Tijanini roditelji ugrozili zivote mnoge dece!

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Reg

Elita
Poruka
24.712
.............................Nataša je sa Reom, koja je tada bila beba, 2010. pravo iz zagrebačke sigurne kuće pobegla u Srbiju. I tada i sada, ona je formalno, odlukom zagrebačkog opštinskog suda, imala starateljstvo nad detetom dok se ne završi brakorazvodna parnica. Pobegla je od nasilja u porodici....................

Njen advokat Vladimir Marinkov objasnio nam je da je sve sada na Ministarstvu pravde i VSS, kojima su podnete prijave protiv sudije Ilića, i traženo je da se izvrši nadzor nad njegovim radom zbog nezakonitog postupanja:

- Ako bi zahtev bio odobren, izvršenje bi bilo odloženo i došlo bi do neke vrste preispitivanja postupka i obnove. I dalje verujemo da je sudija flagrantno prekršio zakon jer je izvršnim rešenjem sud naložio da majka mora da obezbedi povratak deteta u Zagreb, a ne da joj se devojčica oduzme. Robertu, ocu devojčice, nijednom odlukom nije dato pravo da preuzme Reu.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-da-drzava-i-dalje-cuti#.Ulw9P4Rtc80.facebook

Ako je verovati prici, srpski sudija je dete, s kojim je majka pobegla u sigurnu kucu, vratio ocu nasilniku koji zivi u Zagrebu. Zagrebacki sud joj je dodelio starateljstvo nad detetom zbog nasilja u porodici, dok se ne zavrsi brakorazvodna parnica, a sprski sudija je vraca ocu posle tri godine.

E dakle, nema nam spasa, definitivno.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-da-drzava-i-dalje-cuti#.Ulw9P4Rtc80.facebook

Ako je verovati prici, srpski sudija je dete, s kojim je majka pobegla u sigurnu kucu, vratio ocu nasilniku koji zivi u Zagrebu. Zagrebacki sud joj je dodelio starateljstvo nad detetom zbog nasilja u porodici, dok se ne zavrsi brakorazvodna parnica, a sprski sudija je vraca ocu posle tri godine.

Држава не ћути. Суд је донео одлуку у име народа (државе).

Извршни органи (на које реина мајка вероватно мисли) не би смели да се мешају у рад судова.

Одлуку је контролисао и другостепени суд.

Mislim da tu nisu bitne ni nacija, ni država, nego je riječ o sudiji kretenu.

Држава не ћути. Суд је донео одлуку у име народа (државе).

Извршни органи (на које реина мајка вероватно мисли) не би смели да се мешају у рад судова.

Одлуку је контролисао и другостепени суд.

Njen advokat Vladimir Marinkov objasnio nam je da je sve sada na Ministarstvu pravde i VSS, kojima su podnete prijave protiv sudije Ilića, i traženo je da se izvrši nadzor nad njegovim radom zbog nezakonitog postupanja:

- Ako bi zahtev bio odobren, izvršenje bi bilo odloženo i došlo bi do neke vrste preispitivanja postupka i obnove. I dalje verujemo da je sudija flagrantno prekršio zakon jer je izvršnim rešenjem sud naložio da majka mora da obezbedi povratak deteta u Zagreb, a ne da joj se devojčica oduzme. Robertu, ocu devojčice, nijednom odlukom nije dato pravo da preuzme Reu.

Ne znam o kakvom drugostepenom sudu pricas, ja citam da je protiv sudije podneta krivicna prijava zbog nezakonitog delovanja i da, ukoliko Ministarstvo i VSS budu reagovali, izvrsenje se obustavlja, i nekako, ne znam zasto, verujem u njenom advokatu.

Mislim da tu nisu bitne ni nacija, ni država, nego je riječ o sudiji kretenu.

Pa.. ja takodje to mislim. Ako se razvodi zbog nasilja u porodici, ako je pre toga bila s detetom u sigurnoj kuci, da li postoji normalan ili nepodmicen sudija koji ce oduzeti starateljstvo majci i dodeliti ga ocu koji je mlatio majku do te mere da je primljena u sigurnu kucu.

