timemachine
Zainteresovan član
- Poruka
- 260
Pozdrav drustvo, Imam par pitanja u vezi ovog vozila posto mi je to prvi Renault koji vozim. Uzeo sam pre nekih mesec dana Renault laguna grandtour buisness 2.0 cdti (mislim da je to pravi naziv) godina proizvodnje 2011. Auto je vozio jedan menadzer, bukvalno vozen samo na duge staze tj na Auto putu. Servis odradjivan u ovlastenom Renault servisu i Auto je u top stanju, plus sto sam ga pre par nedelja istestirao licno vozao nekih 3000km i sve radi savrseno. E sad ima jedna stvar. prilikom gradske voznje kada treba da blago zakocim, cuje mi se na zadnjim tockovima neki zvuk, nije to ni skripanje.... otprilike kao zvuk rezonantne viljuske samo dublji... ako jace zakocim tog zvuka nema. Pitao sam neke drugove mehanicare i jedan mi je rekao da je to sto su zadnji diskovi malo zardjali pa se cuje trenje, a drugi mi je rekao da je to zato sto u nekom delu kocnice ima previse procenta celika i da zvuk dolazi od tog trenja... uglavnom, voleo bi da znam da li je to ozbiljan Problem i da li da ja zamenim sve to pre nego sto se desi neka veca steta... I jos jedno pitanje... Auto ima ugradjenu Tom Tom navigaciju, sa SD karticom. Ali dobio sam mape samo za austriju svajcarsku i nemacku. Postoji li neka mogucnost preko kartice da se ubace dodatne pame za ostatak evrope ili bar do srbije? Hvala svima na odgovorima.