al bundy
Legenda
- Poruka
- 64.033
eh ko da mi to ne znamoВероватно ће тако и да буде, него је Тихи пожурио да покаже своје знање из економије![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eh ko da mi to ne znamoВероватно ће тако и да буде, него је Тихи пожурио да покаже своје знање из економије![]()
Pa nisam nigde napisao da je posteno,nije posteno da se toliko placa,rekoh vec u mom prvom postu da su trebali da stave neku granicu ili da stave automobile u sekcije po godinama tako da onaj sto ima auto 25 godina ili starije da plati manje nego onaj sto ima kola koja su samo nekoliko godina stara.Ja se u to totalno slazem.
Za ovo moram da se slozim sa tobom. Mada sam cuo da ce napraviti neke tabele sa umanjenjima po godistima, al aj da vidimo da li je to tacno....burazeru svugde se porez placa na VREDNOST VOZILA , VREDNOST a ne na kubikazu .
eto moj drug ne zaradjuje vise od 300 evra i ima taj auto od 1000 evra kupio ga pre 2 godine, i sad njemu za taj auto treba 2000 evra da ga registruje ?
tebi je to normalno?
da covek radi 6 meseci da ne jede nista , da ne pije nista, samo da plati porez na upotrebu auta starog preko 30 godina?
jesi ti doveden ?
Вероватно ће тако и да буде, него је Тихи пожурио да покаже своје знање из економије![]()
plati pa vozi.... kolko ce li onaj marko miskovicev da plati za ferari od 8 litara ili za novi q7 čedica....
Za ovo moram da se slozim sa tobom. Mada sam cuo da ce napraviti neke tabele sa umanjenjima po godistima, al aj da vidimo da li je to tacno....
Treba udariti po usima ove sto voze aute od 1-3 a preko 2500ccm a ne nekog jadnika koji vozi auto preko 2000ccm, a star je od 20-30 god. a svaki, illi skoro svaki takav auto je bolji od ovog njihovog kragujevackog punta. Nije normalno da za bmw 1988-o platis reg 57000 , a za bmw 2008 god. sa istom jacinom motora, platis 65000 din. Ovo je moj konkretan primer.
covece OVO JE USVOJENO OVAKO KAKO JESTE
Nikakvih promena nece biti
Imas na sajtu dunav osiguranja kalkulator pa sam vidi auto od 3000 kubika star 20 godina kosta 72.000 din registracija , a star 5 godina kosta 92.000 din
sad posto je ovo usvojeno kostace za ovaj 20 godina star 170.000 a za ovaj 5 godina star jedno 200.000 din
Ovaj primer sto sam ja naveo je pre ovoga, tj. u redovnom stanju, mada je tzv. porez na upotrebu motornih vozila, tzv. seseljeva taksa koja datira jos sa kraja 90-ih, a to ovi nisu hteli da ukinu, pa su sad jos i povecali tu taksu na luksuz, kako je oni zovu.
Usput, taksa za auto koji je 1988 sa 3000ccm i 145 kw je 52863.00 dinara.
http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Info_za_registraciju&Itemid=56
Aman covece, ne povecavaju celu sumu tokom registracije, samo stavku "porez na upotrebu motornog vozila", tacnije onu najskuplju, mada je i to mnogo i direktno ce da me pogodi jer vozim auto sa 2.5.motorom.nikad oni to nisu hteli da ukinu nego su sad jos tu taksu povecali za PUTA TRI
ko sto si reko taksa je za auto star 20 godina 53.000 din a sobzirom da je sad posle danasnje odluke vlade poskupela za tri puta to znaci da ce taksa da bude 155.000 din!
Aman covece, ne povecavaju celu sumu tokom registracije, samo stavku "porez na upotrebu motornog vozila", tacnije onu najskuplju, mada je i to mnogo i direktno ce da me pogodi jer vozim auto sa 2.5.motorom.
Ja jos prodao onaj bmw od 3000ccm da se resim propasti i registracije, kad ono....![]()
pa ja sam to i rekao.
povecavaju POREZ NA UPOTREBU MOTORNOG VOZILA PUTA TRI
I lepo sam ti naveo 2 primera i ispada da ako se poveca taj porez na upotrebu motornog vozila za tri puta ukupna registracija automobila bice od 170.000 do 200.000 dinara u zavisnosti od godista vozila.
Aman covece, ne povecavaju celu sumu tokom registracije, samo stavku "porez na upotrebu motornog vozila", tacnije onu najskuplju, mada je i to mnogo i direktno ce da me pogodi jer vozim auto sa 2.5.motorom.
Ja jos prodao onaj bmw od 3000ccm da se resim propasti i registracije, kad ono....
Ovu stavku povecavaju samo
![]()
Nije, sad je konkretno za moj auto oko 32-33 hiljade, a sa povecanjem ovim ce biti oko 55 hiljada, ako bude bas ovako.