Strasno. Nije uopste bitno da li je u pitanju Zagreb ili Zajecar, bitan je podatak da sudija dete vraca budali i siledzdiji.

Ne znam o kakvom drugostepenom sudu pricas, ja citam da je protiv sudije podneta krivicna prijava zbog nezakonitog delovanja i da, ukoliko Ministarstvo i VSS budu reagovali, izvrsenje se obustavlja, i nekako, ne znam zasto, verujem u njenom advokatu.

Другостепени Суд је суд коме се неко жали на неку пресуду. Дакле, реина мајка се жалила, у више наврата, и последњи пут је другостепени суд рекао да је судија Илић исправно поступио. Дакле, њега је већ неки старији судија (старији по функцији) контролисао.

Против судије није поднета кривична пријава већ је та пријава обично тужакање које неки адвокати чешће корист, неки не а у овом случају очекују притисак јавности на Министарство правде и ВСС. ВСС неће сигурно попустити али Министарство правде, с обзиром да је препуно политичара (и то лоших СНС политичара) можда и попусти под притиском јавности. То може мало да одужи поступак али коначна одлука тешко да ће битно да се измени (не знам појединости конкретног случаја, ово причам из онога што се појављује у медијима)

Оно што ми знамо о овом конкретном случају је оно што су нам новинари представили и интерпретирали.

За разлику од нас, судија је имао списе предмета пред собом, гомилу документације, сведочења, извештаја, затим је имао правне прописе и на основу тога је донео своју одлуку. Реина мајка се жалила, и другостепени суд је ценио одлуку.

Баш зато што ми о овом случају знамо мало а судије знају пуно, требало би са резервом да критикујемо поменутог судију.

Другостепени Суд је суд коме се неко жали на неку пресуду. Дакле, реина мајка се жалила, у више наврата, и последњи пут је другостепени суд рекао да је судија Илић исправно поступио. Дакле, њега је већ неки старији судија (старији по функцији) контролисао.

Против судије није поднета кривична пријава већ је та пријава обично тужакање које неки адвокати чешће корист, неки не а у овом случају очекују притисак јавности на Министарство правде и ВСС. ВСС неће сигурно попустити али Министарство правде, с обзиром да је препуно политичара (и то лоших СНС политичара) можда и попусти под притиском јавности. То може мало да одужи поступак али коначна одлука тешко да ће битно да се измени (не знам појединости конкретног случаја, ово причам из онога што се појављује у медијима)

Inace, cenis i da je izmisljena i tesko dokaziva prica da je zena bila u sigurnoj kuci i da sudije i pored toga donose presudu u korist oca?

Pravno gledano, moguce da si u pravu, ne znam, ali ako u celoj prici postoji zrno istine o porodicnom nasilju, jedino logicno objasnjenje je da su sudije podmicene, inace, ko bi, u suprotnom, presudio ovako.

Оно што ми знамо о овом конкретном случају је оно што су нам новинари представили и интерпретирали.

За разлику од нас, судија је имао списе предмета пред собом, гомилу документације, сведочења, извештаја, затим је имао правне прописе и на основу тога је донео своју одлуку. Реина мајка се жалила, и другостепени суд је ценио одлуку.

Баш зато што ми о овом случају знамо мало а судије знају пуно, требало би са резервом да критикујемо поменутог судију.

Da živimo u nekoj normalnoj državi gde su sudije dužne da sude po zakonu,i gde će biti brzo osudjeni ako to nerade,pa i da poverujemo u gore navedenu priču.
Svako ko je imao nesrecu da ima posla sa njima,zna kakva su to banda,i da su im samo pare važne... Paraziti obični koji žive na tudjoj nesreći.

- - - - - - - - - -

Inace, cenis i da je izmisljena i tesko dokaziva prica da je zena bila u sigurnoj kuci i da sudije i pored toga donose presudu u korist oca?

Pravno gledano, moguce da si u pravu, ne znam, ali ako u celoj prici postoji zrno istine o porodicnom nasilju, jedino logicno objasnjenje je da su sudije podmicene, inace, ko bi, u suprotnom, presudio ovako.

Možda su išli po onome da će samo luda žena da se uda za krvnika svog naroda i da nije sposobna da gaji to dete...

