Registracija po novom bice po VREDNOSTI automobila a ne po kubikazi kao do sad!

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/zb...stracija-vozila-na-osnovu-vrednosti-a/shkyv3r

vise o svemu ovde

Uskoro ce se registracija tj od narodne godine placati prema vrednosti vozila a ne prema kubikazi

Prvo su ukinuli zabranu prodaje alkohola noću ( iako je Saobraćajna iznela podatke da je zabrana spasila mnoge živote! ) , sada podstiču uvoz raspalih džipova bez kočnica pa da pijandure mogu efikasnije da smrde, zagađuju i usput ubiju nekoga uletanjem u suprotnu traku i slično.

NapreDNO, nema šta

- - - - - - - - - -

Ali s druge strane - za koju godinu će opet dići porez na kubikažu, ekološke takse itd ( kao što je jedino razumno ) pa će biti dosta džipova za "sakupljače sekundarnih sirovina".

porez na luksuz bi trebao postojati samo na vozila skuplja od 20 hilj evra

postenije je oporezovati na osnovu vrednosti nego na osnovu kubikaze

sada je recimo veci porez za auto 2,4 od 20 god vrednosti 500 evra nego za vozilo 1.1 od godinu dana vrednosti 10000 evra

na osnovu kataloske vrdnosti , po srednjoj tarifi za to vozilo

pa ako je recimo megan 2004 procenjen od 186 do 320 hilj da osnova bude 250 hilj

1 posto poreza i 2,5 hilj je ok

porez na luksuz bi trebao postojati samo na vozila skuplja od 20 hilj evra

postenije je oporezovati na osnovu vrednosti nego na osnovu kubikaze

I jedno i drugo.

Zašto oni što zagađuju kao dva automobila, ne bi duplo i platili ?

Ako živi na vrh čuke u 3 pm, onda nek jaše magarca ili nek plati debelo za terenca - zagađivača.
Uostalom, ovo i jeste privremena finta a posle će opet da razrežu porez po kubikaži kad se iznenada "sete ekologije i zdravlja"

Poslednja izmena:
I jedno i drugo.

Zašto oni što zagađuju kao dva automobila, ne bi duplo i platili ?

Ako živi na vrh čuke u 3 pm, onda nek jaše magarca ili nek plati debelo za terenca - zagađivača.
Uostalom, ovo i jeste privremena finta a posle će opet da razrežu porez po kubikaži kad se iznenada "sete ekologije i zdravlja"

vise zagadjuje turbodizel od 1600 kubika nego terenac sa motorom benzinskim od 5000 kubika

Ljudi pogresno misle da ugljen dioksid je gas koji zgadjuje.

To jednostavno nije tacno. Ugljen dioksid je neutralan gas ima ga na tone u atmosferi i sami ga pijemo kroz gazirana pica.

Zagadjivaci kod automobila su cadj i nitro-oksid , gas bez moje i mirisa koji izaziva najteze oblike raka.

A cadj izaziva astmu i druge bolesti , zagusenje pluca itd.

Ja bi podrzao da merilo registracije bude ekologija jer 99% ovih dizel krseva i trovacnica na tockovima sa skinutim dpf filterima ne bi mogli da posluze ni za sta drugo osim za uzgoj zivine.

Ja poredjenja radi vozim sva vozila na autogas i samim tim moja vozila prolaze najstroze ekoloske standarde

vise zagadjuje turbodizel od 1600 kubika nego terenac sa motorom benzinskim od 5000 kubika

Ljudi pogresno misle da ugljen dioksid je gas koji zgadjuje.

To jednostavno nije tacno. Ugljen dioksid je neutralan gas ima ga na tone u atmosferi i sami ga pijemo kroz gazirana pica.

Zagadjivaci kod automobila su cadj i nitro-oksid , gas bez moje i mirisa koji izaziva najteze oblike raka.

A cadj izaziva astmu i druge bolesti , zagusenje pluca itd.
Ma bre benzinski motori ispustaju ozon i vitamin C. Mogu da služe i kao zamena za banjski vazduh.

Nisam ja ljubitelj dizela, nego što manjeg zagađenja. Benzinac kubikaže taman koliko treba ( nikome ne treba više od 1,6L max ) , poželjno na plin. Kome je život dosadan, a vazduh mu dobar dok se kroz njega vidi - nek ide ili na lečenje ili na ratište a ne da smrdi i zagađuje.

Plinadžijama registraciju treba i oprostiti ( ali im prvo zapečatiti benzin ubrizgavanje /ulaz) .

Ja bi podrzao da merilo registracije bude ekologija jer 99% ovih dizel krseva i trovacnica na tockovima sa skinutim dpf filterima ne bi mogli da posluze ni za sta drugo osim za uzgoj zivine.

Ja poredjenja radi vozim sva vozila na autogas i samim tim moja vozila prolaze najstroze ekoloske standarde

Svaka cast ako je tako, ali i dalje ostaje pitanje nepotrebno velike kubikaže.

..a i vazduh će da bude nekako gušći :mrgreen:

Dovoljno što i sada voze bez katalizatora, još treba da za sitne pare puste uvoz i registraciju krševa od 2 - 3 000 kubika.
Pijano, bahato, primitivno - eto zagađenja, eto saobraćajki i mrtvih
Jeste tako,ima dosta ludaka na putu,ali ima tu i dobrih vozaca koji ce odrzavati dobro auto da ne dodje do tolikog zagadjenja.Nemci su sada pustili u izvoz polovnih vozila na Balkan,koja kod njih vec ne smeju da se koriste.

