Remont dizni ili kupovina polovnih

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Pozdrav.Ima li ko iskustva za zamenom dizni ili reparacijom isti.Malo mi neravnomeran rad motora ujutro na hladno pa radio ispitivanje dizni gde pokaza mala odstupanja kod 3 dizne.Potrosnja auto put 140 km na sat oko 7 litara.
Sta je pametnije reparirat ih ili zamenit polovnim?
Ww je u pitanju tdi motor pumpa dizna.

Moj drugar je to rešio na gpuntu sa 500 evra, sređivanje dizni i mašinsko čišćenje dp filtera i egr. Ja bi na tvom mestu prvo probao sa nekim aditivima pa ako ništa onda ideš u rešavanje problema zamenom novih dizni. Uvek se menjaju sve 4 ili već koliko ih ima.

Po servisima nude polovne za 200 eur 4 komada,,,,probao sam sa aditivima ali to jutarnje doduse minimalno podrhtavanje motora u leru nisam resio..
Nije to sad nuzno da moram ali mi potrosnja malo veca ili se mozda i tripujem...7 litara pije autoputem na otvorenom...vozim normalno...130/140 km na sat.,,a mozda mu je to i normalno...1,9 tdi 130 konja .ko ce znat.

Nije normalno to bi trebalo oko 5 da se vrti ali zavisi koliko dugo ideš auto putem a koliko gradom pa to ispadne kombinovana potrošnja. Opet nije isto bg ili ns ili neko selo. A kakav je na eko testu jel pada?
Odradio mi neki lik na sve cetri dizne kao na neki komjuter i neko minimalno odstupanje imaju..ne razumem se bas najbolje...sto se tice motora minimalno i podrhtavanje ali samo ujutro kada palim....i tada izbaci ponekad bas previse iz auspuha...a vozit cu kod nekog detaljno da pregleda i kaze sta treba...nema druge,,,

Remont ti je bolji od polovne dizne jer tad je dizna kao nova i ima parametre nove dizne.
Polovna moze da bude dobra ali je moras pre stvaljnja na motor testirati a obicno imaju neka odstupanja jer su polovne.
Za 4 polovne trazi se 200 eur a toliko bi mogle biti i reparacije...kad mi da polovnu pojma nemam jel ok ili nije...verovatno cu tako kao sto savetujes ima logike...

nisam strucnjak za dizele

ali mislim da su za te motore bolje stare varijante dizela

gusce i masnije

sto kaze mario sipaj neki aditiv za ciscenje uz sto bolje gorivo, mol, omv ili lukoil , ne znam ko ima bolji dizel

nek napise neko ko zna
Sipam svaki put onaj bolji dizel na omv pumpama.Kazu pumpadjie ne treba aditiv ako sipam bolji dizel.Sve sam probao ali ne gine mu servis dizni izgleda.

Odakle si možda neko može da preporuči pristojan servis za tu reparaciju dizni. Dule zna sve te majstore što remontuju pa nek preporuči nekoga?
Bb sam.ako neko zna kakve majstore koji korektno odrade da ne reklamiram za 2 dana dobrodosli saveti....nebitno gde su majstori u Srbiji...nagledao sam se svega i svacega ..za dobrog majstora mi nije tesko bilo gde,,,,ipak su dizne vazan faktor...Gde god odem uglavnom mi udaraju suplju pricu i sta cu bezim dok je vreme

Poslednja izmena:
Kolega mi je renovirao 20kom za Pola 1,6tdi mislim da je placao 70€ komad kod dobrog majstrora ali mislim da nije u Srbiji vec u RS ..Nesto je govorio da ih nema bas u Srbiji ali mozes da pitas Duleta on se sa tim problemom sisgurno susretao u Srbiji ..
Mogu da pitam tacno gdje ako te zanima za RS ..

Imas dobar i posten servis u Sremskim Karlovcima a vlasnik je,vid cuda,Dule.
Imaenjak radi posteno i ima najnovije masine u ulaze u posao a nece da prevari jer jednom sam imao neki problem sa auto tipa da je na dijagnostici prijavljivao veci pritisak u rejlu i ja odem do njega i ostavim auto i mogao je da mi kaze sta je hteo i ja bi kesirao a on me zove i kaze da su dizne odlicne i da nije do njih pa ce da otkrije dalje sta je i sutra javlja da je zamenio filter goriva jer je bio zacepljen i naplatio mi nov filter i proveru 4 dizne 5000 din a ja izvadim 50€ i onako srecan odvezem auto.
Od tada on je za mene broj 1 a i ranije kad su svi bosisti pricali kako je reont dizne za 1,5 DCi motor 120€ po komadu on je govorio od 40 do 120 u zavisnosti sta je otislo na dizni jer zasto nesto menjati ako je dobro.
Njegov broj je 0638137170.

Pozdrav svima. Imam sličan problem sa VW Polom 1.6TDI 2018god. Jutarnje paljenje je praćeno neravnomernim i bučnijim radom nekih 30-ak sekundi. Posle toga smiri rad a kad se ugreje radi skroz normalno. Ima li neko neku preporuku za servis dizni u Beogradu ili okolini?

Back