Sud u Zagrebu je dodelio dete njoj, sa tim da omoguci ocu tri puta nedeljno da vidja cerku sto je nekako nezamislivo .Zena tudjn u Hrvatskoj, najverovatnije bez nepokretne imovine i kao majka tada tek rodjene cerke samim tim bez mogucnosti zaposlenja odlucuje da se sa cerkom vrati u Srbiju sto je i ocekivano ali bez saglasnosti suda . To je ta zackoljica zbog cega joj nas domaci sud oduzima dete bez konsultacije centra za socijalni rad,hladno birokratski sve po slovu "zakona"a iskljucuje sve druge okolnosti.Jedna od tih okolnosti je da otac nasilnik ni jedan jedini put nije dosao u Srbiju da vidi cerku, mada mu to pravo nije bilo uskraceno
Naravoucenije,buduce majke Srpkinje gledajte sa kim lezete u krevet,ako nije iz vaseg plemena i vase vere eto vama po svoj prilici problema

Sud u Zagrebu je dodelio dete njoj, sa tim da omoguci ocu tri puta nedeljno da vidja cerku sto je nekako nezamislivo .Zena tudjn u Hrvatskoj, najverovatnije bez nepokretne imovine i kao majka tada tek rodjene cerke samim tim bez mogucnosti zaposlenja odlucuje da se sa cerkom vrati u Srbiju sto je i ocekivano ali bez saglasnosti suda . To je ta zackoljica zbog cega joj nas domaci sud oduzima dete bez konsultacije centra za socijalni rad,hladno birokratski sve po slovu "zakona"a iskljucuje sve druge okolnosti.
Naravoucenije,buduce majke Srpkinje gledajte sa kim lezete u krevet,ako nije iz vaseg plemena i vase vere eto vama po svoj prilici problema

Pa ko mu je branio da tri puta nedeljno dolazi u Srbiju da vidja dete?

Pa ko mu je branio da tri puta nedeljno dolazi u Srbiju da vidja dete?

a ne lutku,sud u Zagrebu je morao njoj da dodeli dete, ali je ona imala obavezu da omoguci ocu da vidja dete tri puta nedeljno i to u Zagrebu sto je najblaze receo bez veze.Ocekivalo se da ona sa detetom bude u Hrvatskoj kao samohrana majka bez zaposlenja i verovatno resenog stambenog pitanja.Ona je takoreci morala da napusti Hrvatsku a to se smatra kidnapovanjem.Dovedena je u situaciju da napusti Hrvatsku sa cerkom,da je podnela zahtev da dete povede sa sobom u Srbiju , sud u Zgrebu bi joj najverovatnije oduzeo dete ako nije u situaciji da ga izdrzava u Hrvatskoj.Naravno nasi sudovi nista od toga nisu uzeli u obzir i epilog je poznat

Otela je dete za to joj treba suditi,ja to jedino vidim u celoj prici.

I jedini si u pravu.
Nataša je ukrala ličnu kartu svom 20 godina starijem mužu, inače hrvatskom "redarstveniku", falsifikovala odobrenje da se dete odvede u inostranstvo ( potrebna saglasnost oba roditelja) i počinila kidnapovanje.

Spinuje se da joj je hrvatski sud dodelio dete što nije istina nego su joj dali na staranje dok se ne okonča postupak uz uslov da otac ima pravo da viđa ćerku.

Najluđe od svega, "naivna devojčica" iz Ljiga nije primetila ni da joj je muž hrvatski "redarstvenik" koji je "dragovoljno" pucao po Srbima 90-ih, nije primetila ni da je ćaknut u glavu, nije primetila da se iselila iz Srbije, udala pred hrvatskim matičarem, krstila dete u katoličkoj crkvi, dala mu hrvatsko ime a nekako joj je promaklo i da je kidnapovanje deteta nedozvoljeno i u Srbiji i Hrvatskoj i Zambiji.

Ništa ona, naivna i zelena nije primetila a onda se dovukla nazad i rekla "Srbijo pomagaj...tako što ćeš prekršiti sve moguće zakone i izvaditi me iz bule koju sam sama napravila".

