REFORME

Slažem se sa smanjenjem administracije na nivou republike, a predlažem i smanjenje ili ukidanje Vojvodjanske administracije.
Takodje nešto, što dugo-dugo postoji kao predlog na fejsbooku-smanjenje broja poslanika u parlamentu. Možda i smanjenje penzija, ali sutra naši očevi treba da budu penzioneri, a rintali su celog života. Pitanje je kolko bi to bilo uredu

Slažem se sa smanjenjem administracije na nivou republike, a predlažem i smanjenje ili ukidanje Vojvodjanske administracije.
Takodje nešto, što dugo-dugo postoji kao predlog na fejsbooku-smanjenje broja poslanika u parlamentu. Možda i smanjenje penzija, ali sutra naši očevi treba da budu penzioneri, a rintali su celog života. Pitanje je kolko bi to bilo uredu

Potrebna je velika upravno-administrativna reforma, ali u tom slucaju bi 50% ( barem 50%) ljudi ostalo bez posla, a to je u brojkama i 400.000 zaposlenih.
Danas u vreme modernih tehnologija pecati nemaju nikakvu vaznost, za vadenje nove licne karte ili pasosa dovoljan je samo stari pasos i stara
licna karta, znaci samo to i jedna slika. Nas namerno maltretiraju decenijama sa tom besmislenom dokumentacijom, ukljucujuci i overavanje zdravstvenih
knjizica, produzavanje vozackih dozvola i kojesta jos.

Navescu samo jedan primer besmislene srpske administracije.

Zadnjih 5-6 godina stalno idem u katastar ( Zajecar), svako mi trazi svezu potvrdu, tamo me pa opet salje da uplacujem neke pare da bi mi
to dali, onda nosim to dalje i tako u krug. Obicno i ne zavrsim nista, ali nema veze.
Ovde gde zivim ( Nemacka) zivim u gradu koji je veci od Zajecara, vlasnica sam nekretnine, ja ne znam ni da li u mom gradu postoji
uopste katastar. Imam naravno original izvoda, ali to mi niada ziv covek nije trazio, a i ne znam zasto bi.
Svoje vlasnistvo dokazujem ( ako treba, mada ne treba) racunom koji mi jednom godisnje salje poreska uprava.

Drugi primer: U Nemackoj postoji zavod za penzijsko osiguranje sampo jedan, centralno , u Berlinu. Oduvek je i bio tamko,
nema veze sa Ujedinjenjem. Znaci da ja za sve sto se tice moje buduce penzije mogu samo njima da se obratim. Mogu mailom, telefonom,
pismom. Odgovor dobijem za najkasnije 48 sati. Svako od ans zna kolike su te institucije i koliko ljudi zaposljava jedan PIO po Lesakovcu,
Zajecaru, Somboru. A ne bi smeli da postoje jer oni samo artije prosledjuju u Beograd.
I tako, ima na stotine takvih primera.

Joj nemogu da odolim a da ne iskomentarisem ovo . Naime nije samo to pazite sta se dogadja sa svim ostalim izmisljenim taksama i ostalim zajebancijama koje otimaju narodne pare . Naime ova vlada koja reformise sisteme i pomaze nam da vidimo napredak ciji lider kaze " nedam narodne pare " radi sledece . Kazite mi sta i kako se dogadja sa najavom Vucica da ce ukinuti besmislene poreze tj.takse i tom prilikom reko da ce da ukine porez na oruzje . Sta je ucinio s tim . Dalje zamislite neke nakaradne takse kao sto je taksa na telefon . Ta taksa je oko 500 dinara a zasto neka nam kazu bar deremo vas zbog toga i toga . Dalje primer elektrodistribucije , sta i kako nam ona naplacuje . Npr taksa na merno mesto vi platite prikljcak, platite strujomer , da bi vam oni prodali struju i opet nam naplacuju taksu . Dalje u racunima stoji pazite stavka trosak javnog snadbevaca , sta i kako je trosak nigde ne pise . Dalje ima neka stavka koja doslovce pise naknada za povlascene proizvodace iz OIE . E sad mene zanimalo sta i kako se tu radi i naplacuje i odem do elektroprivrede i zatrazim objasnjenje . Oni mi kazu da je to za subvencije ljudi koji imau svoje privatne hidroelektrane pa oni nama prodaju struju . To su reforme znaci onme koji imaju dajte jos vise , to su danasnji srpski Robin Hudd-ovi otimaju d siromasnih a daju bogatima . Dalje zasto se ucutase oko Kolubare , zasto nema INSAJDERA na tv B92 . Ima jos 1 000 000 pitanja a nazalost odgovora je sve manje . Pa ljudi nama ne treba reforma nego motka breee ........ kad smo stoka koja ih glasa .

Reforme su zadnji put bile u Srbiji ( jes da je bila Jugoslavija, al nema veze) onomad, pre 70 godina.
Agrarna reforma.

Ja sam mislila da Vucic zeli apsolutnu vecinu da bi stvarno poceli sa nekim reformama koje SPS-u nisu po volji, kad ono vidi.
Sve ce biti kao sto je bilo, bice biran sledeci put ( verovatno za godinu dana) sa 80%.

Sta je Rayela pisalo je tacno, kao sto je i stednja vazna. I sve sta se cuje od predloga.

Ali samo to nista nece promeniti jer ljudi ostaju bez posla i necu naci novi posao u privatnom sektoru, tako da je usteda dosta manja nego sto na prvi pogled izgleda.

Sta je od velike vaznosti bi bilo nekako da svedu Dinar na realnu ili jos bolje potcenjenu cenu i da se referentna kamata stopa radikalno obori na 1 odsto. Naravno od toga nema ni reci.

Back