Registarske (smešne) tablice

NI...GO (Nišlije, NAPREEEED, DAAAAJ GAAAAS) :mrgreen:

NI...GR ( GGGGRRRRRR......čuvajte se od MENE, MAKNITE SVI) :kletva:

NI...KI (Baš cool ime)

NO...LE ( kome mu ovo da prosreći?)

Obaveštenje:

Od sada vozači - početnici dobijaju posebnu plavu nalepnicu sa ćiriličnom naznakom ** П ** i stave na prednji vetrobran da se zna da je POČETNIK U VOŽNJI.

Poslednja izmena:
haralampije cvetic

Re: Registarske (smešne) tablice
Definitvno da Jagodinci imaju najviše šanse da dobiju zanimljivu tablicu. Ne znam kom srećniku će da zapadne ono UD na kraju (JA ... UD), jaka reklama. Kod mene u kraju ima čovek sa onim VO na kraju, ne znam da li ima pravo da odbije kada mu to gurnu kroz nisku rupu šaltera..

Mislim da nije moguće odbiti, isto ti je kad nekom silom da ovu brojku sa 666 pa ti nemaš kud, još ćeš biti ismejan od strane okoline. Ali s novcem se sve može. ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nova registarska područja

Predviđeno je da se uvede i 18 novih oznaka za gradove u Srbiji, pa će ih ukupno biti 59. Oznake će, pored postojećih, ubuduće imati i
Aleksinac (AL),
Bačka Palanka (BP),
Bačka Topola (BT),
Bečej (BČ),
Velika Plana (VP),
Vrbas (VB),
Inđija (IN),
Kanjiža (KA),
Knjaževac (KŽ),
Kovin (KO),
Negotin (NG),
Prijepolje (PP),
Petrovac na Mlavi (PT),
Svilajnac (SV),
Smederevska Palanka (SP),
Stara Pazova (ST),
Ćuprija (ĆU) i
Šid (ŠI).

Eto vam ga lude kombinacije:

AL...UM (Aluminijum) :mrgreen:
AL...AL (vam vera) :rotf:
KA...KI :rotf:
KA...ŽI :rtfm:
KO...ME (?????)
KO...ĆE :roll:
KO...LA (sasvim okej, pravi naziv za automobil) :ok:
SV...IL (a)
VB....! (Veliki brat!) :evil:

a dosetih se:

LE...PO :ok:
LE...PA :zper:
JA...AO
JA...OJ
JA...OO
JA...OH:rotf:
NI...JE
NI...SU (Baš jak negativ!)

Zamena na sedam godina?

Novi Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila predviđa i nekoliko, u najmanju ruku neobičnih pravila. Prema članu 32 Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, registarska tablica zameniće se novom, između ostalog, po potrebi, ako vlasnik vozila promeni prebivalište odnosno sedište u istom registarskom području i kad protekne sedam godina od dana njenog izdavanja!

sa izvora: http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?nav_id=419694.

E ja nisam baš razumela ovo, hoće li neko da objasni da li posle sedam godina svojevoljno zameni tablicom i zašto, ili kako drugačije?

gledam nove registarske tablice na automobilima,
Ko od vas bi osmelio da pristane tablicu sa 666?
Ajde da vas čujem i malo se nasmejemo, ali molim Vas ne pišite brojeve, nebitne su. ;)
Zašto je 666 išta gore nego bilo koji drugi broj? Uzeo bih ih bez problema!

DE...KA
DE...DA
Zašto da ne?

Kod nas druga dva slova mogu da se biraju, tj ne znam da li svi mogu ali tata od drugarice radi u SUP-u, i vec par drugara je biralo tablice sa svojim inicijalima :)
Mogu da se biraju ali ako nemaš vezu u SUP-u, to se posebno (i papreno!) plaća!

Zamena na sedam godina?

Novi Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila predviđa i nekoliko, u najmanju ruku neobičnih pravila. Prema članu 32 Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, registarska tablica zameniće se novom, između ostalog, po potrebi, ako vlasnik vozila promeni prebivalište odnosno sedište u istom registarskom području i kad protekne sedam godina od dana njenog izdavanja!

sa izvora: http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?nav_id=419694.

E ja nisam baš razumela ovo, hoće li neko da objasni da li posle sedam godina svojevoljno zameni tablicom i zašto, ili kako drugačije?
Prema zvaničnom objašnjenju, oznake su dovoljno vidljive samo sedam godina. Zato se tablice menjaju (po sili zakona).
Postavlja se prosto pitanje: pošto su tablice tako loše samo u ovoj zemlji (inostrane očigledno traju mnogo duže!) ko je uzeo pare (mito!) da se izrada tablica poveri tako lošem proizvođaču?

Prema zvaničnom objašnjenju, oznake su dovoljno vidljive samo sedam godina. Zato se tablice menjaju (po sili zakona).
Postavlja se prosto pitanje: pošto su tablice tako loše samo u ovoj zemlji (inostrane očigledno traju mnogo duže!) ko je uzeo pare (mito!) da se izrada tablica poveri tako lošem proizvođaču?

Očito je da ste tu u pravu. Zakon će izgleda silom naterati da SVAKO plaća ako i nekome tablica dobro vidljiva i posle sedam godina!

Evo šta sam čula od glasine na pijaci oko registarske tablice, da je neispravna, s grbom nije u redu i da će povuče sa tržišta i ide na doradu i sledeće godine nanovo opet....:roll:

Evo bolja objašnjenja o tablicama:

Registracija vozila

Nove registarske tablice i saobraćajne dozvole važe sedam godina, a registraciona nalepnica, se dobija svake godine prilikom produženja registracije.

Zamena tablice

Registarska tablica zameniće se novom registarskom tablicom:

1. kad vozilo bude registrovano u drugom registarskom području;
2. kad protekne sedam godina od dana njenog izdavanja, kad se izgubi, ukrade ili bude uništena;
3. kad usled dotrajalosti ili oštećenja postane neupotrebljiva.

Umesto registarske tablice koja je izgubljena ili ukradena ne može se izdati nova registarska tablica sa istim registarskim brojem pre nego što isteknu dve godine od dana kad je prijavljen nestanak registarske tablice.

sa izvora: http://ltablice.com/novosti-za-vozace/53-nove-registarske-tablice-srbije

muftija-v.jpg

НАЈСМЕШНИЈЕ српске регистарске таблице

- - - - - - - - - -

од кад можемо да бирамо таблицу, виђамо свашта на путевима, од персонализованих па све до комичних
ајде да видимо чега све има на нашим путевима :lol:

- - - - - - - - - -

па да отворим тему са једном таблицом која баш показује српску нарав ;)

- - - - - - - - - -

13406807_1025943080826860_7023107132918940354_n.jpg

• Podržavam
Reactions: N3W
meni su najodvratnije kombinacije tipa ĐY, ŽW tj. sve one gde se meša naše pismo sa anglosaksonskim pismom...imaš utisak kao da bi da udovolje i evropi i našim građanima a ustvari su skroz promašili...umesto da su kao bugari uveli neutralna slova...CHP i sl, gde je moguće pročitati i na engleskom i na slovenskom

Back