Slažem se sa smanjenjem administracije na nivou republike, a predlažem i smanjenje ili ukidanje Vojvodjanske administracije.
Takodje nešto, što dugo-dugo postoji kao predlog na fejsbooku-smanjenje broja poslanika u parlamentu. Možda i smanjenje penzija, ali sutra naši očevi treba da budu penzioneri, a rintali su celog života. Pitanje je kolko bi to bilo uredu
Potrebna je velika upravno-administrativna reforma, ali u tom slucaju bi 50% ( barem 50%) ljudi ostalo bez posla, a to je u brojkama i 400.000 zaposlenih.
Danas u vreme modernih tehnologija pecati nemaju nikakvu vaznost, za vadenje nove licne karte ili pasosa dovoljan je samo stari pasos i stara
licna karta, znaci samo to i jedna slika. Nas namerno maltretiraju decenijama sa tom besmislenom dokumentacijom, ukljucujuci i overavanje zdravstvenih
knjizica, produzavanje vozackih dozvola i kojesta jos.
Navescu samo jedan primer besmislene srpske administracije.
Zadnjih 5-6 godina stalno idem u katastar ( Zajecar), svako mi trazi svezu potvrdu, tamo me pa opet salje da uplacujem neke pare da bi mi
to dali, onda nosim to dalje i tako u krug. Obicno i ne zavrsim nista, ali nema veze.
Ovde gde zivim ( Nemacka) zivim u gradu koji je veci od Zajecara, vlasnica sam nekretnine, ja ne znam ni da li u mom gradu postoji
uopste katastar. Imam naravno original izvoda, ali to mi niada ziv covek nije trazio, a i ne znam zasto bi.
Svoje vlasnistvo dokazujem ( ako treba, mada ne treba) racunom koji mi jednom godisnje salje poreska uprava.
Drugi primer: U Nemackoj postoji zavod za penzijsko osiguranje sampo jedan, centralno , u Berlinu. Oduvek je i bio tamko,
nema veze sa Ujedinjenjem. Znaci da ja za sve sto se tice moje buduce penzije mogu samo njima da se obratim. Mogu mailom, telefonom,
pismom. Odgovor dobijem za najkasnije 48 sati. Svako od ans zna kolike su te institucije i koliko ljudi zaposljava jedan PIO po Lesakovcu,
Zajecaru, Somboru. A ne bi smeli da postoje jer oni samo artije prosledjuju u Beograd.
I tako, ima na stotine takvih primera.