Reklamacija robe u nike prodavnicama

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Da li neko zna ko je vlasnik nike šopova po srbiji.Roba loša raspadne se nakon par meseci i neće ni da zamene ni novac vrate.Robu šalju na proveru u jugoinspekt(drzavna firma)gde stancaju odgovore "neadekvatno odrzavanje i korćenje"!A patike nisu jeftine.Deluje da nike šop ima dil sa jugoinspektom jer mi se to desilo 2 put.Ili je jugoinspektorat neovisan?Ako neko ima iskustva da podelimo.Rupa u patikama ali ne hebu zivu silu.Ili ja preterujem pa mi zbog krivog stopala nastala rupa?Patike nisam koristio za trcanje već hodanje.

Prilozi

• IMG_20230210_161049.jpg
    IMG_20230210_161049.jpg
    75,6 KB · Pregleda: 89
Da li neko zna ko je vlasnik nike šopova po srbiji.Roba loša raspadne se nakon par meseci i neće ni da zamene ni novac vrate
naravno da nece.
nosio si i to je posledica nosenja a ne kvaliteta materijala.
to se moze desiti ako ti je patika nesto veca pa "klapara" dok hodas pa se "lize" materijal ili ako ti je neki deo na peti malo isturen .. moj drugar tako na svakoj patici napravi rupu jer mu je peta blago ispupcena i nije standardnog oblika i "udara" u patiku i kida to platno.

jel rupu imas na obe?

naravno da nece.
nosio si i to je posledica nosenja a ne kvaliteta materijala.
to se moze desiti ako ti je patika nesto veca pa "klapara" dok hodas pa se "lize" materijal ili ako ti je neki deo na peti malo isturen .. moj drugar tako na svakoj patici napravi rupu jer mu je peta blago ispupcena i nije standardnog oblika i "udara" u patiku i kida to platno.

jel rupu imas na obe?
Rupa je na desnoj a noge i stopala su mi ok bio sam kod lekara.Hvala ti drug za sugestiju ali pete normalne.Svakako da je nastala usled nošenja jer su patike kineski krs Ili turski 3 kategorije.Imam još 5 pari raznih cipela i 10 godina nikakve rupe.
Ove za par meseci aut.Mora da je Vučić vlasnik nike šopa.Tu ništa ne možeš.Imam informaciju da nikome nisu odobrili na 100 reklamacija.Iako je reklamacija po srpskom zakonu(jadnog li zakona)2 godine moraš izbegavati drzavne prodavnice...nike,tehnomanije i slično.U praksi kad reklamiraš su arogantni i prava đubrad.Žališ se ma hebe im se.Brate 2 godina je garancija .Nije 3 meseca.

Ajde da se uozbiljimo malo.Žalite se i obuća ide na vestačenje(jugoinspektoratu)koji odobrava kvalitet obuće u Srbiji.Istom tom inspektoratu prodavnica šalje obuću na uvid nakon oštećenja.U 1000 slučajeva je odgovor negativan.Naravno jer su prodavci zaštićeni i u dilu sa inspektorima.Moj slučaj nebitan.Ok imam kriva stopala hahaha.Idete na privatno vestačenje platite 20 eur i ljudi neovisni kazu da se reklamacija prihvata.Opet ne možete ništa.To vam ne daje pravo ni da vam vrate novac ni zamene patike,staklo,jaknu bilo sta.Tuzite bagru opet ništa .Dodjete na sud u 1000 slučajeva 998 odbijenih i 2 reda radi odobre.Tako je svuda.Kupite nov auto pokvari se!Hebe im se.Ako idete u dokazivanja na sudu u minusu ste milion dinara.

Kompanije ce i kod nas poceti da poštuju prava potrošača tek kada budu morali plaćati više milionske odštete.Problem je u tome sto se to u Srbiji nece dogoditi nikada.I samim tim uvoze nekvalitetnu robu vrednu 1000 din koju prodaju za 15 puta ili 25 puta visoj ceni.Zasticeni su od strane drzave ko beli medvedi.Tamo negde izvan Srbije su mozda malo razumniji ako je zakon za takve stvari cvrst i stabilan.

Rupa je na desnoj a noge i stopala su mi ok bio sam kod lekara.H
cim rupe nisu na obe, znaci da ti je na jednoj nozi peta malo drugacija i pri tome ne mislim na deformitete, dovoljno je da malcice, neprimetno iskace i da pravi problem te vrste..
na primer meni je prst do palca duzi od palca (pricam o nozi) i meni tu nekad ume da se napravi mali zuljic na njemu i sad treba da pricam kako su cipele nekvalitetne?

i samo ne znam kako si uspeo da pokusas da zamenis cipele posle tri meseca kad ti za to treba racun..ti cuvas racune od patika mesecima? :eek:

Tako je drug imam sve racune i svuda se civilizovano dogovorimo ako postoji problem.Jedino u nike sopu(vucic vlasnik)ne moze.Vidi napisah ti da mi se to desilo jedino na ovim nike patikama.
Ja cuvam racune jer je 2 god garancija a to sto oni prodaju krs robu nije moj problem.
Ali kazem ti zasticeni su da su se cele raspale ne bi mi zamenili za druge.Dosta ljudi poznam isti problem.Ne daj boze u nike sopu reklamirati.Naravno nikad vise patike ili bilo koju robu u Srbiji kupovati.Sve je to veliko sranje koje traje mesec dana!!!Nisam jedini koji sam nahebao u nike prodavnicama.Rupe po djonovima nisu hteli zamenit odlepljivalo se svuda.Nikom!
A cene im ko necije penzije.Sto onaj napisa gore ko ti kriv sto kupujes tamo.

Back