Rekli su o modi…

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Moda je igra koja nam dopušta da budemo ono što jesmo, ali i da se poigravamo sa raznim trendovima i stilovima, dajući svakoj našoj kombinaciji lični pečat. Nezavisno od toga da li smo obučeni po poslednjoj modi ili klasično – svi volimo izgledati lepo. Često vidimo citate poznatih modnih velikana poput: Coco Chanel, Versace, Yves Saint Laurenta ili Christiana Diora, i pomislimo kako su u pravu i kako je moda upravo to što oni kažu. Zato smo odlučili da istaknemo neke od najlepših citata o modi, a mozda vas baš neki od njih navede na razmišljanje o vama i vašem stilu. Rekli su o modi

DANI VERSAĆE :

“ Nemojte da dozvolite da vas moda i trendovi oblikuju, kontrolišu. Vi ste ti koji odeći dajete orginalnost, zato otkrijte ko ste i šta želite da vaša odeća govori o vama. „

djani-880x489.jpg
Djani Versaće

ALEKSANDAR VENG :

“ Svi mogu da se doteraju i obuku nešto glamurozno, ali ono što nas dizajnere najviše intrigira je autfit koji ljudi nose u neformalnim situacijama, kada šetaju psa, odlaze do prodavnice. „

aleks-veng.jpg
Aleksandar Veng

KOKO ŠANEL :

“ Ne razumem kako žena mogu izaći iz kuće bez da se malo dotera – ako zbog ničeg, onda iz pristojnosti. A potom, nikad ne znaš, možda baš tada ima zakazan sudar sa sudbinom. A najbolje je izgledati što je lepše moguće za sudbinu. „

koko-sanel-880x503.jpg
Koko Šanel

LAUREN HUTTON :

“ Moda je ono što vam se četiri puta godišnje od strane najboljih dizajnera servira, a stil je ono što izaberete da nosite. „

lauren.jpg
Lauren Hutton

VERA WANG :

“ Žena nikada nije seksipilna, ako se oseća neudobno u svojoj odeći ili obući. „

vera.jpg
Vera Wang

“Hodaj tako kao da tri muškarca hodaju iza tebe!” Oskar de la Renta

“Daj ženi prave cipele i osvojiće svet!” Merilin Monro

“Da bi neko bio nezamenljiv, uvek mora da bude drugačiji.” Koko Šanel

The best style quotes of all time 7 Najlepši citati: O modi i stilu

“Moda je prolazna, stil je večan.” Iv Sen Loran

“Nikada ne možeš biti nedovoljno doterana ili previše doterana ukoliko obučeš malu crnu haljinu.” Karl Lagerfeld

“Ko god da je rekao da novac ne može kupiti sreću, nije znao gde treba da ode u šoping!” Bo Derek

“Elegancija je jedina lepota koja nikada ne prolazi.” Odri Hepbern

“Volim to što sam žena, čak i u muškom svetu. Ako ništa drugo, muškarac ne može da nosi haljine, a mi možemo da nosimo pantalone.” Vitni Hjuston

“Volim da mi novac stoji na vidnom mestu: viseći u mom ormaru!” Keri Bredšou

“Ako ne možeš da budeš bolji od konkurencije, samo se obuci bolje!” Ana Vintur

“Žene se ne oblače zbog muškaraca! One se oblače zbog sebe same i naravno, zbog drugih žena. Kada bi se žene oblačile zbog muškaraca išle bi gole sve vreme.” Betsi Džonson

“Razlika između stila i mode je kvalitet.” Đorđo Armani

Giorgio Armani Najlepši citati: O modi i stilu

“Žena mora dve stvari: da bude classy i fabulozna!” Koko Šanel

“Stil je način da kažete ko ste, a da ne morate ni da progovorite.” Rejčel Zoi

“Moda bi trebalo da bude put za beg, a ne put za ropstvo.” Aleksandar Mekvin

“Ja ne dizajniram garderobu, već snove.” Ralf Loren

“Ja ne pravim modu. Ja sam moda!” Koko Šanel

“Ne mogu da se koncentrišem u ravnim cipelama.” Viktorija Bekam

“Garderoba neće da promeni svet, žene koje je nose hoće.” En Klejn

“Kada imate nedoumicu, obucite crvenu boju!” Bil Bles

“Oduvijek sam vjerovao da poenta mode nije samo ućiniti žene ljepšima, već dati im sampouzdanje i učiniti ih sigurnijima u sebe", Yves Saint Laurent

