Reinkarnacija nacije, pitanje :Kako ?

• Začetnik teme Začetnik teme vuda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bas se nesto razmisljam ,na koji nacin bi se moglo ostvariti jedistvo stranaka ,blokova ,interesa nacionalnih manjina i interesnih zona u Srbiji.....

Amerika posle gradjanskog rata je to uspela...mada joj u zadnje vreme bas i ne uspeva,
Putin je uspeo da skupi u nacionalni interes i kapitaliste i socijaliste ,da pomiri vise manje istorijske
suparnike sve za radi zajednickog nacionalnog interesa...

Sta mislite kako bi tako nesto moglo da pocne u Srbiji i na koji nacin ?
(mozda je to jedno od resenja u buducnosti ,ako nas dotle ne pojede MRAK)

:???::):D:cmok::idea:

Da bi mogao da se reinkarniras, moras prvo da umres.
:whistling::sad2:

Problem je u narodu. Stranke samo koriste tu situaciju.
Srbiji bi trebala nestranačka - exspertska vlada.
Poznajem dosta izuzetnih umova , profesora, koji imaju zdrav razum, ogromno znanje i iskustvo, patriote...
A nisu ni u jednoj stranci.

Potpisujem.

Istovremeno se pitam, po ko zna koji put, kako smo to dopustili da politika i političari (kvazi) preuzmu primat u svim oblastima života u Srbiji.

A ovo što kažeš da ima izuzetnih ljudi, to je tačno. Naravno nisu ,,članovi,,. I ne trebaju biti. U politiku je otišao i kurta i murta, i polupismeni, i sa govornom manom, i svakakvi -samo ne talentovani ljudi. Oni koji to jesu, a udju u politiku, potpuno se izgube u lavirintu beskrupuloznosti, amaterizma, netolerancije itd.itd. Na kraju pucaju po šavovima, ogadi im se sve, a ako nemaju stomak za te bljuvotine, beže glavom bez obzira.

Neće pametni ljudi da se mešaju sa budalama, plaše se da drugi ne bi uvideli razliku...

Reinkarnacija nacije, pitanje :Kako ?

da bi se nesto reinkarniralo, mora prvo da umre....elem, kada odumre srBski narod, zbog nekih pticijih gripova, sida, persida, ili jednostavno , zbog svoje gluposti......onda se sticu uslovi da se reinkarnira, kao kolonije puzeva golaca......ili nekih slicnih pametnijih oblika zivota, od ovog koji je postavio ovako glupav naslov:dash:

Bas se nesto razmisljam ,na koji nacin bi se moglo ostvariti jedistvo stranaka ,blokova ,interesa nacionalnih manjina i interesnih zona u Srbiji.....

Jaka država. Uredjena država. Korigovanje zakona, tako da nije moguće postojanje sitnih kokošarskih stranaka, koje su se izlegle iz već postojećih. Podići cenzuse. Ograničiti mogućnost izbora jednih te istih nekoliko puta. Uvesti princip samofinansiranja političara u kampanjama, bez učešća budžeta (sam finansiraš svoju kampanju). Odgovornost za poIitičke greške i kazne za odgovorne. I mnogo, mnogo toga...

Znači - NIKAD!

Mada, naslov teme je stvarno obeshrabrujući. Nismo još umrli, a kad' ćemo - ne zna se...

da bi se nesto reinkarniralo, mora prvo da umre....elem, kada odumre srBski narod, zbog nekih pticijih gripova, sida, persida, ili jednostavno , zbog svoje gluposti......onda se sticu uslovi da se reinkarnira, kao kolonije puzeva golaca......ili nekih slicnih pametnijih oblika zivota, od ovog koji je postavio ovako glupav naslov:dash:
Umeš ti i mnogo bolje i žešće .
Reinkarnacija je religiozni pojam. Toga nema u biologiji. Ni kod puževa golaća. Jednostavno kod mnogih insekata se čekaju povoljni uslovi i onda dođe do explozije umnožavanja.
Ako mi kao narod čekamo "povoljne uslove", da bi se preporodili i umnožili - okasnićemo sigurno. Ipak nismo bube.

Jaka država. Uredjena država. Korigovanje zakona, tako da nije moguće postojanje sitnih kokošarskih stranaka, koje su se izlegle iz već postojećih. Podići cenzuse. Ograničiti mogućnost izbora jednih te istih nekoliko puta. Uvesti princip samofinansiranja političara u kampanjama, bez učešća budžeta (sam finansiraš svoju kampanju). Odgovornost za poIitičke greške i kazne za odgovorne. I mnogo, mnogo toga...

Znači - NIKAD!

Mada, naslov teme je stvarno obeshrabrujući. Nismo još umrli, a kad' ćemo - ne zna se...
"Jaka država" je pre svega ekonomski i privredno jaka. U te ne spadamo.
Za "uređenu državu" treba i uređen i svestan narod. I tu smo tanki.
NIKAD ne reci - NIKAD. To je pesimistički, i ako, možda, i tačno.
Nada (bi trebalo) da umre poslednja...

