replikator .

rplikator bi bio ...

• super stvar .

• ugroza covjecanstvu .

• dobar samo u rukama jako odgovorne osobe .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
mislio sam da znanost nije najprikladniji pdf za ovu temu jer nitko od nas nece izmisliti replikator pa sam dvojio izmedu psihologije i filozofije . dakle svi znamo sta je replikator _ stroj koji jednu recimo kemijsku supstancu mjenja u druga . tako naprimjer iz vode napravi kavu ili iz olova zlato ali ne samo to on replicira tj stvara sve sto mu narucitelj procesa zada .

sada kada se uzme da bi to bila izvrsna stvar jer nebi bilo naprimjer gladi i siromastva mene vise zanima kako bi to teklo da se taj stroj nade u pogresnim rukama . ne mislim sada na repliciranje oruzja vec recimo zlata i/ili dijamanata . takav covjek bi postao iznimno boga a time i mocan i pitanje je da li bi se mogao kontrolirati .

mozete sami pretpostaviti sta bi bio u stanju uciniti pohlepan covjek sa takvim strojem .imam i jedno podpitanje da li bi replikator prije izmislio fizicar ili kemicar ?

Ma jel mogutje? Mora da si chitao neku knjigu na tu temu, il neki film? Nemogutje da si sedeo kutji i "hmmm shta bi bilo kad bi neko mogao da stvara sve iz svega", nemogutjno. Tvoja dilema ima nekoliko propusta, zashto mislish da bi jedan chovek posedovao takav uredjaj? Da bi se razvilo neshto tako potrebno je znanje i rad stotine razlichith kompanija iz stotine oblasti sa hiljadama radnika, novac za istrazhivanje tih dimenzija mogu da imaju samo drzhave il kompanije, pojedinci nikako. Dakle sigurno ti je jasno da bi takav uredjaj koshtao stotine milijardi da se osmisli, ako je taj neko vetj dao toliko novca da se uredjaj napravi zashto bi pravio dijamante i zlato,taj neko bi vetj bio izuzetno motjan i bez mashine. Da se uredjaj nadje u pogreshnim rukama, kao da su uredjaji klikeri i ko ga uzme njegov je. Mozhda mislish vishe tipa tajni nacrti Leonarda! Pa kao mashina od drveta i zhice, prosta al misteriozna naprava koja sticajem okolnosti zavrshava u shakama zlikovca! Ha ha ha! Zadovoljno trlja ruke shpicasti mushkarac s brchitjima nadvijen nad napravom koja tje mu omogutjiti svetsku dominaciju! Ha ha, svi misle da tju praviti zlato i dijamante zato je cena istih na svetskim berzama pala za 90% u proteklih 12h, medjutim ja tju praviti kozhu! Ha ha, u organima je budutjnost, ponuditju novu jetru kraljici Engleske za trichavih milijardu funti. Ha ha, da vidimo MIT-jeve struchnjake kako tje da kopiraju moje besprekorne rezultate na polju veshtachih organa! Ha ha, osiguratju sebi vechnost, kupitju ostrvo, dva ostrva, imatju harem prelepih zhena i jeshtju samo nutelu i kinder jaja!

pa nisam sada mislio na nekog supernegativca iz james bonda vec prije na ludog znanstvenika kome je do napretka tehnologije . a kada smo vec kod infrastrukture u eksperimentima kakvu je infrastrukturu i logistiku imao tesla pa je stvorio cuda ?

pa nisam sada mislio na nekog supernegativca iz james bonda vec prije na ludog znanstvenika kome je do napretka tehnologije .

Već nekih čini mi se petnaestak godina naučnici rade na razvoju tehnologije molekularne manufakture, koja se (kao i replikatror) zasniva na stvaranju predmeta na molekularnom nivou. Takvu sprava se naziva molekularni fabrikator i neki predviđaju da će nam biti dostupna za nekoh dvadesetak godina. :D Na ovom linku imaš malo više o tome.

Back