A onda neki kliču "Srpska maaajka", "Nezakonita presuda"...a u stvari upravo je "Srpska maaaaajka" pogazila sve i izabrala ludaka pa još ustašu, bavila se falsifikovanjem itd.

Najodvratnije od svega je ženu "redarstvenika" i majku Hrvata nazvati srpskom "maaaajkom".
Lud narod, protiv sebe rade

I jedini si u pravu.
Nataša je ukrala ličnu kartu svom 20 godina starijem mužu, inače hrvatskom "redarstveniku", falsifikovala odobrenje da se dete odvede u inostranstvo ( potrebna saglasnost oba roditelja) i počinila kidnapovanje.

Spinuje se da joj je hrvatski sud dodelio dete što nije istina nego su joj dali na staranje dok se ne okonča postupak uz uslov da otac ima pravo da viđa ćerku.

Najluđe od svega, "naivna devojčica" iz Ljiga nije primetila ni da joj je muž hrvatski "redarstvenik" koji je "dragovoljno" pucao po Srbima 90-ih, nije primetila ni da je ćaknut u glavu, nije primetila da se iselila iz Srbije, udala pred hrvatskim matičarem, krstila dete u katoličkoj crkvi, dala mu hrvatsko ime a nekako joj je promaklo i da je kidnapovanje deteta nedozvoljeno i u Srbiji i Hrvatskoj i Zambiji.

Ništa ona, naivna i zelena nije primetila a onda se dovukla nazad i rekla "Srbijo pomagaj...tako što ćeš prekršiti sve moguće zakone i izvaditi me iz bule koju sam sama napravila".

A onda neki kliču "Srpska maaajka", "Nezakonita presuda"...a u stvari upravo je "Srpska maaaaajka" pogazila sve i izabrala ludaka pa još ustašu, bavila se falsifikovanjem itd.

Najodvratnije od svega je ženu "redarstvenika" i majku Hrvata nazvati srpskom "maaaajkom".

dru-rea_620x0.jpg

Deca iskoristila povod da pobegnu iz škole a ko zna, možda se "pojave na Dnevnik!" ;)

I neka neko javi onoj maloj u prvom redu ( levo od uprepodobljene velike Srpkinje - supruge hrvatskog "redarstvenika") da se ne "Ne damo" piše odvojeno.

- - - - - - - - - -

To sto su prognali blize milion Srba, Srbiji ne znaci nista, vratice im jednog!!!

I treba da im vrate njihove.
Uostalom, ovde se radi o detetu a ono ima i svog hrvatskog oca i hrvatsku domovinu a Srbija ima svoju decu na koju treba da misli.

Poginuli rudari ostavili šestoro siročadi
www.novosti.rs/vesti/naslovna/hroni...890-Poginuli-rudari-ostavili-sestoro-sirocadi

Poslednja izmena:
I jedini si u pravu.

Ključne reči u ovom skoru !

Sećam se ovog njenog slučaja još od prošle godine i ma koliko bolećiva bila iz razloga što je nevino dete u pitanju ne vidim gde je tu greška sudije koji je samo konstatovao pravni deo .?

Nisam pravnik i ne znam kako bi dalje trebalo , na pr. da se ponovi suđenje, iznesu novi validni dokazi itd. i da se cela ta presuda preinači u korist majke i da li je sve to uopšte moguće da i ovde ne bi bilo odštetnog zakona milionče evra/dolara sa našeg računa pa posle qq lele šta nas snađe k'o sa onim balvanom Miladinom.

Ta žena je imala 30 godina i kada se udavala za tog hrvatskog balvana , znala je gde odlazi i sa kakvim ološem ima posla , a mogla je da pretpostavi kako sa takvima završava.

Između njega i nekog domaćeg kriminalca mrtva trka , svi su oni isti , jedina razlika što je domaći krimos možda emotivniji u smislu da joj na sve mane ne dodaje i mržnju zbog nacionalnosti koja je ovima u genima.

Meni nije žao ni onih koji odu kod njih na letovanje pa zapate neko zlo, prebijanje , štete na automobilima i sl. jer su sami birali i znali i gde idu i kod kakvih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back