Rent a car u Begishu

Vidi ovako bez zezanja. Nema preporuka jer u Beogradu rent a car koriste samo kako si ti ono napisao gastoshi. Opet, ukucaj na Guglu najbolje Rent A Car agencije i videces spisak. Sto se tice prevara sve zavisi kako nastupis. Ne znam te ali s obzirom kako reagujes, ne znam........ Verovatno nisi dugo dolazio u Srbiju i narod se promenio a i pun im je k**** Amerike i onih koji koji glume Amerikance.
Rekoh da sam zadnji put bio jesenas i da vec par puta koristim rentacar firmu kod Arene koja je odlicna (ima i 4.7 ocenu na google maps) ali sad nemaju slobodna vozila, inace tu sam skoro svake godine ( u zadnjih 13 godina sam bio 10 puta recimo) i rentam vec 5-6 puta od kad sam prodao moja kola u BGD.

A nisi u pravu, rent-a-car cesto koriste i BGD firme za sluzbeni put zaposlenih recimo do SLO ili IT, izrentaju uglavnom ova jeftinija corse, poloe, c3 pa tako kad dolazis u BGD i rezervises takvu neku klasu onda se cesto desi da na aerodromu nemaju takva kola jer su firme produzile najam za 15-tak dana pa ti uvale neku vecu klasu. Firma mog brata recimo je prodala sluzbene automobile, u BGD koriste taksi a za put do SLO izrentaju od te firme kod Arene ( preko brata sam i saznao za njih).

Uzgred, znaju odakle dolazim jer moram da im posaljem unapred vozacku dozvolu pa ne moram da glumim amerikanca.

Poslednja izmena:
Ne znam kako u Bg, pretpostavljam da je slično kao i u Sarajevu odakle sam ja (da Maksi i ovom drugom naglasim da sam rođena Sarajka :zcepanje:) da se i tu kao i ovdje raja snalazi i rentaju auta bez agencija i registrovanih firmi. Kod nas jako puno auta rentaju turisti (arapi kojih je ljeti jako puno) koji žele obići i ostatak Bosne, kao i raja poput tebe koje je život odveo daleko od rodnog grada pa imaju potrebu imati automobil dok su ovdje. A kako uspiju naći jedni druge? Lako, preko oglasa, preko društvenih mreža (fb grupe i slično) preko poznanika, prijatelja "znaš li nekog da bi mi iznajmio auto"-obično svi znamo nekoga ko bi.
Probaj i tako, nadam se da ćeš se snaći i uživati na odmoru. Srećno!

Ne znam kako u Bg, pretpostavljam da je slično kao i u Sarajevu odakle sam ja (da Maksi i ovom drugom naglasim da sam rođena Sarajka :zcepanje:) da se i tu kao i ovdje raja snalazi i rentaju auta bez agencija i registrovanih firmi. Kod nas jako puno auta rentaju turisti (arapi kojih je ljeti jako puno) koji žele obići i ostatak Bosne, kao i raja poput tebe koje je život odveo daleko od rodnog grada pa imaju potrebu imati automobil dok su ovdje. A kako uspiju naći jedni druge? Lako, preko oglasa, preko društvenih mreža (fb grupe i slično) preko poznanika, prijatelja "znaš li nekog da bi mi iznajmio auto"-obično svi znamo nekoga ko bi.
Probaj i tako, nadam se da ćeš se snaći i uživati na odmoru. Srećno!
Hvala na lepim zeljama.
Zanimljiva ideja.

Ne znam kako u Bg, pretpostavljam da je slično kao i u Sarajevu odakle sam ja (da Maksi i ovom drugom naglasim da sam rođena Sarajka :zcepanje:)
Povodom kompleksa vise vrednosti koju imaju budaletine cija se "velicina" sastoji od toga da im je neki predak u dva kolena pre njih dosao na Dortjol ili Chuburu sam imao nameru da otvorim novu temu, no otom potom.

