Rekreacija - simuliranje plivanja

VidarGof

Zainteresovan član
Poruka
226
Da li je to pravilna vezba i da li zaista moze da bude priblizna pravom plivanju? - Simuliranje plivanja sa tegovima(onih kucnih od 3kg)

Sta mislite o tome?

To sam slucajno poceo da radim i pomislio da mozda ima smisla. Mada do sada nisam videe/cuo nista slicno.

Rekreativac sam, volim plivanje, ali mogu da idem na bazen samo leti, pa ne bih da izgubim kondiciju preko zime :D

Nisam siguran na šta misliš, ali imaš vežbi sa indijskim palicama koje se uglavnom zanivaju na kruženju rukama sa indijskim palicama (u suštini kao bejzbol palice samo teže).. Ne vidim zašto se ne bi moglo raditi i sa tegovima.. Nisam siguran koliko se to odnosi na ono što ti želiš a to je valjda neka vežba koja zamenjuje plivanje a koju možeš raditi kući, ali u suštini može samo da ti koristi

Nisam radio, ali kada sam video da ih je Kristijan Tibodo pomenuo u knjizi kao neizostavan deo treninga (uz recimo kettlebell swing koji je fenomenalna vežba) rešio sam da iščitam nešto više o tome i možda ubacim u režim.. Ne izgleda mi nimalo naivno, barem ne nakon pola minuta vitlanja rukama, a izgleda mi i kao jako dobra vežba za zglob ramena..

Back