Republika Srpska Krajina 13.913 km2, Kosovo i Metohija 10.887 km2, gotovo jednako koliko Republika Srpska 24.856 km2. Slučajnost ili kompenzacija?

Da li je Republika Srpska teritorijalna kompenzacija za Republiku Srpsku Krajinu i Kosovo i Metohiju

• Da.

• Ne.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.

Primetno je, za onoga ko želi da vidi, određeno poklapanje u veličini teritorija Republika Srpska Krajina 13.913 km2, Kosovo i Metohija 10.887 km2, gotovo jednako koliko Republika Srpska 24.856 km2. Slučajnost ili kompenzacija, ali brojke u kvadratnim kilometarima se gotovo u kilometar poklapaju.

Slučajnost?

Mislim da nije, da je sve stvar političkog dogovora, da se nešto dobije za nešto što se izgubi?

Mislim da je Republika Srpska teritorijalna kompenzacija za Republiku Srpsku Krajinu i Kosovo i Metohiju.

Poslednja izmena:
Autorska.

Primetno je, za onoga ko želi da vidi, određeno poklapanje u veličini teritorija Republika Srpska Krajina 13.913 km2, Kosovo i Metohija 10.887 km2, gotovo jednako koliko Republika Srpska 24.856 km2. Slučajnost ili kompenzacija, ali brojke u kvadratnim kilometarima se gotovo u kilometar kvadratni poklapaju.

Slučajnost?

Mislim da nije, da je sve stvar političkog dogovora, da se nešto dobije za nešto što se izgubi?

Mislim da je Republika Srpska teritorijalna kompenzacija za Republiku Srpsku Krajinu i Kosovo i Metohiju.

Има и други угао

Америка намерно оставља територије једних у територије других као себе будужих сукоба

и повода за инревенцију ....

Има и други угао

Америка намерно оставља територије једних у територије других као себе будужих сукоба

и повода за инревенцију ....

Upravo tako, da niko ne bude zadovoljan a da koliko "sutra" može pomisliti da bi više dobio novim ratom. To je danas "Dejtonsko uređenje Bosne i Hercegovine".

Hvala za komentar.

Možda i je to stvar dogovora, da ne bude prihvaćen? Ja mislim da jeste.
Po planu Z4 Krajina bi svakako izgubila više od pola teritorija, obuhvatala bi oko 6.500km2.

3705036.jpg

Po planu Z4 Krajina bi svakako izgubila više od pola teritorija, obuhvatala bi oko 6.500km2.

3705036.jpg

Moguće, ali bi isto toliko izgubila i Republika Srpska, pa se odlučilo da je Republika Srpska bolja investicija, čvršća i teritorijalno homogenija, pa se odustalo od Z4.

Postojala je ideja da Krajina dobije Slunjski koridor, i eventualno srpska sela iza Petrinje, Drniša i Vrlike, ali bi se onda morala odreći hrvatskih sela Benkovca i vrv većeg dela Kostajnice, i nekih hrvatskih sela poput Kijeva itd. Ovako je mogla biti danas otprilike:

3705036.jpg

Moguće, ali bi isto toliko izgubila i Republika Srpska, pa se odlučilo da je Republika Srpska bolja investicija, čvršća i teritorijalno homogenija, pa se odustalo od Z4.
Ne, ostalo bi 49:51, iako je RS izgubila važna područja u Hercegovini (istorijska) i Bosanskoj Krajini (demografska)

Srbin je Srbin.
Da ali 2 različita slučaja. Jedino da se u Bosni desi neka masovna vojna operacija u kojoj bi Srbi bili proterani sa 6.500km2, drugačije ne vidim da bi se desio takav scenario. RS-oj su Dejtonskim sporazumom svakako vraćeni Šipovo, Mrkonjić Grad, Bos. Krupa, Petrovo itd.

Da ali 2 različita slučaja. Jedino da se u Bosni desi neka masovna vojna operacija u kojoj bi Srbi bili proterani sa 6.500km2, drugačije ne vidim da bi se desio takav scenario. RS-oj su Dejtonskim sporazumom svakako vraćeni Šipovo, Mrkonjić Grad, Bos. Krupa, Petrovo itd.

Upravo to što pišeš, ako je dogovor, višak uzetog se vraća. Tako bi bilo i sa Republikom Srpskom da je bio dogovor da joj se uzme 6000 km2 ili da se ne vrate zbog postojanja RSK.

Upravo to što pišeš, ako je dogovor, višak uzetog se vraća. Tako bi bilo i sa Republikom Srpskom da je bio dogovor da joj se uzme 6000 km2 ili da se ne vrate zbog postojanja RSK.
Nije vraćen višak nego deo do 49%, jer je taj procenat ranije predviđen.

Back