"Kupujte malo, birajte dobro i napravite sami!”, Vivienne Westwood

"Jedina prava elegancija je ona u glavi, ako imate to, sve ostalo izvire upravo iz toga", Diana Vreeland

"Najbolje stvari u životu su jeftine, one druge najbolje su jako ipak jako skupe", Coco Chanel

Coco Chanel citat
Coco Chanel citat
"Nitko ne može biti niti over-dressed niti underdressed s malom crnom haljinom", Karl Lagerfeld

"Nemojte mariti za trendove, ne dopustite da moda vama vlada. Odlučite što ste i tko ste, što želite i izrazite to pomoću odjeće koju odjevate i načina na koji živite", Gianni Versace

1. "Svako od nas ima stil - samo treba da ga pronađemo." Diane von Furstenberg

2. "Vaša odeća predstavlja način da se predstavite svetu, naročito sada, kada komunikacija postaje tako brza. Moda je instant jezik. " Miuccia Prada

3. "Morate imati stil. Pomaže da se popnete uz stepenice. Pomaže da ustanete ujutru. To je način života. Bez toga nisi ništa. I sada ne govorim o veličini i broju odeće." Diane Vrieland

"Tokom godina sam shvatio da je najvažnija stvar u vezi haljine, žena koja je nosi." Yves Saint Laurent

. "Stil je jedina stvar koju ne možete kupiti. Ne zavisi od vrste torbe koju imate, od brenda ili cene. Stil je odraz naše duše, to je emocija. " Albert Elbaz

"Sposobnost dobro obučene osobe ne zavisi od broja odeće. Ovo je pitanje harmonije i zdravog razuma." Oscar de la Renta

"Ne pratite trendove. Nemojte dozvoliti modi da vas kontroliše. Odlučite ko ste i šta želite da izrazite kroz odeću i način života." Gianni Versace

"Svi mogu da se obuku lepo za posebnu priliku, ali zanimljivo je kako se ljudi oblače običnim danima". Alexander Wang

. "Stil je način da pokažete sve o sebi, a da ništa ne kažete". Rachel Zoe

"Uvek pronalazim lepotu u čudnim, nesavršenim stvarima. One su mnogo interesantnije." Marc Jacobs

"Najbolje stvari u životu su besplatne. Druge najbolje stvari su veoma skupe." Coco Chanel

"Možete imati sve, ako se pravilno obučete za to što želite." Edith Head

– Mode blijede, stil je vječan – Yves Saint Laurent

– Niko nije pretjerano odjeven, ili pretjerano neodjeven ukoliko nosi malu crnu haljinu – Karl Lagerfeld

– Ko god je rekao da novac ne može kupiti sreću, taj nije znao gdje kupovati – Bo Derek

– Elegancija je jedina ljepota koja nikad ne blijedi – Audrey Hepburn

– Dizajniram za ženu koja sam željela biti, ženu koja sam bila do određenog stepena i ženu koje još uvijek u djelićima ima u meni – Diane Von Furstenberg

– Volim biti žena, čak i u muškom svijetu. Na koncu, muškarci ne mogu nositi haljinu, a mi možemo nositi pantalone – Whitney Houston

– Moda nije nešto što egzistira samo u haljinama. Moda je u nebu, na ulici, moda ima veze sa idejama, načinu na koji živimo, šta nam se događa – Coco Chanel

– U teškim vremenima, moda je uvijek nečuvena – Elsa Schiaparelli

– Volim svoj novac tačno tamo gdje ga vidim – visi u mom ormaru – Carrie Bradshaw

– Najteža stvar u modi nije da ste poznati po logu već da ste poznati po silueti – Giambattista Valli

– Ako ne možete biti bolji od svoje konkurencije, onda se oblačite bolje od nje – Anna Wintour

– Modno osviještena žena nosi odjeću, nju ne nosi odjeća – Mary Quant

Back