Renault laguna treba mi savet

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Pozdrav drustvo, Imam par pitanja u vezi ovog vozila posto mi je to prvi Renault koji vozim. Uzeo sam pre nekih mesec dana Renault laguna grandtour buisness 2.0 cdti (mislim da je to pravi naziv) godina proizvodnje 2011. Auto je vozio jedan menadzer, bukvalno vozen samo na duge staze tj na Auto putu. Servis odradjivan u ovlastenom Renault servisu i Auto je u top stanju, plus sto sam ga pre par nedelja istestirao licno vozao nekih 3000km i sve radi savrseno. E sad ima jedna stvar. prilikom gradske voznje kada treba da blago zakocim, cuje mi se na zadnjim tockovima neki zvuk, nije to ni skripanje.... otprilike kao zvuk rezonantne viljuske samo dublji... ako jace zakocim tog zvuka nema. Pitao sam neke drugove mehanicare i jedan mi je rekao da je to sto su zadnji diskovi malo zardjali pa se cuje trenje, a drugi mi je rekao da je to zato sto u nekom delu kocnice ima previse procenta celika i da zvuk dolazi od tog trenja... uglavnom, voleo bi da znam da li je to ozbiljan Problem i da li da ja zamenim sve to pre nego sto se desi neka veca steta... I jos jedno pitanje... Auto ima ugradjenu Tom Tom navigaciju, sa SD karticom. Ali dobio sam mape samo za austriju svajcarsku i nemacku. Postoji li neka mogucnost preko kartice da se ubace dodatne pame za ostatak evrope ili bar do srbije? Hvala svima na odgovorima.

1, Laguna je strava dobar auto
2. Hitno kod majstora. Mislim da su Ti kočione gurtne pro kraju
Važno: Ne smeš dozvoliti da se istoše, jer onda će pri kočenju
da ima dodir čelik sa čelikom i napravićeš strašnu štetu.
Pametno bi bilo i da zameniš ulje za kočnice.
Tj, ne TI, već majstor, i da ispusti vazduh iz sistema,
je inače pri naglom kočenju neće dobro reagovati.
PS: Provera:
Na ravnom i suvom putu uhvati sredinu.
1. Naglo dodaj i naglo pusti gas.
Ako čuješ bilo kakav zvuk odmah kod majstora.
ako ne koči pravo. več skrene na neku stranu
uradi balansiranje i reglažu.

Možda će neko misliti da je mnogo
ali, ako čuvaš auto on će čuvati tebe.

Važno:
Za Reanult (važi i za Peugeot i Mercedes)
Ako menjaš delove, samo original (u ovlašćenim servisima)
jer ćeš napraviti nesagledivu štetu ako ugradjuješ turske imitate,
a koje amater ne razlikuje od originala.

Poslednja izmena:
Znaci skura ako ja stavim delove trapa u kopiji onda cu imati nesagledivu stetu na autu?
Ako stavim neoriginalne diskove i plocice takodje cu imati nesgledivu stetu na autu?
Isto tako ako bude kocio metal o metal imace tu nesagledivu stetu na autu?
A ja kazem zar nece tako samo ostetiti diskove koje moze da zameni za 5-6k dinara i da se opet vozi dugo vremena bezbrizno?
Ne vidim kakve to nesagledive posledice po auto moze da izazove voznja s alosijim plocicama.
Sto se tice navigacije naravno da moze da se ubaci i mapa Srbije i istocne Evrope.
Evo ti jedan od linkova.
http://www.halooglasi.com/polovni-d...a-mape-srbije-za-renault-tomtom/5425435197527

Back