Rep muzika- od bunta do komercijale

Stvar je ista kao i sa svakim drugim 'proizvodom'. Cim postane dovoljno popularan da na njemu moze da se zgrne kakva-takva kinta, naci ce se neko ko ce to i da uradi i da postane svetski poznata faca. Zato, batalite komercijalu i mainstream, ima jos undergroundera, procackajte malo.

da, ima mnogo neistrazenih i ne bas poznatih rep izvodjaca koji su svojim kvalitetom na mnogo visem nivou od onih koji se vrte na televiziji.

ali, ljudima je pretezno serviran taj meinstream rep i ocigledno ne znaju za druge teme osim besnih kola, dobrih riba, ludih zurki u klubu i slicnih sr.nja, pa kad im neko spomene rep, oni odmah pomisle na to..

mozda nisam prava osoba da bih dublje prosirila pricu o svemu ovome, ali pored sebe imam osobu koja mi je otvorila oci, po pitanju rep muzike.
u osnovnoj sam imala period kad sam navodno slusala rep, ali sam tek posle shvatila da nisam slusala prave stvari.

a kada su u moje usi krocili zvuci atmosphere-a, sage francis-a, big l-a i drugih, onda sam shvatila koliko je to dobra muzika.
pesme koje imaju odlicne seme rimovanja sa tekstovima punih emocija koje su iskazane na odlican nacin u kombinaciji sa brutalno dobrim matricama, su me dosta privukle i urezale mi se u bubne opne.

nebitno da li su dzez ili fanki semplovi ili koji god, ali uspeli su da daju dusu svakoj matrici i to se oseca!

ako se nekome to ne svidja - oke, svako ima svoje misljenje...

...ali ja mislim da ljudi potcenjuju rep.

xex..imam druga koji slusa iskljucivo rep ali onaj fazon, soldier boy i ta seljana
i kazem mu da preslusa wu tengovce, onyx ili tako nesto pa da cujem utiske
sutradan je samo prevrnuo ocima kada sam ga pitala je li slusao to sto mu rekoh, kao, glupost je to i sl.
mislim, popizdeh, al' ae sa objasni tikvi sta je dobro

Poslednja izmena:
da, ima mnogo neistrazenih i ne bas poznatih rep izvodjaca koji su svojim kvalitetom na mnogo visem nivou od onih koji se vrte na televiziji.

ali, ljudima je pretezno serviran taj meinstream rep i ocigledno ne znaju za druge teme osim besnih kola, dobrih riba, ludih zurki u klubu i slicnih sr.nja, pa kad im neko spomene rep, oni odmah pomisle na to..

mozda nisam prava osoba da bih dublje prosirila pricu o svemu ovome, ali pored sebe imam osobu koja mi je otvorila oci, po pitanju rep muzike.
u osnovnoj sam imala period kad sam navodno slusala rep, ali sam tek posle shvatila da nisam slusala prave stvari.

a kada su u moje usi krocili zvuci atmosphere-a, sage francis-a, big l-a i drugih, onda sam shvatila koliko je to dobra muzika.
pesme koje imaju odlicne seme rimovanja sa tekstovima punih emocija koje su iskazane na odlican nacin u kombinaciji sa brutalno dobrim matricama, su me dosta privukle i urezale mi se u bubne opne.

nebitno da li su dzez ili fanki semplovi ili koji god, ali uspeli su da daju dusu svakoj matrici i to se oseca!

ako se nekome to ne svidja - oke, svako ima svoje misljenje...

...ali ja mislim da ljudi potcenjuju rep.

Definitivno. A jos vise se potcenjuju producenti i djevi.

Ko bude isao na exit, imace priliku da vidi i cuje pravog majstora na delu: A-Trak.

Back