Od srednje skole se srecem sa takvom ekipom, mi iz zemunske gimnazije dodjemo na neko gradsko takmicenje ( iz hemije, fizike ili matisa) a onda "elita" iz 1., 4. ili 5. bgd gimnazije pocne da ***** a razvalimo ih mi sa periferije ( a realno, nama je Zemun bio centar sveta a ne Trg republike ili Terazije), zatim odes na fakultet (koji se nalazi sa njihove strane Save) i svakodnevno sreces ekipu koja se drzi jer su oni, boze, iz centra. Ok, razbijes ih na studijama, diplomiras 3-4 godine pre njih, ali naleces posle na poslu na njih, jbg, ocekuju da se na poslu odnose bolje prema njima jer su oni, jelte, stari beogradjani koji su se, uzgred, zaposlaljavalu preko veze.

Dodjes negde na 10 hiljada km od kuce, upoznas neke nase ljude koji su gle sa Slavije (vec 3 generacije) i imaju neku misticnu dozu vece ljudske vrednosti ( kao nekad medjuratno propalo rusko plemstvo po rasejanju sirom Evrope) jer su, pazi ovo, odrasli na beogradskom asfaltu u krugu dvojke. Sta ti znas, ja sam rodjena i odrasla na Slaviji, 3 generacije, ok Maro, ali ja sam 15 god stariji od tebe u tom Beogradu, pa kad si ti imala 5 god ja sam vec studirao na Tehnickom fakultetu i imam iskustvo iz Beigrada tog vremena a ti ga nemas. Ne nema veze, ti si sa druge strane reke i samo si dolazio u centar a mi imamo i grobnicu na Novom groblju od '30-te. I kad na kraju pitam tu nasu zenu sta je to posebno dalo njenim ljudskim kvalitetima sto se valjala kao dete po psecem izmetu koga je centar BGD uvek bio prepun, naljuti se, ko je yebe, iako govorimo istim jezikom u tudjini ne moramo da provodimo vreme zajedno.

Ja sam ponosan na grad u kom sam odrastao ali se ne smatram vrednijim od drugih zbog toga, kao sto sam napisao meni su sve u zivotu pruzili moji roditelji, sam ja i moja supruga. Za to sto sam postigao i sta imam zasluzan sam ja a ne moja baba koja se ko zna kojim slucajem nasla tu gde jeste.

Povodom kompleksa vise vrednosti koju imaju budaletine cija se "velicina" sastoji od toga da im je neki predak u dva kolena pre njih dosao na Dortjol ili Chuburu sam imao nameru da otvorim novu temu, no otom potom.

Od srednje skole se srecem sa takvom ekipom, mi iz zemunske gimnazije dodjemo na neko gradsko takmicenje ( iz hemije, fizike ili matisa) a onda "elita" iz 1., 4. ili 5. bgd gimnazije pocne da ***** a razvalimo ih mi sa periferije ( a realno, nama je Zemun bio centar sveta a ne Trg republike ili Terazije), zatim odes na fakultet (koji se nalazi sa njihove strane Save) i svakodnevno sreces ekipu koja se drzi jer su oni, boze, iz centra. Ok, razbijes ih na studijama, diplomiras 3-4 godine pre njih, ali naleces posle na poslu na njih, jbg, ocekuju da se na poslu odnose bolje prema njima jer su oni, jelte, stari beogradjani koji su se, uzgred, zaposlaljavalu preko veze.

Dodjes negde na 10 hiljada km od kuce, upoznas neke nase ljude koji su gle sa Slavije (vec 3 generacije) i imaju neku misticnu dozu vece ljudske vrednosti ( kao nekad medjuratno propalo rusko plemstvo po rasejanju sirom Evrope) jer su, pazi ovo, odrasli na beogradskom asfaltu u krugu dvojke. Sta ti znas, ja sam rodjena i odrasla na Slaviji, 3 generacije, ok Maro, ali ja sam 15 god stariji od tebe u tom Beogradu, pa kad si ti imala 5 god ja sam vec studirao na Tehnickom fakultetu i imam iskustvo iz Beigrada tog vremena a ti ga nemas. Ne nema veze, ti si sa druge strane reke i samo si dolazio u centar a mi imamo i grobnicu na Novom groblju od '30-te. I kad na kraju pitam tu nasu zenu sta je to posebno dalo njenim ljudskim kvalitetima sto se valjala kao dete po psecem izmetu koga je centar BGD uvek bio prepun, naljuti se, ko je yebe, iako govorimo istim jezikom u tudjini ne moramo da provodimo vreme zajedno.