"Jaka država" je pre svega ekonomski i privredno jaka. U te ne spadamo.
Za "uređenu državu" treba i uređen i svestan narod. I tu smo tanki.
NIKAD ne reci - NIKAD. To je pesimistički, i ako, možda, i tačno.
Nada (bi trebalo) da umre poslednja...

OK - hipotetički i pesimistično. Stalno kupovanje vremena je rasprodaja budućnosti. Zvuči loše, al' treba biti spreman.

Davno je umrla nada kada je naša politička scena u pitanju. Metastaza sitnih interesa i sujete. Ako dođe do reinkarnacije, u šta ćemo se pretvoriti u nekom od života?

PS Nisam spominjala Srbiju kada sam rekla jaka i uređena država. Da bi postala takva, prvo treba da umre i da se ponovo rodi. Tako Srbi stvaraju svoje države. Na grobljima istorije.

OK - hipotetički i pesimistično. Stalno kupovanje vremena je rasprodaja budućnosti. Zvuči loše, al' treba biti spreman.

Davno je umrla nada kada je naša politička scena u pitanju. Metastaza sitnih interesa i sujete. Ako dođe do reinkarnacije, u šta ćemo se pretvoriti u nekom od života?

PS Nisam spominjala Srbiju kada sam rekla jaka i uređena država. Da bi postala takva, prvo treba da umre i da se ponovo rodi. Tako Srbi stvaraju svoje države. Na grobljima istorije.
Hrišćanin sam i ne verujem u reinkarnaciju. Nikakvu, pa ni u narodnu.
Više bi mi odgovarao termin - preporod.
Ipak, ja se još uvek nadam da šanse ima i gledam u natpis na tvom avatu.
Jedino me pomalo strah biološkog sata. Nismo ni gavrani , ni kornjače...

Bas se nesto razmisljam ,na koji nacin bi se moglo ostvariti jedistvo stranaka ,blokova ,interesa nacionalnih manjina i interesnih zona u Srbiji.
nase stranke imaju na prvom mestu STRANACKE a ne drzavne interese... zato i ne mogu da se dogovore ni o cemu. i idu ispod svakog nivoa, usporavajuci nas ionako traljav tempo razvoja.

sve ovo nema veze sa pojmom reinkarnacija... sto neko rece, da bi se nesto reinkarniralo, mora prvo da umre... skroz naskroz :)

Hrišćanin sam i ne verujem u reinkarnaciju. Nikakvu, pa ni u narodnu.
Više bi mi odgovarao termin - preporod.
Ipak, ja se još uvek nadam da šanse ima i gledam u natpis na tvom avatu.
Jedino me pomalo strah biološkog sata. Nismo ni gavrani , ni kornjače...

Ne bih ni ja ovako govorila da mi je 25. Ali - nije...U pravu si - preporod je adekvatan izraz. Ali meni se ogadio radi silnih zajmova za preporod Srbije.

DETINJSTVO: privredna reforma, stabilizacija, kriza, zemlje u razvoju

MLADOST: sankcije (nepravedne i ničim izazvane), federacija, konfederacija, raspad, agresija, patriote i izdajnici

ZRELOST: demokratski izbori, tranzicija, integracija, pridruživanje, nezavisnost, suverenitet, pregovori

Nije da ne verujem. Nema se vremena.

Ne bih ni ja ovako govorila da mi je 25. Ali - nije...U pravu si - preporod je adekvatan izraz. Ali meni se ogadio radi silnih zajmova za preporod Srbije.

DETINJSTVO: privredna reforma, stabilizacija, kriza, zemlje u razvoju

MLADOST: sankcije (nepravedne i ničim izazvane), federacija, konfederacija, raspad, agresija, patriote i izdajnici

ZRELOST: demokratski izbori, tranzicija, integracija, pridruživanje, nezavisnost, suverenitet, pregovori

Nije da ne verujem. Nema se vremena.
Ne bih ni ja ovako govorio da mi je 35. Ali nije...

Želim ti laku noć i lepe snove.

Chinjenice ,chinjenice........

Kako je citav svet kao jedan zivi organizam ,podlozan je vecitim konstantnim promenama.
Gde se mi sad nalazimo?
Jedna malena karika u lancu ,koju pokrecu velike svetske sile ,naravno u njihovom interesu.
Sudeci po dogadjajima u sadasnjem vremenu ,dolazi do perioda radikalnijih promena u svetu
od kojih ni mi ne mozemo biti izuzeti.
Odraz ovakve globalne situacije ,se manifestuje i na nasoj unutarnjoj politickoj sceni......
Sve ovo bi mi obicni smrtnici ,trebali posmatrati (u kontekstu) izmedju redova ,pa ce nam
biti jasnije.
Drugim recima ,na neki nacin u odredjenom vremenskom periodu ,mali narodi ne mogu uticati na svoju sudbinu ,odnosno vrlo malo ,jedino je stvar KAKO CEMO PRIHVATITI (morati).

Sta mislite o tome ?

Back