Republika Srbija i Federacija Bosne i Hercegovine, ekonomski odnosi su na najvišem nivou.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

Mnogo ljudi bi pomislio da su Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srbija "u nikakvim odnosima" ili "jako lošim" ukoliko bi se "sudilo o stvari" po pisanju medija. Samo da li je to zaista tako u stvarnom životu, na terenu, ekonomije, privrede i običnog života. Ne, nije, naprotiv međusobni odnosi su odlični , jer je Republika Srbija prvi ekonomski partner Bosne i Hercegovine i obratno. Republika Srbija je svojim proizvodima, posebno u oblasti poljoprivrede i prehrane "preplavila tržište" Federacije Bosne i Hercegovine.

Stvari treba pogledati i sa te pozitivne strane.

Pa i sa Kosmetom su do uvođenja taksi bili ekonomski odnosi na visokom nivou, što ne znači da se narodi slažu, nego da su obe strane trebale srpsku robu.

A kad se pogleda sa druge strane, tu je konstatna želja bosanskih muslimana da se vremenom na neki način ugasi Srpska i da se sprovede ono što je zapisano u Islamskoj deklaraciji.

Autorska tema.

Mnogo ljudi bi pomislio da su Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srbija "u nikakvim odnosima" ili "jako lošim" ukoliko bi se "sudilo o stvari" po pisanju medija. Samo da li je to zaista tako u stvarnom životu, na terenu, ekonomije, privrede i običnog života. Ne, nije, naprotiv međusobni odnosi su odlični , jer je Republika Srbija prvi ekonomski partner Bosne i Hercegovine i obratno. Republika Srbija je svojim proizvodima, posebno u oblasti poljoprivrede i prehrane "preplavila tržište" Federacije Bosne i Hercegovine.

Trgovalo se i u ratu, kako tek da neće sad. Međuljudski odnosi sporo idu nabolje. Koliko znam i dalje Bošnjaci i Hrvati u Mostaru slabo prelaze na drugu stranu rijeke.

Treba da to objasniš sirotom Mstislavu :hahaha1:
Već jesam. Napisao sam da se trgovalo i za vrijeme rata između zaraćenih strana (prije svega gorivo). Jedno je trgovina, a drugo međuljudski odnosi. Međuljudski odnosi su bolji nego prije 25 godina, ali daleko su od dobrih. Sporo idu nabolje. Da je Hag osudio Nasera Orića, Gotovinu i još neke odnosi bi bili mnogo bolji.

Sad Federacija BiH hoće da uvuče Republiku Srpsku u NATO pakt. Sa takvim problemima nikad neće biti kao što je prije bilo.

Autorska tema.

ОВО НИЈЕ АУТОРСКА ТЕМА, ПОТУРИЦЕ.
Зна се како се поставља.

Već jesam. Napisao sam da se trgovalo i za vrijeme rata između zaraćenih strana (prije svega gorivo). Jedno je trgovina, a drugo međuljudski odnosi. Međuljudski odnosi su bolji nego prije 25 godina, ali daleko su od dobrih. Sporo idu nabolje. Da je Hag osudio Nasera Orića, Gotovinu i još neke odnosi bi bili mnogo bolji.

Sad Federacija BiH hoće da uvuče Republiku Srpsku u NATO pakt. Sa takvim problemima nikad neće biti kao što je prije bilo.
Najviše su u ratu tražili kafu i cigare pa hranu.
Prema Partnera ili Veka je bila oko 20 dojčmaraka. To je bila lepa para kad se zna da je vreća brašna bila 3 marke.

Bice da sam te pomesao sam te jednim desnicarem slicnog imena. Pardon.
Vidite kolega,očigledno je da ste odrastali u vremenima Vesele sveske,Mirka i Slavka i sl. i da ne možete da razumete da neko može da bude levičar a da je protiv Broza protiv,kulta ličnosti,diktature, otimanja imovine,prinudnog otkupa,prinudnog udruživanja u kolhoze i sovhoze tj.tzv.zadruge,likvidacija političkih protivnika i svakovrsnog terora karakterističnog za vaš omiljeni režim i druge slične režime koji su na sreću sad na smetljištvu istorije.
Razlog zašto ne možete leži u prostoj činjenici - mozak vam je nedovoljno razvijen,zakržljao je.

Autorska tema.

Federacija ima jaču industriju nego Republika Srpska i normalno mi je da čak više sarađuju nego RS sa Srbijom. Šta ima RS od industrijskih centara ? Banja Luka, i možda Derventa i Kotor Varoš ostalo sve tanko.Čini mi se da je Comtrade prije 10 godina otvorio kancelarije u Sarajevu,a ne u Banja Luci ili Istočnom Sarajevu.

Back