Ja sam ponosan na grad u kom sam odrastao ali se ne smatram vrednijim od drugih zbog toga, kao sto sam napisao meni su sve u zivotu pruzili moji roditelji, sam ja i moja supruga. Za to sto sam postigao i sta imam zasluzan sam ja a ne moja baba koja se ko zna kojim slucajem nasla tu gde jeste.
Potpuno se slažem sa tobom. Dok sam studirala filtrirala sam i one sa kojima ću se družiti, niko od izabranih nije rođen u Sarajevu :)
Uvijek me nervirala ta priča da smo FGR, posmatranje sa visine onih koji nisu rođeni gdje i mi. Ne čini te boljim čovjekom mjesto rođenja/odrastanja. Čine te tvoja djela.

Potpuno se slažem sa tobom. Dok sam studirala filtrirala sam i one sa kojima ću se družiti, niko od izabranih nije rođen u Sarajevu :)
Uvijek me nervirala ta priča da smo FGR, posmatranje sa visine onih koji nisu rođeni gdje i mi. Ne čini te boljim čovjekom mjesto rođenja/odrastanja. Čine te tvoja djela.
Naravno, ne druzim se ja ni sa svom mojom rodbinom, nema veze sto imamo istog pradedu ili dedu recimo ako mi ne odgovaraju kao ljudi.

Ovu temu sam napisao zbog nekog mog ovogodisnjeg dolaska u Srbiju, eto taj automobil mi je potreban za te 3 nedelje na Balkanu, treba da skocim iz Zemuna do Cukarice, do NS, Panceva, Fruske i Kragujevca, do Trebinja, Dubrovnika i Splita. Jedini nacin da vidim sve ljude do kojih mi je stalo i sa kojima imam kontakte ceo zivot ili od 1990 bar je da ih redom obidjem.

Do centra Begisha idem ili pesice kejom pa preko Brankovog mosta ili taksijem, imam i tamo neke bliske ljude koji za razliku od Makse ne masu svojom bakutom, oni su se sami ostvarili u svom zivotu iako su im dede kao vec 2-3 koleno u BGD njegovu bakutu tad kao svezu dodjoskinu prevrtali po kukuruzistima iznad Neimara.

Pratim temu i mene zanima, trebace mi za par dana.
Samo da napomenem da imam lose iskustvo sa tim low-budget agencijama. Jednom iznajmila auto koji je spolja izgledao super, ali kasnije u toku voznje videla da je auto bio krsh. Stare gume, problem sa kocenjem. Umalo nisam sletela s puta kad sam po kisi vozila.
Ne bih se igrala. Nekako su mi Europcar najbolji.

Pogledajte prilog 1378108

Da, dragi zemljaci blizi se trenutak (nekima je vec stigao) kada ce gastoshi i mi ostali koji zivimo negde daleko doci u zavicaj, rodno mesto i mesto gde nam zive ostareli roditelji.
Jedna od osnovnih stvari koju treba tu pribaviti da se skoci do prijatelja na suprotnoj strani grada i dalekom Zarkovu, stare tetke u Svilajncu, zenine rodbine u Churugu i do nekog zelenila van dzungle na asfaltu znane kao nam voljeni Beograd, dakle osnovna stvar je automobil.

Posto ne spadam u one koji se grebu od rodbine za njihove teskom mukom stecene cetvorotockase ili ne daj boze uzimam caletov golf 4 iz 2002, preostaje mi samo da rentam automobil u rodnom mi gradu.

