Рекетирање удовица погинулих украјинских војника

Poruka
9.345
****NE ZNAM DA LI SAM NEŠTO GORE U ŽIVOTU PROČITAO****
I OVO JE NAROD ZA KOJI SE EU ZALAŽE DA POBEDI?!***
PRAVI HAZARI!

https://www.politika.rs/scc/clanak/538174/ukrajina-udovice-reket

Рекетирање удовица погинулих украјинских војника​

У Одеси је ухапшен заменик команданта Националне гарде који је од породица изнуђивао 10 одсто од државне накнаде за погинуле војнике
677z381_iznuda-Ukrajina.jpg

Привођење заменика команданта батаљона Националне гарде у Одеси због изнуде (Фото: Твитер)
Сваки рат па и овај у Украјини носи са собом мноштво нечасних дела, како на ратишту, тако и у позадини. Добро је докле год се покушава да се стане на пут корупцији и малверзацијама, а украјинска страна управо то ради. Прошле недеље је у Одеској области ухапшен официр Националне гарде Оружаних снага Украјине због тога што је изнуђивао новац који од државе добијају удовице и породице погинулих бораца. Како је објавила украјинска „Страна” приведен је заменик команданта батаљона Националне гарде и то у тренутку док је примао прву траншу од 150.000 гривни, што је нешто више од 3.800 евра. Али овај износ је био само део тражене суме од 10 одсто државне надокнаде која се исплаћује удовици националног гардисте који је погинуо у Мариупољу.
Према изворима „Стране”, у агенцијама за спровођење закона службе безбедности су и раније добијале притужбе о изнуђивању „десетине” од породица погинулих војника и забележена су најмање четири таква случаја.

С обзиром на то да су исплате за смрт војника у просеку око 10 милиона гривни (што је непуних 255.000 евра) у зависности од броја чланова породице, официр је тражио по милион гривни, односно око 25.000 евра, од сваке породице.
Приликом плаћања сахране у случају погибије војника Оружаних снага Украјине у борби, војне јединице морају да обезбеде велики број докумената. На пример, на висину исплата знатно утиче околност да ли је погинулом војнику, нареднику или официру издато „борбено наређење”. Ако није, онда се смрт сматра последицом ван фронта и износ је знатно умањен. Такође, у финансијским одељењима јединица често се врше провере исплата, не само за сахране, него и за рањавања, борбене додатке, одмор и слично.

Ето бар неко стварно, искрено брине за квалитет живота породица палих украјинских војника.

А то си ти, Барњињишњикофф.

ukrajinci su nam isto braća, kao i rusi
ali HAZARI nam očigledno nikome nisu braća.
otimati udovicama posmrtninu koju su dobile od države?

pa koje to NEBIĆE može da radi?
samo neko ko je PRODAO DUŠU eto ko...

Ето бар неко стварно, искрено брине за квалитет живота породица палих украјинских војника.

А то си ти, Барњињишњикофф.
шта се губиш
одмах улазиш у неку агресију као да ћеш да некако девалвираш/дискредитујеш причу

Poslednja izmena:
Ispravno je primetio da vas ne zanima blagostanje ukrajinskog naroda, nego Glupa medijska satanizacija svakog ko ne voli "Muzichmare" 🤮🤮
Војници, који се суочавају са корупцијом и изнудама, кажу да подношење пријава против претпостављених не даје никакав резултат. Штавише, често након притужби војника, претпостављени почињу да их „притискају” и „каче” им оптужбе за непоштовање наређења, неовлашћено одсуствовање и друге прекршаје. Војници, који су говорили под условом да им се не спомињу имена, наводе да им се упућују претње као што је да ће граната „случајно” експлодирати у њиховој близини. Ваши војници ће вам судити

Војници, који се суочавају са корупцијом и изнудама, кажу да подношење пријава против претпостављених не даје никакав резултат. Штавише, често након притужби војника, претпостављени почињу да их „притискају” и „каче” им оптужбе за непоштовање наређења, неовлашћено одсуствовање и друге прекршаје. Војници, који су говорили под условом да им се не спомињу имена, наводе да им се упућују претње као што је да ће граната „случајно” експлодирати у њиховој близини. Ваши војници ће вам судити
Ne znam, ja mislim ipak ne. Jer vojnici, koji se suočavaju sa korupcijom i iznudama, kažu da podnošenje prijava protiv pretpostavljenih ne daje nikakav rezultat. Štaviše, često nakon pritužbi vojnika, pretpostavljeni počinju da ih „pritiskaju” i „kače” im optužbe za nepoštovanje naređenja, neovlašćeno odsustvovanje i druge prekršaje. Vojnici, koji su govorili pod uslovom da im se ne spominju imena, navode da im se upućuju pretnje kao što je da će granata „slučajno” eksplodirati u njihovoj blizini. Vaši vojnici će vam suditi

Ispravno je primetio da vas ne zanima blagostanje ukrajinskog naroda, nego Glupa medijska satanizacija svakog ko ne voli "Muzichmare" 🤮🤮

Проводе већ годину дана скарличући од среће кад виде слику Украјинца разнесеног неком противтенковском ракетом и сл. Још најбоље ако је видео снимак, па га гледају бескрајно како лети кроз ваздух без главе.

А онда "знаш, ја јако бринем како је сад малом Миколи, његовом сину".

Каква копиладија.

Проводе већ годину дана скарличући од среће кад виде слику Украјинца разнесеног неком противтенковском ракетом и сл. Још најбоље ако је видео снимак, па га гледају бескрајно како лети кроз ваздух без главе.
мислиш као кад је твоја колегиница @Tvin Konza оргијала око руса умрлих од ковида

или је то друго и ја то не разумем

мислиш као кад је твоја колегиница @Tvin Konza оргијала око руса умрлих од ковида

или је то друго и ја то не разумем
Ali posle ne pišem kako me pogađa situacija ruskih udovica.

Naprotiv, šaljem im pesme kako je izdisanje njihovih najdražih bilo kao branje jutarnjih višanja

****NE ZNAM DA LI SAM NEŠTO GORE U ŽIVOTU PROČITAO****
I OVO JE NAROD ZA KOJI SE EU ZALAŽE DA POBEDI?!***
PRAVI HAZARI!

https://www.politika.rs/scc/clanak/538174/ukrajina-udovice-reket

Рекетирање удовица погинулих украјинских војника​

У Одеси је ухапшен заменик команданта Националне гарде који је од породица изнуђивао 10 одсто од државне накнаде за погинуле војнике
Bitno je da ce ih zakon kazniti, a pogledaj ovu reklamu za prodaju zivota na ruskoj drzavnoj televiziji...Prodas zivot za Ladu...To je ta vojska...

Korupcija kao i kod nas... Ukrajina je jedna od najkorumpiranijih zemalja Evrope a bila je i pre rata...
Далеко пре почетка Сукоба,добрих 20 година раније.
Што је нека Територија,Поднебље више сјебано- ту већи Уплив и Профит извлаче западни демонократори.

Што се неки Рус,Кинез,Индус није сетио да додатно извлачи Профит и хушка Народ на неке ратове?
Једноставно.
Јер ИСТОЧЊАЧКИ БРАТ ,није западњак!

А РУС,памти..памти СВЕ за разлику од Србина,просечног!
РУС Вам није заборавио оне лабораторије Бајденовог сина биолошошких Отрова на самом почетку Сукоба!
Рус има све доказе,локације,узорке....

сви ћете се лелујате,ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ,
Рус има спремљена ЛАСА за Вас,да окончате Ваше бедне Животе као у филмовима ЏОн Вејна.

Back