Registracija vozila skuplja 90 evra

Registracija nije skupa -Male su nam plate.

registracija je skupa. tj preskupa i skuplja je 10 do 100 puta nego bilo gde drugde u evropi

na primer u svedskoj registracija mercedesa ML dzipa kosta 300 evra. To je nekih 10tak % prosecne svedske mesecne plate .

prosecna srpska plata je 300 evra a najjeftinija registracija bice kao cela prosecna plata tj tih 300 evra

dok ce registracija za ML-a kostati 2100 evra to jest 7 srpskih plata mesecnih

u poredjenju sa svedskom to je kao da svedjanin placa registraciju auta 21.000 evra godisnje ili 7 svojih prosecnih plata. to znaci da je ovaj porez 70 puta najmanje veci u srbiji nego u svedskoj koja je poznata kao zemlja sa prilicno visokim porezima

Evo sta se placa: osiguranje, administrativna taksa (1400din.), komunalna taksa (1000din.), javni putevi (650din. a ipak placamo putarinu), fond za zastitu zivotne sredine (445din.), budzet R Srbije (3710din.)

Moram te ispraviti zaboravio si najbitnije.Pla ca se i porez na upotrebu automobila.
Pa sad mene zanima da li mu to dodje nesto kao rentiranje sopstvenog auta?
Jel mi drzava kupila auto pa mi ga oporezuje?
i da....porez na upotrebu iznosi 4555 din.pa sad ti vidi!

Pa to im dodje kao neki porez na suksuz. Kao, kad imas pare da se luksuziras (vozis), onda ima da platis. Ko nema para, on nema ni auto. Ja mislim da se oni vodi ovakvim principom. Problem je u tome sto je drzava nasa opljackana i iscedjena maksimalno, pa moraju da nalaze razne nacine da nam uzmu svaki dinar iz dzepa.

Nije problem drzava,problem su ljudi sto su dovoljno glupi da trpe svakakve gluposti.
A inace drzavica je prepametna cim je nasla 10000000000 nacina da nas dere.Pa bre stvarno preterase koliko puta placas jednu istu stvar?
Ako placamo taksu za puteve zasto onda naplacuju OPET putarinu???Sta ja ustvari placam.....
Jednu istu stvar vise puta???
Drzavica pametnica.........OPET!!!!!

Pa to im dodje kao neki porez na suksuz. Kao, kad imas pare da se luksuziras (vozis), onda ima da platis. Ko nema para, on nema ni auto. Ja mislim da se oni vodi ovakvim principom. Problem je u tome sto je drzava nasa opljackana i iscedjena maksimalno, pa moraju da nalaze razne nacine da nam uzmu svaki dinar iz dzepa.

ma kakav luksuz... pa autobusi su uvek prepuni, jedva mozes i uci u njih, da ne pominjem uzasnu infrastrukturu i odsustvo metra.. Sta trebas da se guras da ne mozes da dises u busu svaki dan kad ides na fakutltet/posao?! Neka hvala. A ovi lopovi neka dizu i dizu, sto oni vise dizu to ja imam veci motiv da odem odavde, a i siguran sam ostatak stanovnistva koji ima sansu, a da ne pominjem smanjenje nataliteta zbog ovakve politike. Glup smo mi narod, mnogo glup.

Back