Ma bre benzinski motori ispustaju ozon i vitamin C. Mogu da služe i kao zamena za banjski vazduh.

Nisam ja ljubitelj dizela, nego što manjeg zagađenja. Benzinac kubikaže taman koliko treba ( nikome ne treba više od 1,6L max ) , poželjno na plin. Kome je život dosadan, a vazduh mu dobar dok se kroz njega vidi - nek ide ili na lečenje ili na ratište a ne da smrdi i zagađuje.

Plinadžijama registraciju treba i oprostiti ( ali im prvo zapečatiti benzin ubrizgavanje /ulaz) .

Svaka cast ako je tako, ali i dalje ostaje pitanje nepotrebno velike kubikaže.

benzinski motori ispustaju takodje cadj i nitro okside ali u daleko manjoj meri nego dizelasi

Drugo najmanje zagadjuju ubedljivo benzinci na autogas i metan jer su produkt sagorevanja ova dva gasa vodena para i ugljen dioksid .

Zato npr u EU skoro svi autobusi sada idu na metan oni su dizel izbacili gde god su mogli

Sto se tice kubikaze ona nije nepotrebna vec neophodna da bi se taj veliki i tezak auto pokrenuo.

na zalost ne moze da se pokrene auto od skoro 2 tone sa motorom od 1300 kubika a jos manje natera da ide uzbrdo po npr snegu

A koji to auto ima dve tone?
Sta mislis zasto Ford Mondeo postoji i u verziji sa 1600 kubika?
Zasto kad je to preslabo i nece da se popne uz brdo?:D
Pa zato sto ima ljudi kojima ubrzanje ne predstvlja zadovoljstvo i hoce da se voze jeftinije jer imaju manju potrosnju i nece ulaziti u rizicna obilazenja nego c prvo da ukljuce mozak na koji ce se prvenstveno osloniti a ne na mogucnosti auta.
Pogledaj Ford C-MAx koji se radi u verziji sa 1.0T motorom.
I to je glupost jel da?

A koji to auto ima dve tone?
Sta mislis zasto Ford Mondeo postoji i u verziji sa 1600 kubika?
Zasto kad je to preslabo i nece da se popne uz brdo?:D
Pa zato sto ima ljudi kojima ubrzanje ne predstvlja zadovoljstvo i hoce da se voze jeftinije jer imaju manju potrosnju i nece ulaziti u rizicna obilazenja nego c prvo da ukljuce mozak na koji ce se prvenstveno osloniti a ne na mogucnosti auta.
Pogledaj Ford C-MAx koji se radi u verziji sa 1.0T motorom.
I to je glupost jel da?

da znam to

ali velik auto + mali slabasan motor je em lose po sam auto em lose po vozaca jer mozes da nastradas negde kad krenes u preticanje a auto nece da povuce

Moj drugar je vozio Opel Astru 1.4 karavana pa mu crkao motor . Sada vozi Opel Signum sa 2.0 i nema problema.

pa da

ostaje prva opcija

mesto 3 luksuzne grupe bice 7 luksuznih grupa od 1150 kubika pa do 7000 kubika ce sve biti luksuz

S tim sto ce ovima sto su do sada uzivali u voznji auta sa motorima manjim od 2000 kubika debelo da poskupi registracija, a ovima preko 2000 kubika ce da pojeftini

Tako da ce da bude razlika u registraciji koju god kubikazu da vozis nekih 100-200e

Cilj je da naprave sistem da ti se ne isplati da registrujes na invalida , a opet da dajes pare u budzet

A da bi se to postiglo registracija ce se kretati od 400-600e

Vec ako je preko 600e svakom se isplati da registruje na invalida

- - - - - - - - - -

A vozila koja su od 1600 do 2000 kubika ce nikim cudom da upadnu u kategoriju koja ce,VIDI ČUDA,da poskupi!
Zivi bili pa videli!
Kako su oni to mudro osmislili da oni kojih je najvise jos vise placaju!
Lopine!

da tako je

Vama koji vozite od 1150 do 2000 kubika ce ove Vuciceve haraclije da odvale klempu po usima da se samo pusite

Ima da vas rebnu tako da necete znati gde vam je dupe a gde glava

A radovali ste se kad su uveli da klempave i pljackaju nas sto imamo vozila sa motorima preko 2000 kubika

A ja sam vam pricao da ce te uskoro i vi doci na red. Jer sto se jedna kategorija povecava tipa vozila ispod 2000 cm a druga opada, to je budzet na gubitku , i pre ili kasnije vlast ce to da nadomesti otimanjem od onih kojih ima najvise a to su ovi sto voze od 1000-2000 cm

Isto ce da urade i za motore siguran sam

Cilj svega: povecanje prihoda u budzetu po osnovu registracije vozila da bi se vracali krediti MMF-u

Vidis dule da je onaj lik iz ministarstva na B92 komentarima sto je pisao da ce biti 7 luksuznih grupa po kubikazi bio u pravu

Poslednja izmena:

Back