Rekonstrukcija krova

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Uskoro na zgradi treba da radimo rekonstrukciju krova.
Problem se pojavio u startu,naravno,pare su u pitanju.Treba da glasamo da li da placamo srazmjerno kvadraturi stana ili da samo iznos podijelimo na broj stanova.
Za moj stan je mala razlika,ali kod vecih se javlja bas drasticna razlika izmedju ova dva metoda.
Zanima me da li ko zna,da li je to nekako zakonski uredjeno ili sve moze kako se stanari dogovore.
Vec vidim da cemo tesko doci do dogovora.
Kada smo npr.kupovali kotao za grijanje,placali smo svi isto.
Ali ne znam da li to sad vazi i za krov?

Problem se pojavio u startu,naravno,pare su u pitanju.Treba da glasamo da li da placamo srazmjerno kvadraturi stana ili da samo iznos podijelimo na broj stanova.
Za moj stan je mala razlika,ali kod vecih se javlja bas drasticna razlika izmedju ova dva metoda.
Zanima me da li ko zna,da li je to nekako zakonski uredjeno ili sve moze kako se stanari dogovore.
Увек је то тако. Код мене, пре неких 20 година, требали да мењамо лифт. Они до трећег спрата кажу, не треба им, неће да учествују.
Реално, није исти кров изнад гарсоњере и трособног стана. Исто тако, они са нижих спратова могу рећи, нас не интересује кров?
Тешко је са нашим људима!

Davno dok sam zivio u zgradi placali smo mjesecnu pricuvu. Visina pricuve je ovisila o kvadraturi stana. Kod vas je drugacije koliko vidim i nemate pricuve. Ne znam kako cete se dogovoriti jer mislim da ce svako vuci na svoju stranu. Sretno.

Pa sta briga onog iz prizemlja sto onom na vrhu prokisnjava,nema logike da svako plati isto jer ne vredi svaki stan isto,pa onda neki penzioner i lovan,porodica i pojedinac,pa stanovi koji se izdaju,to u zgradi kazem uvek da je robija jer placas svasta za druge i to mnogo skuplje

Pa sta briga onog iz prizemlja sto onom na vrhu prokisnjava,nema logike da svako plati isto jer ne vredi svaki stan isto,pa onda neki penzioner i lovan,porodica i pojedinac,pa stanovi koji se izdaju,to u zgradi kazem uvek da je robija jer placas svasta za druge i to mnogo skuplje
По тој логици, ако мени цури канализација, боли ме уво за комшију испод, њему капље на главу а не мени?

Mi smo prosle godine placali preko racuna za stambenu zajednicu
Nama vodi zgradu profesionali upravnik
Citaj legalni lopovi
Naravno da od rekonstrukcije nista nije bilo :lol:
Inace od kad smo mi u toj zgradi, sto je 30 god, jedno 10x smo skupljali pare za krov, za liftive, za ovo ono... Treba li da napomenem da nista nije rekonstruisano

По тој логици, ако мени цури канализација, боли ме уво за комшију испод, њему капље на главу а не мени?
Vidi ispod mene su radili ceo stan i zapuse vertikalu kade,onda su tu morali da prebacuju na onu od wc solje svim stanovima,kad je dosao red na nas stan, to je bilo od tusiranja da curi komsiji 2 sprata ispod mene ,znaci da to nisu sjebali mene ne bi ni dirali,uglavnom pored tog izmestanja odvoda su mi celo kupatilo renovirali o svom trosku,celo,obaska sto je lose resenje sporo odlazi voda i cuje se,pa majstor zapusi wc pa poplava itd itd

Vidi ispod mene su radili ceo stan i zapuse vertikalu kade,onda su tu morali da prebacuju na onu od wc solje svim stanovima,kad je dosao red na nas stan, to je bilo od tusiranja da curi komsiji 2 sprata ispod mene ,znaci da to nisu sjebali mene ne bi ni dirali,uglavnom pored tog izmestanja odvoda su mi celo kupatilo renovirali o svom trosku,celo,obaska sto je lose resenje sporo odlazi voda i cuje se,pa majstor zapusi wc pa poplava itd itd
Ako se često dešava, zovite onog sa kamerom, bilo je slučajeva da je namerno prilikom gradnje u nekim zgradama ubacivao u taj odvod sve i svašta i daske i flaše.

Meni je nekako logično da svi treba podjednako da učestvuju bez obzira na kvadraturu ili sprat na kom žive. I onom na poslednjem i onom na drugom spratu taj krov isto treba. Ako se krov srnja, onaj na poslednjem će samo pre osetiti posledice ali recimo za 3 godine ili manje, će cela zgrada početi da se raspada i i onaj na drugom će da nagraba. Isto je kad se rade kanalizacije, lift i slično. Svima je potrebno jer žive pod istim krovom.

Nisi u pravu..U kupoprodajnom ugovoru stoji da si vlasnik i zajednickih prostorija,krova,lifta, okoline..i da si duzan da odrzavas.
U svemu treba svi da ucestvuju u popravkama.
Sad je pitanje razmjere samo.
I onom na prvom ne treba lift,ali duzan je da ga odrzava.

Davno dok sam zivio u zgradi placali smo mjesecnu pricuvu. Visina pricuve je ovisila o kvadraturi stana. Kod vas je drugacije koliko vidim i nemate pricuve. Ne znam kako cete se dogovoriti jer mislim da ce svako vuci na svoju stranu. Sretno.
Imamo i mi to tzv.zev.
Ali to je dovoljno za tekuce troskove.Za velike investicije nije.

