Rekonstrukcija Studentskog trga

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.319
prema najavama konacno treba uskoro da pocne posto je regulisan najveci problem a to je pitanje okretnice na studentskom trgu.

za sada se odustalo od paralelne izgradnje i podzemne garaze.

krece se sa arheoloskim ispitivanjima ispred zgrada 1 do 13

u zavisnosti sta ce se naci zavisi dalja sudbina samog trga.

ako se nadju vrednija arheoloska nalazista u planu je pravljenje muzeja na otvorenom sa podzemnim ulazima u dva ili tri nivoa.

ako se ne nadju vredja arheoloska nalazista gradice se garaza ispod njega.

u svakom slucaju bice zanimljivo.

Hebala ih okretnica, ceo taj plato bi trebao da bude zatvoren za bilo kakav saobraćaj.
Jedino mi Srbi stavljamo autobuske i tramvajske stanice na svakih 100 metara, jer smo gospoda, nismo naučili
da idemo peške.
tako i jeste planirano.
kad se sve zavrsi saobracaj se zatvara na trgu republike i eventualno ce samo ici elektricni bus preko vasine i studentskog trga do kalemegdana i dalje tadeusa koscuskog ulicom na 25. maj.
inace taj elektricni bus je vec pokrenut i nosi naziv linja 2

kad se sve zavrsi saobracaj se zatvara na trgu republike i eventualno ce samo ici elektricni bus preko vasine i studentskog trga do kalemegdana i dalje tadeusa koscuskog ulicom na 25. maj.
Pa već imamo tramvaj tuda.
S tim što bih ja stavio tramvajsku liniju od okretnice kod Beton hale do okretnice ispod zoo vrta i pustio neke ultra mega stare
tramvaje (naravno samo spolja stare) da voze tuda, čisto za turiste.
A sa Kališa žičara nizbrdo do Save i dovoljno.

S tim što bih ja stavio tramvajsku liniju od okretnice kod Beton hale do okretnice ispod zoo vrta i pustio neke ultra mega stare
tramvaje (naravno samo spolja stare) da voze tuda, čisto za turiste.

Nešto kao uspinjače u Lisabonu? Samo one su stare i spolja i iznutra, i mašine su im stare.

A sa Kališa žičara nizbrdo do Save i dovoljno.

Za uzbrdo ti treba žičara. Nizbrdo se, je li, sve kotrlja. Dobro to je ta jedna, ide u oba smera, nego samo kažem.

Nešto kao uspinjače u Lisabonu? Samo one su stare i spolja i iznutra, i mašine su im stare.
Pre kao oni tramvaji u San Francisku ili naše stare dvojke.

Za uzbrdo ti treba žičara. Nizbrdo se, je li, sve kotrlja. Dobro to je ta jedna, ide u oba smera, nego samo kažem.
Pa ako imaš žičaru sa Kališa, teško da može uzbrdo do Save.
I ja samo kažem...

prema najavama konacno treba uskoro da pocne posto je regulisan najveci problem a to je pitanje okretnice na studentskom trgu.

za sada se odustalo od paralelne izgradnje i podzemne garaze.

krece se sa arheoloskim ispitivanjima ispred zgrada 1 do 13

u zavisnosti sta ce se naci zavisi dalja sudbina samog trga.

ako se nadju vrednija arheoloska nalazista u planu je pravljenje muzeja na otvorenom sa podzemnim ulazima u dva ili tri nivoa.

ako se ne nadju vredja arheoloska nalazista gradice se garaza ispod njega.

u svakom slucaju bice zanimljivo.
Пронаћи ће, нема шансе да у сред града не нађу ништа.
Биће ту и Римљана, разног средњег века... Рекао бих да су и турски трагови загарантовани.

То је само да се "Пера, Мика и Жика" лично увере да је Београд миленијумима насељено место. Неуком не можеш објаснити, можеш само да му нацрташ испред носа.

А ко ће да цени шта је вредно а шта није... Ето ти материјала за протествотвање.

Pre kao oni tramvaji u San Francisku ili naše stare dvojke.

Pa ako imaš žičaru sa Kališa, teško da može uzbrdo do Save.
I ja samo kažem...

Ne znam kakvi su tramvaji u San Franciscu, nisam bio u Kaliforniji, samo Mid-West, Istočna obala i na Zapadnoj samo Seattle. Je li kao u Hong Kongu?

Naše stare dvojke su stare odasvud, a ne samo od spolja, ako su tzv Katice. A uspinjača je eventualno s pristaništa do Kalemegdana, a ne obrnuto. Jer kad stižeš u grad brodom, ti izlaziš na pristanište.

Пронаћи ће, нема шансе да у сред града не нађу ништа.
Биће ту и Римљана, разног средњег века... Рекао бих да су и турски трагови загарантовани.

То је само да се "Пера, Мика и Жика" лично увере да је Београд миленијумима насељено место. Неуком не можеш објаснити, можеш само да му нацрташ испред носа.

А ко ће да цени шта је вредно а шта није... Ето ти материјала за протествотвање.
Znaš kakve artefakte su rimske, keltske, od toga amfore i kovanice nalazili kad su sređivali Knez.
Pola toga, pokupili radnici kopači i ko zna gde su, možda i bacili, ko zna....kukali posle...uzeše radnici, pa gde set bili haha...na 2 metra vam Vakultet, ako ništa drugo...

Što se tiče tog poteza, ja se brate navikao na staru okretnicu : -' Onu pre, pre....
al dobro, svakako ne koristim i retko tuda idem, tako da mogu šta hoće, samo da nije nakazno u smislu estetike.....

Zemlja koja ne mari za svoja arheoloska bogatstva, ne mari ni za istoriju, i kako onda ocekivati da cemo preziveti
. . .
Neko odluči da postoji mogućnost da se tu nalaze arheološka bogatstva, zatvori kompletan saobraćaj, shebe 4 najvažnije
gradske linije,
dovuče bagere i 20 radnika i počne da raskopava centar grada?
Bez prethodnih ispitivanja, deregulacije saobraćaja odn. gradskog prevoza?
Za tvoju informaciju:
Zna se odavno da tu (najverovatnije) postoje vredna arheološka nalazišta, problem je kako početi iskopavanja u
centru grada, ne ide to od danas na sutra, potrebno je mnogo različitih studija.
Lako je kod tebe na selu, ovo je prestonica, strogi centar grada...

Poslednja izmena od moderatora:

Back