Pa, onda vase misljenje gde i kod koga iznajmiti bi bilo cenjeno sa moje strane. Vasa iskustva ili iskustva vasih bliskih. Ja sam ranije rentao kod firme koja zastupa veliku svetsku rentacar kucu, razocarenje totalno plus su mi fraudovali kreditnu karticu. Nasao sam neku dobru malu firmu kod Arene ( cudnog imena, cicimici) dva puta rentao kod njih i bio zadovoljan, no kod njih nema slobodnih kola do septembra.

Slobdne preporucujte, nema stida.

Pogledajte prilog 1378109
evo cu ti rentiram moj auto za ti par dana. Tarifa duplo niza nego inace.

Sto se tice teme;
Dingospo iznajmi na aerodromu i vrati na aerodrom, bez filozofije.

https://www.autoeurope.com/
…i VPN

Znamo i mi da koristimo tragace (skyscanner, expediu, hayack...) ali posto ne citas jos jednom razjasnjenje:
pre 6-7 godina sam rentao na Surcinu kola od Avisa, a posle par meseci mi je Avis fraudovao kreditnu karticu i probao da naplati dodatnih +300$. Fala lepa Avisu u Srbiji ali kod njih vise ne rentam ( a gle, oni ti na tim tragacima iskoce kao prva agencija na Surcinu). Ne kazem da se to stalno desava kod njih ali ja imam ruzno iskustvo i ne zelim opet (eventualno) da gubim vreme na necije greske ili pokusaje otimanja novca.

Stos je da uzmem ren-a-car od firme koja je pouzdana i kojoj necu davati svoju kreditnu karticu vec samo depozit (tako rade te male kompanije) a za razliku od privatnog automobila koji sharingujete (ili delite, mada to nije deljenje) u takvim aviokompanijama vec uz ugovor dobijete potvrdu da mozete taj automobil i u inostranstvu sto sa privatnim automobilom ne mozete sem ako u AMS i kod notara ne overite tu potvrdu sa vlasnikom automobila. Dakle, ja sam imao/imam takvu agenciju koja je do sad bila pouzdana ali u terminu kad dolazim nema slobodnih automobila. I niko od mojih u Srbiji nema pojma ko je dobar i pouzdan jer oni tamo ne rentaju automobile (sto su i ovi rodjeni Dortjolci sa bakutama koje su setale komesare pametno i konstatovali).

ja sam uzimao dosta puta kod AVIS-a, ali bookiram preko check24
ne dolazim nikada preko leta, tako da su cene uglavnom dosta nize od tih koje izadje kada se klikne na link koji sam postavio.
kada sam prosle god. bio uzeo sam preko nekog lokalnog rent-a-car jer mi je trebao veci auto a preko ovog pretrazivaca su veci automobili dosta skuplji.
za oko 250€ sam dobio veliku Astru karavan na 10 dana. to je OK cena, samo mi je malo muka od tog "ciganisanja" nasih agencija, tj. njihovih radnika... lik koji je dosao po auto, krenuo sa nekom pricom, kako je auto prljav, da treba da platim ciscenje auta... ja mu kazem da mozemo da pozovemo sad agenciju, jer mi o troskovima ciscenja niko nije nista rekao. on odmah okrenuo pricu... kako "drugi uglavnom ostavljaju 10-15€ za ciscenje", nije obavezno" ciganija poprilicna, sto bi rek'o Dodik! :bljak:

mali update samo... treba mi auto u novembru, javi se agenciji koju sam gore pominjao, kazem da mi treba malo auto ovog puta, lik mi odgovara da ima Clia za 35€ dan. (6 dana mi treba). ja mu se zahvalim i uzmem preko check24 isti auto za duplo manje para (sa osiguranjem bez ucesca u steti ako sam ja kriv za ostecenje auta). bez kasko-osiguranja isti auto kosta 75€ za 6 dana.

Unbenannt.JPG

Back