Jesu to nedaće života u stanu. Ali ima i gore. Da vidite šta je cirkus kad se po selima asfaltira put.
Jedan kaže neće da da više od 50e jer on koristi taj put samo 100m a drugi po 3km.
Drugi da 2000din jer on ide samo kolima, neka ovi što imaju traktore i kamione daju više.
Treći da 1000din,kaže ne vredi, nema više.
Četvrti da 30e jer je dao najviše kad se radio vodovod
Peti da 50e jer on živi sam, ovi što ih ima šestoro u kući neka daju više.
Šesti da 3000din i kaže daće gajbu piva i prase.
I onda se pojavi neki sedmi koji odnekle pljune 10.000e i posle sledećih 20 godina faktički iebe sve ove ostale kako je on najviše dao i da nije bilo njega, nikad put ne bi bio urađen.

2012 godine kad su bili oni jaki snjegovi,prokisli su krovovi na svim zgradama.
I na nasoj.Tad je prokislo sa strane i komsijama u prizemlju i na nizim spratovima.
Znaci,krov stiti sve,ne samo one na vrhu.

U zgradi moje zaove u Nišu rekonstruišu krov, i plaćaju po kvadratu stana svi stanari, i vlasnici lokala u prizemlju zgrade.
I ja mislim da je logicnije po kvadratu.
Tako i kupujes i prodajes stan.

Poslednja izmena:
Mene zanima finansijski momenat.

Kako je pogodjen krov po kvadratu ili kako? I koja budala radi krov u februaru?
Jos jedna bitna stavka. Ako hoces da se majstori potrude, kuvajte im kafu ujutru i u 14h. Takodje poneko pivo i sokovi ali bez preterivanja, mislim na sokove zbog jetre.

Mi smo prosle godine placali preko racuna za stambenu zajednicu
Nama vodi zgradu profesionali upravnik
Citaj legalni lopovi
Naravno da od rekonstrukcije nista nije bilo :lol:
Inace od kad smo mi u toj zgradi, sto je 30 god, jedno 10x smo skupljali pare za krov, za liftive, za ovo ono... Treba li da napomenem da nista nije rekonstruisano
Kod nas je malo stanova...20.
Do sad smo imali zamjenu kotla od vecih investicija i dobro je sve proslo.

Nisi u pravu..U kupoprodajnom ugovoru stoji da si vlasnik i zajednickih prostorija,krova,lifta, okoline..i da si duzan da odrzavas.
U svemu treba svi da ucestvuju u popravkama.
Sad je pitanje razmjere samo.
I onom na prvom ne treba lift,ali duzan je da ga odrzava.

Imamo i mi to tzv.zev.
Ali to je dovoljno za tekuce troskove.Za velike investicije nije.
Bas sam u pravu,uvek su dolazili sa novim muzickim zeljama u kojima nikad nismo ucestvovali,a zasto,pa zato sto smo gledali svoja posla bez muzickih zelja

Mene zanima finansijski momenat.

Kako je pogodjen krov po kvadratu ili kako? I koja budala radi krov u februaru?
Jos jedna bitna stavka. Ako hoces da se majstori potrude, kuvajte im kafu ujutru i u 14h. Takodje poneko pivo i sokovi ali bez preterivanja, mislim na sokove zbog jetre.
Ma,ne radi se jos.Tek na ljeto.
Sad se vrsi samo finansijska konstrukcija.?
Svi hoce prvo pare, pa onda da rade,nista kreditiranje,ovo,ono.
Ne znam kako je pogodjen,ali kostace oko 11.000 eura.Toliko svi traze.

Bas sam u pravu,uvek su dolazili sa novim muzickim zeljama u kojima nikad nismo ucestvovali,a zasto,pa zato sto smo gledali svoja posla bez muzickih zelja
Nemas pojma,a pametujes na svaku temu.?

Poslednji sprat na foru uzmu neke potpise o nadogradnji,pa prodaju taj stan pa iznad naprave jos 2 tolika i tako skoro svaka zgrada nadje pametnjakovice lopove koji za njih loze stanare a onda dodje limunadica i kaze podjednako svi da se potpisu,to je za svacije dobro

A to je poenta a,evo ti primer iznad o kom si nesto cula

Poslednji sprat na foru uzmu neke potpise o nadogradnji,pa prodaju taj stan pa iznad naprave jos 2 tolika i tako skoro svaka zgrada nadje pametnjakovice lopove koji za njih loze stanare a onda dodje limunadica i kaze podjednako svi da se potpisu,to je za svacije dobro
Ja sam na poslednjem spratu.I kod nas nema nikakve nadogradnje i muljanja.
Govorim konkretno o mojoj zgradi,ne zanimaju me svi svjetski slucajevi.😉

Moze i drugacije.

Razmisljam da vam dam ponudu i da par hiljada eura podelimo deci u zgradi... ?

Ali za tako nesto bi morali imati podrsku svih stanara ali onda predsednik stanara ostaje bez svog dela kolaca i lokalni sns odbor ostaje bez svog dela kolaca.

Moze i drugacije.

Razmisljam da vam dam ponudu i da par hiljada eura podelimo deci u zgradi... 🙂

Ali za tako nesto bi morali imati podrsku svih stanara ali onda predsednik stanara ostaje bez svog dela kolaca i lokalni sns odbor ostaje bez svog dela kolaca.
Nisu kod nas ti na vlasti,a nemamo ni predsednika stanara.😂
Znam da ima svakakvog petljanja i muljanja,ali vjeruj da ovde sad niko ne daje ni banke dok se sve ne pretrese u sitna crevca.😀
Jednostavno,organizuje se sastanak i svi se dogovorimo uglavnom,mada nekad traje duze
taj dogovor.
Sad smo se dogovorili da svi ucestvujemo,a na sledecem sastanku cemo valjda odluciti o nacinu placanja.

Back