Ко има кола с тол'ко кубика, нек и плаћа, таквима је то ионако сића.NAMET NA LUKSUZ - U skupštinu će biti upućen i zakon kojim će se značajnije oporezovati vozila snažnija od 2.000 kubika. Porez na ove automobile uvećan je tri puta i iznosi od 37.000 do 155.000 dinara.
S druge strane, Vlada je odlučila da izjednači fizička i pravna lica u razrezu poreza na automobile, i to tako što će za firme stopa biti umanjena. To će, prema proceni ministarke Dragutinović, pojeftiniti rate svima koji su nabavili automobile putem finansijskog lizinga.
Na sličan način oporezovaće se i čamci duži od 15 metara, avioni, ali i splavovi, koji danas služe kao restorani i kafići.
Od 1. maja plaćaćemo i već zaboravljeni porez na telefonske impulse, i to u iznosu od 10 odsto.
http://www.novosti.rs/code/navigate...st=143298&title_add=Državi manje, svima lakše
----------
ovi su bas odlepili
Trenutno najskuplja registracija automobila jeste automobila od 2700 do 3000 kubika i cena registracije nekog vozila starog 5 godina navedene kubikaze motora iznosi ovoliko u ovom trenutku:
Cena obaveznog osiguranja Vašeg vozila od autoodgovornosti sa svim taksama i porezom iznosi:
Osiguranje:
15.323,70 din.
Porez na upotrebu vozila:
65.960,00 din.
Takse (Jav. put., komun. i administ.):
7.010,00 din.
Eko-taksa:
283,00 din.
92.239,35 din.
ako je tacno da ce se porez na upotrebu vozila povecati za 3 puta to znaci da ce za ova vozila kostati 155.000 din koliko se navodi u tekstu ili mozda cak 180.000 din ako se zaista porez na upotrebu vozila uveca za 3 puta?
To znaci da ce registracija vozila od 3000 kubika kostati fantasticnih 2000 evra godisnje.
Da li su ovi sa vlasti normalni ? Nije mi jasno dal oni stvarno ocekuju da ovo neko plati?
registracija od 2000 evra![]()
Ко има кола с тол'ко кубика, нек и плаћа, таквима је то ионако сића.
Ти си стварно жешће пролупао.tako je baba devojko od 40 leta ,
sve su to goli burzuju i KULACI , neprijatelji naseg proleterijata i revolucije koji nece da podele ono sto imaju sa lopovima iz vlasti mamu im kulacku
Evo primer jednog ultra burzujskog auta vrednosti 1000 evra starog 29 godina
Mercedes W123 popularna stodvaestrojka sa dizel motorom od 3000 kubika
![]()
Ovom kulaku i neprijatelju naseg superhika Borisa Tadica , ne samo da treba naplatiti porez od 2000 evra za upotrebu ovog ultra modernog, novog , super ocuvanog vozila starog samo 29 godina , nego mu treba po mogucstvu i uzeti i jedan bubreg. Jer sta ce mu 2 bubrega kad i onako moze da zivi sa jednim - a drzavi trebaju pare pa bi se oduzimanjem nepotrebnih bubrega kod gradjana i prodajom istih dobrano mogao napuniti nas demokratski budzet![]()
Ti nisi normalan!
Moj drug ima Mercedesa 1978 godine sa motorom od 2998 kubika taj auto ne vredi citav 1500 evra .
Evo trenutno koliko kosta registracija za njegov auto:
Cena obaveznog osiguranja Vašeg vozila od autoodgovornosti sa svim taksama i porezom iznosi:
Osiguranje:
12.904,50 din.
Porez na upotrebu vozila:
39.576,00 din.
Takse (Jav. put., komun. i administ.):
7.010,00 din.
Eko-taksa:
1.697,00 din.
63.601,65 din.
Sobzirom da ce porez na upotrebu vozila biti povecan za 3 puta to znaci da ce ortaka auto vrednosti 1000 evra kostati za registraciju fantasticnih 144.000 dinara![]()
DAL DA SE SMEJES ILI DA PLACES?![]()
![]()
Ти си стварно жешће пролупао.
ja pricam za ove sto imaju auto od 3000 kubika a ti imas od 2500 kubika.
njima je za novija vozila porez na upotrebu vozila 155.000 din + ostatak to ti je preko 2000 evra
Mislis da nece i ovde u skorije vreme primjenit isto,to je trebalo i prije jer zna se ko vozi takva auta, kad je imao odvojit vise od 50000 E za auto mislis da mu je problem registrovat a ovi sto voze starija auta vjerovatno ce se uzeti u obzir starost auta.nista brate prebacis se u Republiku Srpsku tamo registracija 500 evra , za razliku kupis pasos + licnaju i tadiceve ustase mogu da te povuku za patku![]()
Cena registracije opada s godinom starosti. Auto tako mlad i te kubikaže ionako je skup do neba, pa ko je imao da ga kupi...Trenutno najskuplja registracija automobila jeste automobila od 2700 do 3000 kubika i cena registracije nekog vozila starog 5 godina navedene kubikaze motora iznosi ovoliko u ovom trenutku:
:
Tako je...Imali smo temu.