim li onu opciju za vruci zrak ili gornje i donje grijanje.
Mnogo si pekao pogačice...

Mnogo si pekao pogačice...
Imam hrpu zamrznutih Dr. Oettker pizza, steta da propadne.
Kada malo bolje razmislim, spaher je riknuo nakon one tvoje bajke koju si pisala, u kojoj su me mislili ispeci, a ja smugnuo kroz dimnjak nakon sto je sve eksplodiralo.

:think:

Ošo ti cincilator :D
Kupi novi i Beko ništa i nikada!
Ovoga se od sada sigurno mislim drzati.
Obodin, Rudi Cajavec, Rade Koncar, Gorenje, to su pravi modeli, ne ovo tursko sranje.

Isti ovakav frizider imala je moja zla pokojna baba u svojoj kucici od medenjaka:

obodin-hladnjak-150-litara-slika-113645592.jpg

Ovakvu zidnu vagu isto, na njoj je uvijek drzala sibe kojima me tukla:

56fc3474-d0d4-4405-9023-45640a0a0a6c-zidna-vaga-690x480.png

Povratak u proslost ili redizajn? :mrgreen:
Isti takav, Obodini su trajali vjecno.

Uff, sad sam se opet sjetio koliko je nisam volio i koliko mi je zao sto je barem jednom za zivota nisam patosirao, ta griznja ce mi odjekivati u iducih deset inkarnacija.

Uglavnom, sada sam drndao oko spahera, potpuno je posandrcao, nijedna komanda vise ne radi kako treba, izgleda je sustav otisao skroz.

Isti takav, Obodini su trajali vjecno.

Uff, sad sam se opet sjetio koliko je nisam volio i koliko mi je zao sto je barem jednom za zivota nisam patosirao, ta griznja ce mi odjekivati u iducih deset inkarnacija.

Uglavnom, sada sam drndao oko spahera, potpuno je posandrcao, nijedna komanda vise ne radi kako treba, izgleda je sustav otisao skroz.
Mozda nije taj prekidac vratio na nulu kada je vezivao.

sta si ti radio sa njim?
ja igrom slucaja imam beko sporet jer je u prodavnci bio jedini sirine koja mi je odgovarala
bio sam skeptican ali sad sam odusevljen..radi vec 10 godina bez kvara :D
Ispekao bezbrojne Dr. Oettker pizze na onaj vruci zrak.
Cesto budu na debelom snizenju pa odjednom znam kupiti 30 komada i staviti u zamrzivac, to je 30 ruckova.
Ma nista spektakularno, u biti koristim tu rernu sigurno vise nego drugi, ali mozda se tebi s modelom jednostavno posrecilo.
Dan danas mi nije jasno kako je to staklo prslo i zasto se gornji grijac deformirao.

Moze biti da je ovo sto je jolemisa rekao, da nije vracen prekidac na nulu pa je posandrcao.

Šta će ti rerna na ovoj temperaturi? Lol:)

Термостат? Он ти је од почетка био кваран?
Vrlo lako moguce, ne od pocetka, ali nakon kratkog spoja za koji majstor tvrdi da je nastao.
Jedini nacin da postignem temperaturu je da u biti prvo ukljucim termostat i onda okrenem kolo za temperaturu.
Inace je dovoljno odabrati temperaturu, a nakon toga nacin rada (puhanje, gornji grijac, donji grijac, oba grijaca).

Kombinacija: indukciona ploca i pekach. Hebes rernu.
Jel bi mogao sada na taj nacin, stajaznam, ispeci kolac?
Da li bi se isusio?
Ili npr. prasetinu i peceni krumpir?

Vrlo lako moguce, ne od pocetka, ali nakon kratkog spoja za koji majstor tvrdi da je nastao.
Jedini nacin da postignem temperaturu je da u biti prvo ukljucim termostat i onda okrenem kolo za temperaturu.
Inace je dovoljno odabrati temperaturu, a nakon toga nacin rada (puhanje, gornji grijac, donji grijac, oba grijaca).

Jel bi mogao sada na taj nacin, stajaznam, ispeci kolac?
Da li bi se isusio?
Ili npr. prasetinu i peceni krumpir?
Imas da podesis na koliko dugo da se pece. Tako da za peceni krompir jedno sat. E sad ako hoces da bude socan, a ne suv, u staklenu ili keramicku i jbg sipaj ulja. Sad prase na razanj ne mozes, al meso da peces mozes. A uz to imas i krcka, on je super za dugo krckanje, tipa sarma, pasulj, gulaa, mozes da ga ostavis celu noc i mozes zamisliti kakvo je meso sutradan. Ja imam indukcionu, krcka i pekac. Krcka najcesce za rucak, naseckas, stavis, sipas vode i na srednje. Sutradan bude ludilo.

Imas da podesis na koliko dugo da se pece. Tako da za peceni krompir jedno sat. E sad ako hoces da bude socan, a ne suv, u staklenu ili keramicku i jbg sipaj ulja. Sad prase na razanj ne mozes, al meso da peces mozes. A uz to imas i krcka, on je super za dugo krckanje, tipa sarma, pasulj, gulaa, mozes da ga ostavis celu noc i mozes zamisliti kakvo je meso sutradan. Ja imam indukcionu, krcka i pekac. Krcka najcesce za rucak, naseckas, stavis, sipas vode i na srednje. Sutradan bude ludilo.
Krcko je vrhunska stvar.. Sarma u njemu kao da je na Smederevcu spremana :zjede:

Back